reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Witam Kochane,

(Musiałam zmienić przeglądarkę, na firefoxie forum nie chce działać jak powinno)

Podczytuje was na bieżąco, jednak ze względu na całkowity nakaz leżenia ostatnio miałam okazje czynić to tylko z telefonu. Tak więc podczytywałam, nie pisałam - ale wiem co u was słychać :-) . Gratuluję wszystkim udanych wizyt!!

W pracy kazali zwrócić służbowy laptop, więc zanim dokonałam zakupu nowego... luby dopiero wczoraj go przytaszczył do domu :-D Teraz mogę celebrować swój magiczny stan w łóżku, z laptopem.... cuuuudownie.

U nas wszystko w prządku. Poza mały epizodem ze skurczami co 3 minuty, ale jest już ok. Biorę nospe, magnez, aspargin, luteine... ilościowo zestaw leków jak moja babcia :) W piątek 14.02 mieliśmy trzecie badania prenatalne. Mały waży ok 1700g i troche przystopował z tyciem :)
Nie chciał nam pokazać twarzyczki, za to jajcora w 3D jak najbardziej :cool:

Zaraz wrzuce fotke z usg :)

1402.jpg

Załączniki

• 1402.jpg
    1402.jpg
    10,1 KB · Wyświetleń: 102
Ostatnia edycja:
reklama
Straciatella to teraz już nie masz wymówki i będziesz częściej pisać na forum.
Skurczy nie zazdroszczę. Powiedz dzidzi, że to jeszcze nie pora wychodzić. Leż i wypoczywaj.

Hej! Znalazlam inne laboratorium, tez w miare blisko i zrobili mi glukoze bez skierowania i taniej, uff. Machnelam odrazu morfologie, mocz, tsh i powtorke toksoplazmozy. Wyniki do odbioru po 16ej. Trzymajcie kciuki.
Ps. Glukoza - fuj! Tzn sama slodycz mnie nie odrzucila bo duzo slodze, ale ten dziwny posmak...bleee... Udalo sie jednak nie zwrocic. Zmusilam sie bo drugi raz nie dalabym rady tego wypic :p

Straciatella, heeeeeej! Oj, ja doskonale rozumiem jak to nie miec laptopa i lezec. Mam net tylko w telefonie meza od czasu do czasu, tyle ze nie wyglada na to zeby to sie zmienilo... Jak sobie radzisz z lezakowaniem? Wstajesz do toalety itd? I jak transportujesz sie na badania? Ja mam z tym problem i dodatkowo zalapalam jakas depresje ale dziewczyny mnie wspieraja :)

Nanncy - ciężko z tym leżeniem. Do toalety wstaje normalnie, prysznice też, nawet jedzenie sobie robie.
Nie umiem wyleżeć całego dnia.
Przez nadmiar snu, nie wysypiam sie w nocy... i taka chodze zła na wszystko i wszystkich. Na badania jeżdżę z mężem, a ostatnio byłam zmuszona jechać sama :sorry2: Bez dobrej książki, internetu ciężko wytrzymać.
Grunt to mieć wsparcie! Nie załamuj sie, wielkimi krokami zbliża się koniec męki :cool2:

Iza marta, ja mam!!! Wlasnie dzis popoludniu sie dowiedzialam :( Narazie jestem w szoku i nie wiem co robic. Martwie sie ze tak pozno gin zlecil mi to badanie. A w zasadzie to po prostu jestem na niego zla! W ktorym jestes tygodniu? Bo w telefonie nie widze suwaczkow... :/

Nanncy szczerze Ci wspolczuje, bo myslalam, ze tylko ja bede miec a wy tego unikniecie. Jestem w 27tc a Ty? A wiesz juz co masz robic czy dopiero Cie skieruja na badania? Ja wlasnie leze i rycze! Bylam z mezem na zakupach, wyszlismy o 14 i jadlam normalnie to co kazali. Ale caly czas jestem glodna. Zjem cos i dalej jestem glodna. Teraz bylismy w Auchan maz poszedl sam a ja siedzialam w kawiarni. Tak mnie zaczelo ssac w zoladku, ze az mi sie slabo zrobilo i myslalam, ze tam zejde! Teraz leze, bo sie tak zle czuje, ze masakra! Jeszcze nigdy nie czulam sie w ciazy az tak zle.

Ja po kolejnej wizycie u gina, wszystko w porządku, tylko przytylam jedynie kilogram przez półtorej miesiąca, a no i mój dzidzius dalej uparciuch:( dzisiaj trzymał rękę między nogami i znowu się nie udalo zobaczyć kim będzie :D aż sie lekarka śmiała :) naszczescie z dzidzia wszystko w porządku i serduszko pięknie bije ;)

reklama
Tez jestem juz po wizycie. Z malutka wszystko dobrze. Przez miesiąc przytyłam 0,5 kg. Lekarz powiedział ze i z usg i z wielkości macicy wychodzi mu 32 tydz a nie 30.
Prosił tylko żebym wytrzymała z porodem jeszcze 6 Tyg potem moge juz rodzic. Szyjka skrócona i miękka, mam leżeć, odpoczywać, nie przemęczać sie. Krążka na razie nie zakłada bo szyjka sie nie zmienia od ok 2 tyg wiec stwierdził ze nie ma po co.
Radził zeby sie z dłuższymi podróżami wstrzymać dla własnego i dziecka bezpieczeństwa. Do szkoły rodzenia możemy chodzić ale na zajęcia teoretyczne, ćwiczyć nie. Bzykania dalej zabronił :(

Do góry