reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Domi, ja już kiedyś pisałam, że rozpulchnione dziąsła jeszcze o niczym nie świadczą ;) Nas przy Franku pediatra od 3 mies. zapewniała, że lada dzień zęby powitamy. Dziąsła były niby spuchnięte, ślinił się jak buldog i pchał do paszczy wszystko, co było w zasięgu ręki. A pierwsza jedynka wyszła w 10 mies. ;)
Grunt, że zdrowi jesteście :)

reklama
Ewa ja jakoś nie do końca w te zęby wierzę, że one będą, choć w karcie informacyjnej ze szpitala ma wpisane zaczeriwenienie gardła i żabkuje. A niech sobie te zęby będą kiedy chcą, najważniejsze, że zdrowy i dzisiaj to już inne dziecko niż dwa ostatnie dni:-)

Byliśmy u okulisty. Kanalik jest drożny, mamy jakąś bakterię. Pobrała Pani wymaz, wyniki w czwartek. Kazała kropić krople Floxal i smarować maścią Floxal, 3-4 razy dziennie.
Mały zakwili jak sprawdzała ten kanalik, ae tak to dzielny chłopak, i na głodniaka długo wytrzymał. Jadł o 15 a w domu po 18 byliśmy.

Ja jestem totalnie podłamana dzisiaj :(

byłyśmy na szczepieniu. krzyk niesamowity był, jednak zdecydowalam sie na nieodpłatne szczepienia.
ale jak wrocilismy do domu to mała possała kilka minut i padła. teraz śpi grzecznie jak mało kiedy. ale nie o to chodzi w ogóle.

niuńka jak sie urodziła wazyla 2925dokładnie, to było 26lipca, potem zeszła z 200g w pierwszych 3dobach, no ale juz gdy skonczyla 4tygodnie (24sierpnia) wazyla 3615....a dziś 9pazdziernika, gdy ma prawie dwa i pół miesiąca wazy jedynie(?) 4645g...
lekarka oczywiscie od razu ze pewnie pokarmu mam za mało itd... no ale mi sie to wydaje wielką bzdurą, bo przeciez leci mi z tych piersi tyle, jak poltorej godziny nie karmie to jak odsłonie piers to mleko samo tryska... mała faktycznie zazwyczaj jest niespokojna, ale np w nocy po 15minutach żarcia dalej idzie w kimono. albo jak jestesmy gdzies w terenie, to tez 10minut ssania i śpi dalej ładnie... wiec ja bardziej obstawialam problemy ze snem aniżeli z brakiem pokarmu.
kazali mi dawać dwie piersi do wyssania i potem sprobowac podać z 60chyba mililitrów mm.
co robić, dziewczyny???... posluchac lekarki?

mala.di nie słuchać i nie podawać mm. Już niejedną taką historię słyszałam. te co podały mm skończyły karmić cyckiem te co nie słuchały mają (jedna) śliczną zdrową chudziutką córeczkę. Kg w 1,5 miesiąca to przyrost jak u oli i wg mojej lekarki to jest super średnia.

Mała Di ja byłam z moją w tamtym tygodniu na szczepieniu, to ważyła 4590g, a jest od twojej Młodsza i zaczynała z waga 2800g, ja bym spróbowała, co ci szkodzi, jak masz mleka tak dużo to odciągnij i zamiast tego 60mm, podaj swoje :tak:

irisson ale to ale przyrost Niny to żaden wyznacznik. Moja też urodzona jak Twoja cięzsza na starcie a na 6tyg ważył 4kg. Ważne żeby w siatkach było i ok 500g na miesiąc minimum (a wg mojej lekarki nawet 300) na prawdę znam wiele matek zaszczutych tym przyrostem wagi które uwierzą lekarzowi i dokarmiają swoje dzieci i samo złe potem z tego wyszło.

Szkodzi mi pewnie jedynie tyle, ze musialabym wydawac kase na laktator. byc moze niepotrzebnie.

dzieki kakakarolina, wlasnie tez mi sie tak wydaje, ze bez sensu byloby dokarmianie. ona jednak rosnie...moze nie najwiecej, ale najgorzej chyba tez nie.
a mała przeciez gardzi smokami,butlami...
jest marudna i lubi podjadac ale to chyba bardziej dla samej przyjemnosci z ssania, z nudów, z problemow z zasnieciem...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry