reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Milusia ja sie nie boje tylko brzydze :baffled: Tych małych szarych świństw!!!
Bardzo będę Ci wdzięczna jak napiszesz po wizycie o tym niższym wyniku!!! :)

fifka gratuluje !!!!:-)

Mam jeszcze dylemat :sorry2:Jak często macie robione usg ??? Kurcze ja chodzę do lekarza na NFZ i jesli nie ma żadnych problemów to tylko 3 razy moja gin robi mówi ze nie ma wiecej takiej potrzeby . Pierwsze miałam na początku drugie połówkowe a trzecie dopiero około 34 tyg!!!wiem ze mogę zrobić prywatnie ale niewiem czy powinnam podobno jesli lekarz sam nie robi wiecej jak 3 razy to znaczy ze nie ma takiej potrzeby ale mnie tak korci zeby zobaczyć córeczkę czy wszystko dobrze jest :sorry2:Dziewczyny podpowiedzcie czy jest sens robić to z ciekawości ???

Jeżeli Cię niepokoi, albo masz sie tym zamartwiać to dlaczego nie iśc na USG dodatkowe ;) Jeśli tylko masz kasę czemu nie.
Ja mam co wizytę. niby nie długo ale choć te 10 minut :)) Jak będę miała co 2 tygodnie wizyty to też każda z USG tylko krótsze podglądy co druga wizyta :) Ale ja prywatnie chodzę .

Wiem ze tutaj w mojej przychodni też tylko 3 USG jesli ciąza nie zagrożona

Magsus, jak masz środki i możliwość, to zrób - po co się denerwować? :)
Ja na pewno jeszcze jedno "dodatkowe" będę chciała zrobić, tak koło 30. tygodnia, o ile nam remont nie zeżre całego budżetu.
Co do glukozy, ja robiłam w ub. środę, jutro się dowiem o wyniki na wizycie. Mam nadzieję, że dobrze wyjdzie, chociaż mam wątpliwości, bo wytrzymałam godzinę i trochę, potem biegłam do kibelka. Czy któraś z was miała taką sytuację? Czy trzeba wtedy powtarzać? Pielęgniarka mówiła, że powinno być dobrze po taki czasie, ale pewności też nie miała... Modlę się, żeby nie musieć tego pić jeszcze raz, bo nie zdzierżę. Teraz jak już wiem, jak to smakuje, to byłaby po prostu masakra :baffled:

Antinetka skoro ponad godzine wytrzymalas to moze starczy, mam taką nadzieje

co do usg, to ja praktycznie mam co wizyte robione, tylko teraz wyjatkowo nie mialam, ale jak pojdze 22 na wizyte to nawet jak nie wspomni o usg to sama zapytam i to nawet nie chodzi mi o podglad maluszka tylko o szyjke bo wspomniala ostatnio ze mi sie skrocila wiec chce wiedziec jakiej dlugosci bedzie, a dodatkowo martwi mnie to moje nisko ulozone łozysko i to tez trzeba kontrolowac, wiec ja prawaie na pewno bede miala znowu usg robione

Fifka jaki Adrianek już duży chłopczyk :) Ciekawa jestem ile moja już waży pewnie też koło kg będzie :) Cieszę się, że wszystko jest oki :)

A ja się zastanawiam kiedy zapisać się do mojego gina, czy teraz na dniach, czy poczekać do 30 tyg? Jak myślicie?

Fifka dobre wiesci ! Ciesze sie i gratuluje ! Adrianek juz osiągnął całkiem poważną wagę:-)

Ciekawe ile moj Filipek waży. W 24t2d ważył 910 , 3 tyg temu . Podejrzewam ze też podobnie jak Twoj Adrianek

Antinetka nie znam sie, ale mam nadzieje ze wynik wyjdzie ok.

Fifka, gratuluję. Super, że szyjka trzyma i Adrianek taki duży :)
Dziewczyny, gratuluję glukozy. Bardzo dzielne jesteście! Ja jeszcze nie mam nawet skierowania, ale jutro wizyta, więc może dostanę. Zobaczymy.

fifka super, że na wizycie wszystko ok, ważne, że szyjka w miejscu:-) ale to, że Adrianek taki duży to już super normalnie:tak:!

magsus ja mam USG co wizytę, czasem krótsze, czasem dłuższe, ale zawsze troszkę małego podglądamy, żeby zobaczyć chociażby właśnie ile waży:tak: jak rośnie, jeśli masz pieniążki to ja na Twoim miejscu chyba bym chciała malca zobaczyć. Nie wiem czy tak jest wszędzie, ale gdzieś czytałam, że na NFZ przysługują właśnie 3 USG,(chyba, że coś się dzieje do dodatkowo), dlatego od razu zdecydowałam się na prywatne wizyty, bo tak przemyślałam, że i tak bym pewnie dodatkowo chciała USG i bym płaciła, a tak jeden lekarz mnie prowadzi. Tylko USG 3D połówkowe robił inny gin- specjalista.

reklama
Wszystkim laskom po glukozie gratuluje! Macie to już za sobą :-D
Fifka gratulacje dobrych wieści o szyjce i o Adrianku! Jaki on duży...:szok:

Jeśli chodzi o USG to ja też chodzę prywatnie i mam robione na każdej wizycie, choć nie na każdej podaje mi wagę czy inne pomiary co do wielkości malca.

Do góry