reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Cześć Magdaa, oj jak dawno Cię tu nie było!!! Zaglądaj częściej to nie będziesz miała zaległości ;)

Pogoda jak na złość trochę się popsuła, tzn. słoneczko zaszło i jakby zbierało się na deszczyk, ale na szczęście jeszcze nie pada :)

Kręgosłup czasem mnie boli, zwłaszcza w odcinku lędźwiowym. Podobno my, kobietki w ciąży, za bardzo wypinamy brzuchy do przodu wyginając i obciążając w ten sposób kręgosłup! ;)

reklama
faktycznie dużo nas dzisiaj nie ma na forum
jutro znowu zrobi sie gwarno. ja pochodziłam dzisiaj po markecie i nogi mnie bolą, ale pokupowałam trochę rzeczy na komunię i nie tylko. zaraz myniu myniu i spać bo jutro kolejny tydzień obowiązków.
mój tuptuś w brzuszku dzisiaj tuptał troszkę słabiej, ale pewnie dlastego że rodzice nie dali mu spać wieczorem ;) i od rana odsypiał ;D
pogłaszczcie swoje tuptusie od ciotki kiki, dobrej nocki. papatki :-* :-* :-*

Witam wszystkie październikowe mamy:-) I ja przyłączam się teraz do Was. Maluszek planowany jest na 16 października, ale ja mam przeczucie,ze przyjdzie na świat w dniu moich urodzin 11go:-)
Wszystkim mamom życzę zdrówka i cierpliwości, której mi bardzo brakuje:-) zwłaszcza, że mój brzuszek jest taki duży jakby to był już koniec szóstego miesiąca:-)

Witam październikowe mamy, właśnie zauważyłam, że tu odbywa się najwięcej rozmów. korzystając z okazji prosze o informację kiedy powinno przeprowadzić się usg połówkowe i na czym ono polega. Dziękuję bardzo.

Witaj Paola! Tak właśnie najczęściej gadamy sobie tutaj ;)  Cieszę się, że dołączyłaś do nas! A zdjęcie brzunia wklej do wątku "brzuszek", chętnie bym zobaczyła ten 6-miesięczny brzunio, mi się mój wydaje już taaaki wielgachny!

USG połówkowe najlepiej robić między 20tc a 24tc. Mi lekarz powiedział żebym przyszła w 22tc. Polega ono na bardzo dokładnym obejrzeniu wszystkich wewn. narządów, ponoć w tym okresie najlepiej je widać. Do tego mierzy się przepływy doplerowskie itp. No i już powinno być widać płeć ;)

pozdrawiam i zapraszam do częstych wizyt tutaj!

No to jestem!!!
Sobotę i niedzielę musiałam odstąpić komputera mężusiowi. :(.
Urodzinki wyszły super a ta niespodzianka, którą zrobiłam mężowi o 12:00 w nocy z malutkim torcikiem ze świeczkami i z prezentem sprawiła, że.....mój kochany aż się popłakał! Autentycznie!! :)Ja rówbnież bardzo się wzruszyłam, bo przytulił głowę do mojego brzuszka , zaczął go całować i powiedział,że to jest największy cud - to,że drugie serduszko bije wewnątrz mnie i że choć nie ma jej jeszcze na świecie to bardzo ją kocha...!!
Dziewczyny płakaliśmy tak razem ze szczęścia i wzruszenia do 01:00 w nocy a potem z tych wrażeń nie mogliśmy zasnąć!!
Mówię Wam - tej chwili nigdy nie zapomnę...! :)

Kaszu aż się wzruszyłam czytając Twój post. Super!!! Bardzo się cieszę, że tak miło i romantycznie minął Wam ten wieczór a raczej noc ;). Od razu widać, że baaaaardzo się kochacie, doskonale rozumiecie i znacie od podszewki. Oby tak było do końca!!!!!! Gratulacje ;D

Witajcie kochane po weekendzie!!
Pogda moze nie rozpieszczała nas jakos zbytecznie, ale i tak, było bardzo przyjemnie. W sobote poszliśmy z mężorkiem na dłuuugi spacer i 'wybiegalismy' dzidzię tym samym. Czuliśmy sie swietnie po tym!!  A wieczorkiem dobry film i czekoladowe fondue z owocami...... Trzeba sie teraz podopieszczać, bo potem pewnie nie będzie na to czasu, ani inwencji  ;D ;D
Teraz patrze z niepokojem na niebo i wciąż wierze, że te stalowe chmury niekoniecznie spadna w postaci wielkiej ulewy. Tak mi sie tęskni do słońca!!!!!  8)
Zaczynam szukać szkoły rodzenia dla nas. Ponoć to najlepszy czas, bo do tych dobrych i tak trzeba zapisac sie odpowiednio wcześniej. Tak myślę, żeby zacząć chodzić od lipca/sierpnia. Orientowałyscie sie juz w tej kwestii u siebie? Na co zwracać uwagę przy wyborze szkółki?...
Buziaczki, na pewno jeszcze sie dziś odezwę!

reklama
sŁUCHAJCIE PODEJRZAŁAM U MAM WRZEŚNIOWYCH,ŻE POKAZUJĄ SWOICH ULUBIEŃCÓW: PIESKI, KOTKI,PTASZKI, RYBKI,ITD.
Ja też pragnę Wam kogoś przedstawić.... :D

Oto mój 7-miesięczny szczeniaczek MIKE!

piesek9dz.jpg

obraz0584yk.jpg

Mam również króliczki a jednego z nich widać na moim ramieniu!! :D

obraz0736nv.jpg

a tutaj w pełnej okazałości...

obraz0780gf.jpg

Do góry