reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Mala mi schodzi w dół. Krocze boli bardzo i przebiły mi sie juz nowe żylaki. [emoji17][emoji17][emoji17]
Ale m dziś wrócił i sie z picia mała bawił. Tsk fuksla, nóżkę wylychala, m ja łapał i dociskał. 35min! W kółko. Obydwojgu sie to podobało hahah gorzej z moim brzuchem haha obolalymod łapania haha
Ale widać, ze ja ciekawiło co sie dzieje, bo ciagle kopała w to samo miejsce [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] i zaczepiała haha. Kochana nasza pycia!

reklama
Lucalew wkurzylam sie i cukru nie mierze. Staram sie ograniczac cukier i weglowodany.. jesc mniej a czesciej i mam nadzieje ze to wystarczy. Kasa na paski i igly poszla w bloto ;/
Nie bede sie kluc skoro wynik nie jest wiarygodny .. bo tylko mnie nerw lapie;(

Anney mnie mala ostatnio w odbyt kopala ! Juz myslalam ze jej sie dziury pomylily! Tylko zastanawiam sie jak to zrobila ?
Moja mala chyba juz teraz chce pokazac ze jest dziewczynka z humorkami i bardzo zadziorna... mam nadzieje ze wyszaleje sie w brzuchui jak sie urodzi to bedzie aniolkiem hahahaa ;)

Lilija 100 razy bardziej wolalabym miec usg niz jakies mierzenie brzucha miarka wzdłuż haha.

Pupui, nie ma. To niewydolność i tyle. Miałam wcześniej dwie operacje usunięci chirurgicznego i po tej ciąży tez usune je.

Akuku haha

I ja sie wczoraj wizytowalam z ginem i diabeto. Wszystko ok, za mc kolejny raz. Cukry w porzadku, wiec moja teoria o normach troche sie sprawdza. Rozmawialysmy z ginem o zmianie norm w zeszlym roku, pewnie za duzy odsetek pacjentek im wpadal a monitoring nie wplynal na obnizenie potenchalnych powiklan z tego powodu.

Podobnie z tym badaniem na bakterie, nie pamietam jak sie nazywa. Pomoc w czesci krajow UE sie nie robi. I czesc krajow zrezygnowala, bo nie bylo znaczacego wplywu na polepszenie.

Magda, nie przejmuj sie tak ta grzybica, bo sie kochana zamartwisz nam do porodu!!! Upierz, wyprasuj i bedzie ok. I glowa do gory, z mala wszystko ok przeciez jest, prawda?

Nie pisalam wam chyba, ale u nas kilka tyg temu z przedszkola przyszedl mail, ze ktores z dzieciakow mialo owsiki... A jak jeden dzieciak ma to wiadomo. A my spalismy razem... Tez sie naczytalam o higienie, wymianie poscieli etc, a dopiero co sie przeprowadzilismy i nie mialam nic na zmiane. Na sama mysl wyprania wszystkich pizam, bielizny i poscieli robilo mi sie niedobrze.
No ale jak pierwsze przygnebienie przeszlo, to poszukalam jak z tym walczyc naturalnie, pogadalysmy z moja pediatra, i finalnie wszystko jest ok, zrobilismy kuracje z pestek dyni i po zeszlotygodniowych badaniach wszystko ok, nic nikt nie mial.

Na owsiki pestki z dyni na czczo, najlepiej swiezo luskane, z zielona oslonka. Dla malucha 15 sztuk, dla doroslego 30. Maja w sobie substancje, ktora poraza ich uklad nerwowy o ile dobrze zapamietalam. Cos bylo jeszcze o popiciu olejem (rycynowym) albo mlekiem. Trzeba dac im sie przetrawic, wiec nastepny posilek za 2-3h.

Jesienia sobie zasusze takie pestki z polskiej dyni na przyszlosc, u nas sporo chinszczyzny teraz jest, kt nie jest do tego najlepsza. Kupilam eko ale strasznie drogie to bylo.

Tak jest w przepisie, ja kupilam dynie juz wyluskana, jedlismy rano przez 2-3 tyg. I chlopcy spia w majtkach od tej pory, nie w samej pizamce.

No lunerka, high five!
my pestki serwujemy popijając sokiem z koszonej kapusty w nowiu i pełni księżyca po dwa dni. (Moi uwielbiają sok z kiszonej kapusty z czosnkiem zostawionym w lodowce na 3dni :) ) Cokolwiek żyje w przewodzie pokarmowym ;) haha wyprowadza sie.
Polecam wszystkim.
Piaskowanica, owoce, warzywa, nieumyte rączki (niekoniecznie nasze, ale osób z którymi sie witamy).

Nie wspomnę o wartościach zdrowotnych takich mikstur :)

Lunerka, ale najważniejsze ze nic nie ma! Tutaj niestety nagminnie w szkolenpojawiaja sie owsiki i wszy na zmianę [emoji19]

reklama
Że wszami i owsikami tu cały czas jest coś. Ja co chwile dostaje list, żeby uważać bo w przedszkolu ktoś tam miał. Ja kupiłam sprej i joschce co dzień aplikuje bo nie chce żeby biedak przywlekl coś z przedszkola...

Do góry