reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Patuśia u Mnie na USG w przychodni wychodziło że Zuzia ma 2600-2700 i jest za malutka na zrobienie USG a jak 4 dni później pojechałam do szpitala i na lepszym aparacie USG mi zrobili to wyszło że mała ma 3000-3100 i godzinkę później okazało się że ważyła 3040 :-) więcdużo też zależy od aparatu :-)

Aparatu, programu, umiejetności mierzenia przez lekarza. Bo moje dziecko piate w sobotę niby ważyło 3126g a we wtorek się urodziło 4050g

reklama
U mnie KTG ze skokami ale skurczy jako takich brak. Czekamy sobie grzecznie bo to i tak zaraz 39 tc tylko na ruchy mam zwracać uwagę i nie zawaham się jechać na IP jak bym była choćby niespokojna...
multum dziewczyn było dziś od rana więc sobie trochę poczekałam. Następne KTG mam w dniu terminu i mam nadzieję nie dotrwać ale to się jeszcze okaże...

I ja się jeszcze turlam:dry:!

Przedwczoraj wieczorem pojechałam na IP, zrobili mi KTG ale nic żadnego skurczu nie zapisało, wczoraj rano mi powtarzali i jakieś górki się pojawiły ale nie porodowe... Jeden ponoć był porządny i położna powiedziała, że jak takich byłoby chociaż 5 to by mnie zostawili a tak to nic...
Dziś właśnie wróciłam z wizyty u mojej gin... Szyjka miękka około 1,5 do 2cm przepuszcza 1 palec więc czopa powiedziała że już nie ma, jak ściskała piersi to siara się pojawia więc powiedziała że idzie ku dobremu i powinnam do piątku urodzić... Ciekawa jestem czy się uda bo już tracę nadzieję :-(... Od poniedziałku wszyscy mówią że mam wypisywać macierzyński! A ja nie zamierzam:no:!!! Kurcze wczoraj od 10:00 rano do 18:00 byłam poza domem, biegałam po polach, potem jeszcze po starówce, dziś podjechałam do pracy i potem ponad godzinę śmigałam po arkadii, potem wizyta i dopiero do domu dotarłam... MUSI SIĘ NA DNIACH URODZIĆ NO POPROSTU MUUUSI!!! Mam dość ryczenia co rano jak wstaję, że w nocy nic się nie działo..:dry:;-)

Magda wspolczuje Ci, moze rzeczywiscie sie uda juz niedlugo, wiec nie trac sił jeszcze :) ja tez mam szyjke miekka ale na 2 cm wiec jeszcze długa jesli chodzi o poród. Ale lekarka powiedziala ze to sie moze szybko zmienic, ze wazne ze miekka. Tak wiec nic sie nie martw i czekaj, trzymam kciuki. A te nasze chlopaki to uparte, jeszcze sie nie urodziło a juz działa na nerwy :-D moze chociaz po urodzeniu odbijemy sobie co nieco z tych stresów :)

Juz wróciłam i melduję co następuje....więc: szyjka ok, rozwarcia nijak nie ma, wody ok, o łożysku nie wspomniał:dry:

Waga na dziś 3200 ( a 2 tyg temu miało być niby 2800 ha ha).
I najważniejsze-14 rano stawić sie na IP:tak::tak: A cc 15 lub 16- no tu mi troche nie pasi:no: No bo co 2 dni bez sensu leżeć??? No ale jak mus to mus.

reklama
Truskawkowa no niby wiesz kiedy jest ostateczny termin ale faktycznie po co te 2 dni czekania?

A czy to możliwe żebym miala 3 cm a czop nadal odchodził? No nic porodowo sie wcale nie czuję...

Do góry