reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Zolinda przeziębiona, byłam z nią u pediatry, dostała pulneo, bactrim, clemastinum (to jej dawałam już od kilku dni, bo miała po niedawnym katarze)haskosept, i toaleta nosa, już mi dziurkami własnymi wychodzi ta toaleta nosa, od 4 dni męcz ją zarąbisty katar, no a w nocy zaczęla kasłać tak jakby płuca chciała wypluć, nad ranem aż kupę wycisnęła przy kaszlu, biedaczka moja, teraz w miarę zasnęła, ale musiałam ją przeinhalować przed snem i porzonnie odkorkować
A Aguśka miała dusznośc w sobotę, M jechał z nią na dyżurkę, no miało być tak fajnie, już w kwietniu mijał rok bez duszności, a tu masz, ze zwykłego kataru
jestem dziś zła jak osa, ale to ze zmęczenia, nie wim jak dziś zasnę
zdrówka dla maluszkó i mam

reklama
Ja sie zapisałam na czwartek do pediatry z tym Titkowym kaszlem. Nie jestem pewna czy on to udaje czy tak na serio. Wolę sprawdzić, żeby potem nie wylàdować w szpitalu jak coś przegapię...

Byliśmy u doktorki. Titek okaz zdrowia! Dawałam mu od ubiegłego piątku Pulneo i faktycznie kaszel minął, ona też zauważyła, że coś było, ale przeszło. Pulneo mam odstawić, ale na 2 tygodnie Dikoflor włączyć. Te liszajki na buzi nie groźne. Skazy nie ma, pięknie się rozwija. Gruby nie jest, tylko duży. Co do glutenu, od poniedziałku mam wrzucać nie więcej niż jedną łyżeczkę do jednego posiłku. Mówi, że dobrze, że to wprowadzono, bo teraz zboża modyfikowane, więc i ten gluten bardziej jadowity, więc ekspozycja dobra sprawa, bo w łagodny sposób można sprawdzić czy nie pojawi się alergia.

K8 dzięki za wieści. Lekarka powiedziała, żeby dawać łyżeczkę ugotowanej manny codziennie? Bo gdzieś czytałam, że na początek pół łyżeczki, więc nie wiem... No to chyba dziś spróbuję i dodam Lilci tej manny.

Bejbi zdrowia dla dzieciaków!

My byliśmy wczoraj na szczepieniu, lekarka pochwaliła Adasia ,że dzielny ,bo tylko się skrzywił, bez większych płaczów się obeszlo:-). Dobrze zniósł szczepienie(nie gorączkował jak po ostatnim w nocy,uff).
Moje maleństwo ma już 70cm i waży 9kg;)
Następne szczepienie dopiero w sierpniu, uff:)

Byliśmy dziś na comiesięcznej kontroli u pediatry i na rehab.
Anielka zdrowiutka. Grubas waży 7750 g. Przybrała kilogram w miesiąc. Jak noworodek! Z 20 centyla wskoczyła na 50. Długa (a raczej krótka) jest na 66 cm, ale 3 cm w miesiąc urosła i lekarka mówi, że to bardzo dużo.

Rehabilitantka Anieli za to zgłupiała ;) Nuśka się za chiny na bok nie obróci, ale siedzi pięknie i prawie stoi - palce jej wystarczy dać i prawie cały swój ciężar utrzymuje. No i zbiera się do raczkowania. Kobieta była w kropce - że tak "nie po kolei" się rozwija ;P Jakieś tam ćwiczenia na obroty nam pokazali. I to tyle :)

Następne wizyty dopiero za 2 miesiące :)

reklama
dziewczyny poradźcie - Hania ma 38 gorączki. poza tym że jest marudna (ostatnio bardzo często) - to nic jej nie jest, nie kaszle, nie ma kataru, biegunki... moje pytanie: dać jej jakiś ibum czy na razie nie?? idę ją teraz szybko wykąpać

Do góry