reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Hehe Anetka świetne zdjęcie. Ja bylam wczoraj na wizycie, mam 13 kg do przodu, jestem w 33 tyg a maly wazy 2300g. Szyjka długa i twarda, ale pojawilo się lekkie rozwarcie (tak okreslil lekarz), ale powiedzial ze skoro szyjka trzyma to sie nie mam czym przejmować. Gin chcial zrobic malemu zdjecie twarzy w 4d ale niestety Igorek calkowicie zaslonil buzke raczkami i zdjecia nie ma. A do tego mialam badanie na czystość pochwy i wyszło 4-posrednie, a wiec dostalam recepte na jakies tabletki. Pozdrawiam :)

Zdjecie rewelka! Dzidzi bedzie miec swietna pamiatke! Zawsze mozecie dac to zdjecie na 18-tke w ramce ;). Hihi tylko, zebyscie tego jezyka nie widzieli zbyt czesto ;).

Anetkaaa kto wie...moze nie bedzie tak zle ;) ale widac, ze juz ma charakterek ;) Strasznie mi sie podoba ta fotka. Mieliscie duzo szczecia :p Nam gin powiedzial, ze nasza jest niesmiala, gdyz najpierw zaslaniala twarz raczka a potem odwrocila sie plecami :D.

Ja już po kolejnej wizycie. Miałam dzisiaj badanie na GBS i kontrolę szyjki - dalej trzyma :happy: Kolejna wizyta za 2 tyg a w międzyczasie będzie usg. Już się nie mogę doczekać :-)

Konsultowałam z neonatologiem, jaki rodzaj jest lepszy dla dziecka biorąc pod uwagę, że jest prawdopodobieństwo zrośnięcia przełyku. Lekarz uznał, że SN. Na bok więc odkładam swoje lęki o kręgosłup i zdobywanie skierowania na CC i skupiam się na tym, co lepsze dl Maleństwa.
Czyli czeka mnie ponownie dłuuga wizyta na bloku porodowym ;)

cześć kochane,

ja wczoraj byłam na wizycie, ustaliliśmy z ginem termin cc na 28 kwietnia, więc jeśli nie zacznę wcześniej sama rodzić to najpóźniej tego dnia nasza cudna córunia będzie z nami :tak: nie mogę się doczekać a jednocześnie bardzo się boję :-(

reklama
Do góry