reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

My właśnie po wizycie. Tymek waży 6600g, to znaczy że w 2 tygodnie przybrał 400g. Co raz wolniej przybiera :-D. A ja znowu usłyszałam, że więcej jedzenia nie dawać i że przekarmiany... Wzrost mierzyłam wczoraj - nadal 62cm. Z brzuszkiem wszystko ok, kontrolnie powtórzyliśmy badania krwi: fosfor, wapń i fosfataza. Mam nadzieję, że wyjdzie lepiej niż przy ostatnich badaniach bo już nie chcę wysłuchiwać o tym, że Tymek ma krzywicę :baffled:. Co ciekawe, cały tydzień, kiedy był w szpitalu, nie pozwolili mi podawać mu witaminy D :dry:. Ciekawe, jaki będzie wynik. We wtorek się dowiem...
W ogóle zastanawiam się jak to możliwe, że waży tak dużo, jest okrąglutki, wszyscy mówią, że chłop jak dąb - a centylowo wychodzi sporo poniżej normy :baffled:...

Ostatnia edycja:
reklama
dzag, to mój 2 miesięczny waży 6500 i ma 62 cm ;)
w sobotę idziemy na USG brzuszka, załatwili nam znajomi za darmo, to idziemy :) Pojawił się u nas mały katar, odciągać muszę 2x dziennie, już przechodzi :) Apetyt dopisuje, je większe porcje, ale co 3-4h.
Męczą mnie tylko pory zasypiania Fifka. Pięknie śpi na spacerze 10-14, potem do północy jedna drzemka godzinna... Północ to dla mnie za późno... Śpi do 5, potem pobudka o 7 i 9.

my dziś po szczepieniu, Tymko waży 6890, przybrał 390 w 3 tyg,czyli w końcu tyje jak normalne dziecko a nie mutant:-D ale ma taki zapas tłuszczu że spokojnie mógłby nawet przez miesiac nic nie przybierać;-) nie wiem ile długi, chyba go sama zmierze jutro

My tez dzis po szczepieniu.Milenka wazy 6650.Sprawdzilam ksiazeczke Luizki i wazyla ona tyle jak miala 6 mies .Widze ze wasze niektore dzieciaczki tez juz ladnie waza.

mój chudzielec ma 62cm i 5325g. Strasznie mało przybiera ale nasza pediatra twierdzi, że idealnie :) ale mi się podobają takie pucucie, wałeczki na rączkach i nózkach a u nas to jedynie wystające żebra :p

zmierzyłam mojego i ma 67cm, miezrzyłam 3 razy bo nie mogłam uwierzyć, ale zgadzało by sie w sumie bo ubranka na 68 to takie oo na styk. Ale możliweże z 1cm za dużo policzyłam, no nie wiem, na następnej wizycie juz poprosze żeby mi zmierzyli małego jak sami z siebie tego nie zrobią. Ale Majka w tym samym wieku miała 65, a chłopcy są więksi więc pewnie tyle ma. Ale zaczął już stopować z przybieraniem na wadze, łapie sie w dolną granicę, więc pewnie i ze wzrostem przystopuje

reklama
Do góry