reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

No więc na 14 miałam wizytę.Położna bardzo sympatyczna,założyła kartę ciąży,zważyła(ważę 55kg),ciśnienie w normie.Już myślałam że lekarz pewnie też będzie fajny,wchodzimy z E.do gabinetu i jego pytanie "A Pan w jakiej roli" A mój E."Ochroniarza" :-D A ja się tłumaczę że też chciał zobaczyć maluszka na usg.A ginekolog "Ale w gabinecie nie ma aparatu do usg" :szok: :wściekła/y: Zbadał mnie tylko wewnętrznie,stwierdził że macica powiększona i tyle.Wypisał skierowanie na usg i badania ale tylko glukoza,morfologia,vdrl(czyli inaczej WR) i bad.ogólne moczu.Świetnie,w tej ciąży jeszcze nie widziałam serduszka,nawet nie wiem czy ono w ogóle bije :-(

reklama
Dziewczyny właśnie wróciłam z wizyty. Wszystko z maluszkiem ok. ma tętno 162 i 51mm. W związku z tym, że wg usg to 11t6d
shocked.gif
datę porodu gin przesunął z 19 kwietnia na 11 kwietnia...,no a ja mam sobie kupić preparat z żurawinką, bo mam bakterie w moczu i badać ciśnienie i tętno,bo mam 120(tętno).
Nie dostałam zdjęcia:wściekła/y:,a już dzisiaj skaner podłączyłam,myślałam, że będę się mogła pochwalić,trudno, może da następnym razem.O płeć na razie nie pytałam,a z ciekawostek to mój maluch ssie kciuka-z tego akurat nie jestem zadowolona, bo z moją starszą córą miałam z tym ogromne problemy...
Anusia-współczuję, że jeszcze nie mogłaś obejrzeć maluszka
unhappy.gif
, no a gdzie Ty teraz masz iść na to usg?Daj znać jak będziesz coś bliżej wiedziała.

MamiDo-duża dzidzia aż szybciej pcha się na świat :-) a może ciśnienie masz tylko u swojego lekarza.Sprawdź w domu,bo mój lekarz,jak chodziłam z Nati był bardzo przystojny i u niego miałam 150/90 zawsze a w domu 120/80 a dziś położna mi mierzyła więc też w normie 120/75.A na usg mam iść gdzieś się zapisać,ale pewnie terminy będą odległe jak to na nfz i chyba pójdę prywatnie do mojego ginekologa co prowadził ciąże z Nati
A właśnie,można tak iść do gina prywatnie tylko na usg?

Anusia-myślę, że bez problemu prywatnie dostaniesz się na usg-powiedz po prostu,że na NFZ odległe terminy, a ty się niepokoisz-nie sądzę, żeby Ci odmówili.
Co do ciśnienia, to w domu też mam podwyższone-najgorsze to tętno:eek:

Ciśnienie nie zaszkodzi mierzyć codziennie. Ciąża jak by nie było to stan odmienny i trzeba mieć wszystko pod kontrolą. Ja ciśnieniomierz mam w domu i mierzę prawie codziennie i jak pójdę do lekarza to też mam szalenie wysokie ale to jest spowodowane nerwami czy wszystko dobrze.

Anusia tętno mam takie już dawno, sprawdzali mi nerki, serducho i w końcu doszli do wniosku,że to jest związane z estrogenami, a teraz hormony szaleją więc chyba mam efekt:tak:
Edytka- tak właśnie będę od jutra robić:-)

anussia nie martw się - na pewno wszystko jest dobrze. Sprawdź jaki termin wyznaczą tobie na nfz, jeśli bardzo odległy pójdź prywatnie, żebyś mogła spać spokojnie...
MamiDo ale Ci dzidzia ładnie rośnie! :D Super

Ja w końcu miałam usg, w czwartek, wszystko ok, serduszko bije dzidzia miała 17mm, jutro wywiad i badania.
Usg pod koniec 9 tyg. miałam już przez brzuch, w pl dopiero chyba w 12 tyg. gin robiła mi w ten sposób.
Ogólnie z dzidzią super. Ja ciągle wymiotuję, dziś rekord - nie przyjęło się absolutnie nic. grrrr
zacznę się częściej udzielać jak trochę mi p[rzejdzie bo tylko bym marudziła

reklama
Jagooodka-super, żez dzidzią wszystko w porządku, szkoda tylko, że tak Cię meczą mdłości. Mam nadzieję, że niedługo Cię już "puści".:-)

Do góry