reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Doxa właśnie miałam podpytać starsze starzem kobietki ale widzę że juz robisz rozeznanie.
Ciekawa jestem jak ten Zwoliński dobre opinnie o gabinecie, ale czy słyszałaś coś o lekarzu?

To fakt ceny na Żelaznej powalają ale znam juz ten szpital i chyba będę się tam czuła raźniej.

Paola szpitali jest sporo. Jak juz czytałaś jest na Żelaznej tylko kosmicznie drogi :( i to mnie boli.
O Madalińskiego słyszałam dobre opinnie, jak pisze Doxa o Solcu, Chyba na głównym wątku jest sporo informacji o szpitalach. Poszperaj tam. Wypowiadaja się dziewczyny, które już rodziły w danym szpitalu.
Paola a do kogo chodzisz w MEDICOVER? A u kogo juz byłaś na USG?

reklama
Syla o Zwolińskim czytałam na forum Gazety Wyborczej, bardzo go wychwalały jako fachowca od USG. Przyjmuje w Medice (Hotel Gromada, niedaleko NBP) oraz właśnie na Grenadierów. Ponoć na Grenadierów jest lepszy sprzęt ale i cena wyższa - 200zł. Poleca go też jedna mama czerwcowa z BB. Chyba się właśnie na niego zdecyduję ...

PAOLA dużo jest tu szpitali i ja cały czas mam mętlik w głowie ... Będziemy na bieżąco wymieniać się informacjami!

Doxa ja na połókowe idę jutro a to dopiero będzie 20tydzień ale tak mi kazał lekarz przyjść więc chyba wie co robi. Dodam że USG będę miała robione w szpitalu tam gdzie jest mój lekarz a przyznam że tamtejsze USG jest naprawdę bardzo nowoczesne.

Frezja ja słyszałam, że połówkowe robi się między 18 a 24tc, więc Twój ginio wie co mówi ;)
Jak ja byłam na USG w 16tc, to lekarz powiedział zapraszam w 22tc. No to się tego trzymam :)
Super, że masza takie dobre USG w szpitalu, ja do tej pory nie dostałam żadnego skierowania od mojej lekarki prowadzącej (chodzę do przychodni rejonowej) i dlatego sama, za extra kasę poszłam w 16tc+4dni i pójdę teraz, nie mogę czekać aż lekarka raczy nie oszczędzać i da mi skierowanie. Jutro idę na wizytę, to pewnie się dowiem czy mi da, mam taką nadzieję ;) Ale i tak pójdę dodatkowo prywatnie, fajnie jest podglądać tego mojego szkraba!

Frezja czekam na Twoją relację z USG!

Właśnie rozmawiałam z koleżanką z pracy jest w 6mc i była w zeszłym tygodniu u Makowskiego, jej gin polecał również tego lekarza na połówkowe bo podobno jest bardzo dokładny, jeśli chodzi płeć i wszystkie podstawowe parametry to zwykłe usg wystarczy, no chyba, że lekaż widzi potrzebę zrobienia 3d - poza tym to niezła pamiątka 8). Doktor Makowski przyjmuje w Pruszkowie i na Łuckiej, ale też czasem w Fundacji na żelaznej w Sw. Zofii. Terminy są niestety odległe, więc ja już dziś lub jutro postaram się umówić wizytę na połówkowe.
SYLA ja chodzę konkretnie do Dantex-Med na Nowolipie do dr Borakowskiej i w Dantex-ie podobno dobre usg robi doktor Piotr Marianowski - przyjmuje w czwatrki

Ja też chodzę do przychodni do gina ale on nie ma w gabinecie USG więc umówiłam się z nim że będę chodziła do niego prywatnie.
I cieszę się z tej decyzji bo przynajmniej ma dla nas więcej czasu i wszystko dokładnie nam mówi i pokazuje.
W związku z tym że w szpitalu w którym on ma dyżury i w którm jest to dobre USG na którym mieliśmy robione badanie przezierności
karku więc tym razem na połówkowe też chcemy tam pojechać.

O rany co się stało, wszystko jest rozjechane.

Paola jak chcesz coś poprawić w swojej wypowiedzi to możesz ją edytować, a nawet usunąć (prawy górny róg wypowiedzi).
U Makowskiego byłam w 16tc, badanie trwało tylko 10min, wszystko było super, więc może dlatego tak krótko :(
Ciekawe ile trwa w Pruszkowie, tam jest 3D.

Ooo chyba wiem czemu tak się to rozjechało!
Paola pisząc lekarza, lekarza ... nie dałaś spacji między wyrazami i wyszedł Ci jeden taki dłuuuuuuuuugi wyraz.
Kochana usuń proszę to słowo, podziel je na setkę lekarzy, zrób coś proszę!!!!

reklama
Doxa ja jeszcze nie wiem kogo noszę w brzuszku ale jutro mogę się dowiedzieć
a w tedy chciałabym taki opis jek ty ale nie wiem jak się go robi, czy mogłabyś mi podpowiedzieć.

Do góry