reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Pupui to super ze udaje wam się utrzymać takie długie włoski u synka.. Pamiętam mój młodszy brat kiedyś nosił długie włosy i niestety musiał ściąć się prawie że na lyso przez wszy..

reklama
A ja wczoraj miałam wizytę ale zwykła.. Pozmieniali mi insulinę, powarzyli i powierzyli :)
W przyszłym tygodniu w czwartek usg :) i zaczynam juz cotygodniowe bo bedzie to 32t..
Zaczynam spisywać sobie juz pytania do dr bo na szybko po ang chce sie tyle dowiedziec i mi słów brakuje a bardzo mnie interesuje jak ze wzg tez na cukrzyce przeprowadzają poród.. Wyczytałam ze tutaj bardzo powszechne jest u diabetyczek wywoływanie porodu np 37 czy 39t w zależności od stanu dziecka.. I badania pokazują ze w większości (67%) kończy sie to cesarka wiec juz zaczynam sie martwić.. Na następnej wizycie za dwa tyg zrobię wywiad, bo wczoraj wlasnie zapytałam o to czy będę musiała byc wcześniej przed terminem monitorowana w szpitalu i ona cos zaczęła ze sie umówimy na termin kiedy będę musiała sie stawić w szpitalu czyli jakby cos o tym indukowaniu ale nie zrozumiałam do końca a po za tym wczoraj była jakas inna lekarka i nie mogłam jej zrozumieć bo niewyraźny akcent miała wiec nast razem..
Robiłam ten tsh i znowu krew, te płytki krwi mam niskie 98 (150-400) ale mówią ze niebezpiecznie jest jak bedzie w okolicy 50 woec monitorują i poki co mam sie nie martwić..

Bunia a dzwonilas do szpitala dowiedziec sie czy mozesz porodowke i oddzial obejrzec?

A ja slomiana wdowa do pon rano. Enek polecial rano do Wiednia. Mamy tam filie biura i pojechal pracowac, no i w sobote mamy slub pod wiedniem. Ja nie moglam leciec z wiadomych wzgledow wiec tylko on nas bedzie reprezentowal[emoji16]

Cinamona dzwoniłam w pon, ale czw-pt jest ta osoba co sie tym zajmuje wiec będę chciała sie DOdzwonic..
Ale doczytałam ze sa za darmo..

Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczyny za kciuki one dzialaja cuda :-*** Michas urósł ma 2149 g oczywiscie wiem ze to tez orientacyjan waga ale nawet jesli to i tak urosl a to najważniejsze a i wod tez przybylo afi 9,5 takze super ciesze sie bardzo. Szyjka 2 cm ale zamknieta. Mowila ze czuje juz glowke jak badala mnie na fotelu. Kolejna wizyta za 1,5 tyg.
Bunia pytalam o nas slodkie mamy zeby powiedziala jak to jest a wiec tak jak pisalam do puki sie nic nie dzieje to będą obserwowac. Mowila ze jak dotrwamy do 38 tc to bedzie chciala mnie polozyc na patologii nawet zeby tylko mnie obserwowac bo juz w 39tc na pewno beda robic proby oxy ale narazie mamy czas. Obeserwujemy co bedzie sie dzialo i na bieżąco bedziemy ustalac co dalej.

reklama
Do góry