reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

U nas mierza brzuch bo uag nie robia. Moj na ostatniej wizycie byl ponad norme niby ale taki sam jak anney miala wiwc juz sama nie wiem ?

Magdus odzywaj sie! Cobys nie popadla w jakas depresje ! Wygadasz sie i bedzie Ci lzej na duszy .. a my z checia wysluchamy i doradzimy jak sie da.

Akuku ja w pierwszej ciąży na każdej wizycie miałam mniejszy i dzięki temu miałam dodatkowe usg w 33 tygodniu a dziecko było normalnych rozmiarów, poprostu mały brzuszek.. I mam nadzieje ze i tym razem uda mi się jeszcze podejrzeć dzidzie :D

reklama
Magdus trzymaj sie, oby szybko minęło :)

Love a duzo za mało? Wcześniej było wszystko w normie i nagle to wyszło?
U mnie tez co wizytę mierzą brzuch :) ale poki co mówią ze idealnie w normie..
Ale za to dziecka na usg wogole sie tu nie mierzy co mnie zdziwiło

Evelinja oni niby macaja gdzie jest dziecko i tak mierza.. ale ja teraz mam lozysko z przodu wiec i dziecko bedzie niby wieksze.. w sumie to mam nadzieje ze teraz tez im za duze wyjdzie coby bylo wiecej wskazan do usg niz czeste zmiany pozycji malej.

Love tak to jest z tym ich mierzeniem... jak oni pprownuja typowa szkotke z szczupla polka to wychodza chece.. szkotki pewnie maja wskazanie do usg bo maja wieksze brzuchy..

Love u mnie w 28+3 bylo 29 cm a norma wg siatek do 28 i to najwyzszy centyl. Hmm
A w 34 tyg najmniej moze byc wlasnie 31 cm a najwiecej 34.

Ja mialam miec wizyte w 32 tc ale nie ma miejsc wiwc bede miala w 33 tc potem w 35, 38 i mam nadzieje ze juz tej w 40tyg nie bede miala haha.
Wlasnie patrze i Alex jak sie urodzil z waga 3400 byl na 30 centylu
Viki z waga 3250 na 18 crntylu
A Emil z waga 2980 na 12 centylu.
I co teraz mala mialaby siw wieksza urodzic ? Jakos w to nie wierze.. ? Hmm

Waga moja stoi od kilku tyg juz.

Jak was czytam to znów się czuje jakby moi nic mi nie mówili... czy jesli lekarz bada mnie ginekologicznie paluchami i przy tym dotyka brzucha to jest to badanie? Zazwyczaj to właśnie obaj robią, mówia przy tym długość szyjki i wysokośc macicy...

reklama
Lilija tak to jest badanie :-) W UK inaczej prowadza ciaze niz w PL. Mnie tez tak ginka bada jak Ciebie. Jesli dno macicy byloby za nisko czy wysoko to lekarz powinien Ci powiedziec. Ja zawsze jeszcze dostaje opis wizyty ale mi ginka tez mowi jaka szyjka i czy jest ok czy nie itd.

Akuku a jak tam mierzenie cukru i wyniki?

Do góry