reklama
cornelka
Fanka BB :)
Mój szacuje, że jakieś ok. 6700 już waży, dwa tyg temu było 6400. A ciuszki to głównie 74 Choć tak jak Dzag napisała wkurzające są te rozmiarówki, niektóre 68 za małe, inne jeszcze są ok, w niektórych 74 pływa, inne na styk. Dobrze, że dużo rzeczy dostaliśmy, szlag by mnie trafił gdybym wszystko miała kupione bo niektóre udało się założyć raz, dwa lub... wcale
kakakarolina
Ja Maksowi do teraz ubieram spodnie 68 i 74 więc się nie martwicie tylko zostawiajcie. Potem sie z tego rybaczki robi ;-) co prawda on 74 też na rok ubierał ale sie nie będzie źle w tym 74 to już z pół roku dzieci powinny pochodzić. Wystopują teraz ze wzrostem. Kiedyś muszą nie? przecież nie będą 15kg na rok ważyć
P
polisia
Gość
Mój za to długi też już czesciowo w 68 )) a waży 5,5 jakoś u mnie fartownie większość ubranek jest dobrze rozmiarowa dopiero wczoraj kupiłam portki 74 które zdecydowanie są jak 68 takie na teraz,
Osobiście takiego chłopca widziałam . Byliśmy z nim na sali w szpitalu. Ładny i przesłodki chłopak, ale miał 14 miesięcy i 16 kilo. I wtedy dopiero zaczęłam sobie brać do serca pojawiające się wokół mnie hasła typu "dorodny chłopak", "to wcześniak? duuuuży", "oho, chyba lubi jeść" . Strasznie było patrzeć jak mama stara się Julka nosić po sali, bo nie mógł chodzić z wenflonem wbitym w stopę, a usiedzieć nie chciał - taki wiek. Bidna ledwo dawała radę. A w zasadzie nie dawała . No i wszyscy zwracali uwagę na jego wagę... Może faktycznie wcześniej Tymek za dużo jedzenia dostawał... Nie wiem. Teraz przystopował, już całkiem inaczej się go chwyta pod pachy i trzyma - chyba go wyciąga na długość :-). Jakimś cudem udało się do teraz utrzymać każdą porcję mleka na poziomie 130ml. Niby w czwartym miesiącu powinno być 6 razy po 150ml, więc jak się to przemnoży to Tymek na dobę je mniej o 120ml od "średniej" - a to już sporo. No ale głodny nie jest, więc pozostajemy przy zaleceniu pani doktor - 130ml mleka, a dodatkowo daję mu ok. 50ml wody lub herbatki :-).kakakarolina pisze:Wystopują teraz ze wzrostem. Kiedyś muszą nie? przecież nie będą 15kg na rok ważyć
Ostatnia edycja:
kakakarolina
dzag ja też znam takiego chłopca rówieśnik maksa. Fajny zdrowy chłopczyk ale jak go kiedys chciałam podnieść zamachnęłam się jak po maksa i mnie w poł zgięło. Żal mi go było bo nie dałam rady go za pierwszym razem dzwignąc do okna.. Dopiero za drugim jak już byłam przygotowana. Normalnie gruby był na szczęscie teraz zaczyna wyrastać. Ola cały czas je na poziomie 70-90 ml. Też mniej niż norma z wg mnie jest całkiem pulchna.
On ci tyle tej herbatki przy każdym karmienia je?
On ci tyle tej herbatki przy każdym karmienia je?
Ostatnia edycja:
kakakarolina
No to mnie uspokoiłaś bo te 50 to max ile udaje mi się wcisnąć wciągu dnia choć od tygodnia nie podaje wcale bo Ola zmniejszyła porcje do minimum zaczynam się martwić. Myśllałam że to przypadek ale wczoraj o 19 wypiła 40 potem o 1.30 i 3.30 po 80 i teraz rano M mi mówi że mu też 60 zjadła :-(
reklama
Podziel się: