reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Doxa nie denerwuj się - to szkodzi zarówno dziecku jak i Tobie!! Powiem Ci na pocieszenie,że mnie w najbliższym czasie czeka kompletny remont łazienki razem z kafelkowaniem, itd oraz malowanie całego mieszkania+ przemeblowanie i urządzenie dzidziusiowego pokoiku a mój mąż pracuje po 14 godzin dziennie i marne szanse na urlop... Fajnie co? :D

reklama
No to Kaszu masz "przechlapane" ;)
Słyszałam, że wszelkie remonty itp. trzeba zakończyć na miesiąć przed urodzeniem się maluszka - żeby wszystko zdążyło się wywietrzyć.

Dziewczyny, a Wy przygotowujecie osobny pokój dla dziecka, czy będzie spało z Wami?

Ja mam przeznaczony osobny pokój dla dziecka, ale chyba przez pierwsze 0,5 roku dziecko będzie miało swój kącik w naszej sypialni, sama nie wiem co jest lepsze ???

Hej Doxa, załączyłam swój brzuszek, pewnie się do pracy spóźnię, ale nie mogłam oprzeć się pokusie i właśnie zrobiłam szybko fotkę:-). Jeśli chodzi o pokoik, lepiej jak maluszek śpi sam, bo może się przyzwyczaić, że ktoś śpi w tym samym pokoju i czasem trudno jest malucha odzwyczaić od tego. Oczywiście pierwsze 3-4 miesiące - tak do momentu kiedy zacznie przesypiać całą noc wolę być razem z maleństwem przez całą dobę - to moje zdanie oczywiście. Karolina przesypiała całą noc mając niecała 3 miesiące i od tamtej pory śpi sama w pokoju, nie budzi się i nie ma problemów z zasypianiem.

Paola a ja szukam i szukam Twojego brzuszka, a Ty go na forum ogólnym zamieściłaś :) My tu w naszym dziale mamy swoją własną galerię w wątku "brzuszek" ;)

A brzuszk masz rzeczywiście duży, ale jaki zgrabny !!! Cudeńko! Ty naprawde dopiero skończyłaś 18 tygodni ??

Mi niestety przybywa naokoło brrrrrr, ale mnie to wkurza ...

Paola to mamy blisko, a gdzie mieszkasz? Po której stronie Wisły? Ja co prawda mieszkam w Markach (5km od granicy Warszawy :)) Wyprowadziliśmy się tu jakieś 3 lata temu!

My jutro jedziemy na USG połókowe, i z jednej strony baaaaardzo się cieszę że popodglądam maluszka-może pokaże co ma między nóżkami ::), z drugiej strony się boję czy wszystko dobrze, czy się dobrze rozwija no i czy łożysko powędrowało do góry :-[ Tak chciałabym żeby było dobrze.
Po drodze pojedziemy obejrzeć wózek który się nam spodobał a oglądaliśmy go tylko na stronkach www.
Nasze maleństwo będzie "mieszkało" w naszej sypialni -ale bedzie miało swój kącik-bo mamy niestety tylko dwa pokoje.

Naokoło też mi przybyło i to nie mało :(, ale co tam maluszek wyciąga podczas karmienia dużo i za pierwszym razem w 6 tygodni ubyło mi 13 kilo, aż mnie lekarz ochrzanił, że to za dużo!! będzie dobrze  8) czego się nie robi dla maluszka:-)

DOXA, Mieszkam na Pradze, a pracuję w CH Warszawa Wileńska:-) więc niedaleko:-) lecę do pracy teraz i zgłoszę się po 15tej. pozdrowienia

reklama
Dziewczyny o rany ja nie nadążam!!!!!!!!!!!!!!!!! Przystopujcie! :laugh: ::) chyba odezwę się jutro bo dziś już nie zdążę! :D Ale dałyście mi robotę na jutrzejszy ranek! he he
pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Do góry