reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Mini55 wszystkie moje znajome które u niego rodziły są zachwycone :tak: Moje bratowe w sumie rodziły u niego czwórkę dzieci i chwalą dobie porody, że szybko i bezstresowo :happy: A ja od początku krzyczałam, że chcę wywoływać, bo najbardziej stresuje mnie czekanie :eek:

reklama
ina - zgadzam sie z mini... dziwne. rozumiem wywolywanie ze wskazaniem (łożysko itd) ale tak.. bez powodu? dziwne... ale najwazniejsze ze malutka zdrowo rosnie:tak:

Inamorate tylko podobno najważniejsze jest dziecko :sorry: a dla niego takie wywoływanie nie jest najlepsze ...
No nic to , mam nadzieję że lekarz wie co robi i wszystko będzie dobrze ;-)

Hymm dziwne faktycznie ale jeżeli nie jest to zagrożeniem dla dzidzi to sama bym na takie coś poszła z wielką chęcią
I termin bym ustaliła 1 marca, zrobiłabym piękny prezent tatusiowi Aleksa

z tego co się orientuje medycyna nadal nie ma pojęcia w jaki sposób zaczyna się poród.. znaczy co powoduje rozpoczęcie akcji.. Ale dziecko przede wszystkim musi być gotowe i to ono inicjuje całe to wydarzenie. Wiec takie wywoływanie to na prawdę dziwna sprawa
czekanie jest może i irytujące, ale to nie chodzi o nas tylko o dziecko przecież

Uff! Doczytałam CAŁY miniony tydzień :cool: Z góry przepraszam, jak ktoś mi umknął....

No więc na sam początek gratuluję wszystkich dobrych wieści, które tak bardzo cieszą
atan, renia, Aadka, anula, Manta...

nefi wspólczuję przejść ze szpitalem - no niewesoło, jak szpital odsyła, a zdarza się nawet w przypadku rodzących (choć wtedy mają obowiązek karetką do innego szpitala przewieźć, gdzie będzie czekać miejsce); mam nadzieję, że z tym rośnięciem dzieciątka to taki fałszywy alarm i będzie wszystko dobrze (w końcu od czego jest nasze pozytywne forumowe myślenie ;-))

matitka widzę, że nie masz coś szczęścia do lekarzy - życie, niestety... Najważniejsze, żeby z dzidziusiem było dobrze.

Ewstra no jak są problemy z ciśnieniem, to wiadomo - nieciekawie, ale przecież wszytsko będzie dobrze; jak widać masz do czynienia z rozsądnymi lekarzami, więc na pewno nic złego się nie wydarzy.

kindzia Ty mi tu nie choruj - zdrowo do porodu proszę sie trzymać, a wszelkie choróbska przeganiać gdzie pieprz rośnie

Perelandra czwarty raz glukoza!? :szok: Bleeee! Uważaj, bo sie jeszcze uzależnisz ;-) Normalnie paranoja jakaś :no: Współczucia.

Bozienka super, że pierwsza wizyta Kornelki udana - następne będą tylko potwierdzać jej prawidłowy rozwój, zobaczysz - ma dziewczyna charakter (po mamie zapewne)

jopal świetnie, że Edziu jednak zdecydował się współpracować (lepiej przyznaj się, jak go do tego nakłoniłaś ;-):-D); grzeczny chłopak będzie, skoro już się mamy słucha :tak:

inamorate rach ciach i po strachu :confused: Ja to się właśnie tego wywołania boję - zgadzam się z Mini i ivi, że to nic dobrego (no ale to moje zdanie - masz prawo mieć inne, zwłaszcza jeśli lekarz daje Ci swoje wsparcie i gwarancję, że tak będzie ok). Bądź co bądź, życzę by wszytsko potoczyło się po Twojej myśli - szybko i mało boleśnie ;-)

Vill- a jakie podejrzenia mialas? Bo u mnie cos z gruboscia pnia plucnego sie nie zgadza, ale po echo serca stwierdzono ze na granicy wszystko i nawet cc nie musi byc- a to mnie wcieklo bo jak bede rodzic 16h to przeciez to obciaza serce dziecka a na 100% nie wiadomo czy wszystko
Ok.

U mnie lekarz kazał obserwować w kierunku ciągłości przegrody międzysercowej na odcinku błoniastym - na szczęscie przegroda jest cała i żadnych przecieków nie widać.

U mnie z tym wywołaniem chodzi głównie o dodatni HBs, bo ogólnie z nim ciężko nawet do 38 tygodnia dtrzymać ciekawe czemu :eek: Ja wychodzę z założenia, że lekarz wie co robi i jest bardzo chwalony w moich okolicach więc jeżeli byłoby zagrożenie dla dziecka to by mnie o tym poinformował i nie robił takich rzeczy :szok: Takie moje zdanie, mam do niego pełne zaufanie, a jak będzie długo i boleśnie (znając moje szczęście to będzie:szok:) to skopie mu dupę o! :laugh2:

reklama
Kasiurek Edek w 30 tyg. ważył 2050 więc przybrał ponad 900g w 4 tygodnie, teoretycznie do końca książkowo zostało mi 5 tygodni a dziecko przybiera coraz szybciej i więcej więc nie wiem jak to będzie. Z jednej strony bardzo się cieszę, że się odwrócił główka ale mam wątpliwości czy dam rade urodzić takiego "kolosa" sn z blizną na macicy.Obaczymy co mam byc to będzie.

Inamorate
ja też chce 18 lutego, chcę, chcę, chcę. To moje urodziny na dodatek 30-te ale bym sobie prezent trafiła. Rysiu też chciałam żeby się w taty urodziny urodził ale urodził się 5 dni później więc może i Edek przyjdzie na świat 5 dni po moich urodzinach co by sprawiedliwość w rodzinie była:-).

Vill lezałam często w pozycji kolankowej z tyłkiem do góry ale nie wiem czy to pomogło, bo przy starszym nie pomogło tylko, że teraz to przeważnie pół nocy tak spędzałam. Zresztą jak mnie brzuch w nocy boli to taka pozycja najlepiej mi pomaga.

Ostatnia edycja:
Do góry