reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Dzięki Dziewczyny, wyślę dziś M po jakiś czopek przeciwbólowy i wieczorem po kąpieli dam Maluchowi, w sumie nie wiem czemu na to nie wpadłam:confused: pediatra nic nie zasugerowała tylko zapisała jakaś maść po 6m-cu(której nie kupiliśmy ,tylko taką po 3, bo już raz zapisała kwasy omega po 6mcu i synek miał problemy z brzuszkiem przez to:dry:) mam nadzieje ,że pomoże...
K8 Adaś czasem tak niby kaszle ,żeby zwrócić na siebie uwage, bo jak spojrze na niego to się zawadiacko uśmiecha;) czasem dziecko może tak robić,bo po figlach zaschnie mu w gardle lub wpadnie jakiś paproszek czy coś... Najlepiej przystaw ucho do klaty lub plecków i posłuchaj czy charczy tam, zresztą może dla pewności iść do lekarza sprawdzić ,bo jak np.Irisson mówiła ,że ona nic nie zauważyła niepokojącego a tu zapalenie oskrzeli. U nas to kaszel był przeokropny jak mały był chory...

reklama
moja pediatra mówiła przy okazji Laury, że na dobę do 50 razy bez powodu można kaszleć, każdy potrzebuje czasem odkrztusić, tylko ta moja Nina w chorobie prawie nie kaszlała, a wszystkie dzieci w szpitalu jak gruźlicy :confused: dlatego piszę, że to nie koniecznie musi być takie oczywiste, najlepiej jak w ogóle nie kaszlą, o !

K8, my kilka tygodni temu przechodzilismy etap kaszlu. Bylam zaniepokojona bo akurat M byl bardzo chory. Oczywiscie mlodego obejrzal lekarz i wszystko w porzadku. Teraz juz sie odzwyczail. Jest na etapie szyderczego smiechu (nie wiem skad mu sie to wzielo).
Przedwczoraj bylismy tez na USG glowki bo Junior ma guzek za uchem. Zwapnialy wezel chlonny i ma sie rozejsc z czasem. Wolalam zrobic prywatnie USG i miec pewnosc ze wszystko ok. Przy okazji lekarz zerknal na ciemiaczko - tez ok.

Na poczatku stycznia miala zapalenie oskrzeli tez...
ale wtedy wszyscy w domu mieli wiec bylo to do przewidzenia , a teraz nie wiem czemu chora:/

No właśnie ten kaszel to takie ehy ehy ehy, wymuszany na maxa. Dzisiaj u mojej mamy też tak robił. Robi tak, widzi reakcje i się smieje w głos. Czort mały!

reklama
Do góry