reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści z wizyt

tak chceli ściągnąć pessar !!

nie dodaje żadnych leków , mam tylko swoje
od nich jedynie dostaje Gynalgin

zastrzyk na płuca mogą najwcześniej podać w 25 tygodniu a ja mam dopiero 21

swoje leki to
luteina podjezykowa 3x2

zobaczymy czy mi dzis dadzą nospe chociaż ( jeszcze obchodu nie bylo )

lekarka mówi ze jak w poniedziałek infekcja będzie nadal duza to będą ściągać pessar a na to sie nie zgodzę !!!!

no i mówi ze jak infekcja sie zmniejszy to będzie jakas szansa choc kazała nazwać to cudem

reklama

swoje leki to
luteina podjezykowa 3x2

lekarka mówi ze jak w poniedziałek infekcja będzie nadal duza to będą ściągać pessar a na to sie nie zgodzę !!!!

no i mówi ze jak infekcja sie zmniejszy to będzie jakas szansa choc kazała nazwać to cudem
To trzymam kciuki aby jak najszybciej infekcja odpuściła i żeby dzidziuś siedział grzecznie w brzuszku by zdrowo podrosnąć.

swoje leki to
luteina podjezykowa 3x2

A antybiotyku nie dali? Rozumiem że masz jakąś bakterie

wieści z wizyt
dzis 21 tydzień
synek wazy 360g
niestety szyjki juz nie mam mimo założonego pessara
mam wewnętrzne pełne rozwarcie i zewnętrzne na 2 cm
u mnie winna jest infekcja której nie mogą wyleczyć

leze w szpitalu , plackiem , tylko siku
ale kategorycznie odmawiam ściągnięcia pessara bo tylko dzieki niemu dziecko jeszcze sie nie urodziło !

mam nadzieje ze choc troche wytrwam

trzymajcie za mnie kciuki
Brzmi to niedobrze.. Bede mocno trzymac kciuki zeby jak najdluzej dzidzi siedzialo w brzuchu.

wieści z wizyt
dzis 21 tydzień
synek wazy 360g
niestety szyjki juz nie mam mimo założonego pessara
mam wewnętrzne pełne rozwarcie i zewnętrzne na 2 cm
u mnie winna jest infekcja której nie mogą wyleczyć

leze w szpitalu , plackiem , tylko siku
ale kategorycznie odmawiam ściągnięcia pessara bo tylko dzieki niemu dziecko jeszcze sie nie urodziło !

mam nadzieje ze choc troche wytrwam

trzymajcie za mnie kciuki

Spokojnie lez i odpoczywaj. Pros o konsultacje z kilkoma lekarzami. Na pluca dokładnie jak piszesz dają po 25tc. Dobrze, że nie masz zadnych skurczy. Znajoma z rozwarciem leżała w szpitalu 2 miesiące. Od 6 do 8 miesiaca. Podawali nospe, luteine bądź duphaston, dużo magnezu, dozylnie kroplowki z antybiotykami na infekcje. Kontrola moczu co kilka dni, krew na crp, sprawdzane czy płytki nie spadają. Wyszła ze szpitala w 8mscu, urodziła w 38 tc wiec trzymam kciuki aby było wszystko ok!

Bo to takie błędne koło trochę. Pessar powoduje że pojawiają się infekcje. Może jak ściągną to infekcja odpuści a dzięki leżeniu rozwarcie się nie zwiększy.

swoje leki to
luteina podjezykowa 3x2

Też bym się nie zgodziła. Powiedz lekarce że zrobisz wszystko żeby utrzymać ciążę niech Ci tylko pomogą.
Czym Ci grozi nie wyjecie tego pessara? Żeby nie było zagrożenia dla Ciebie.

Jeśli chodzi o passer to zapewne zakładają ze to on powoduje zapalenie. W razie czego zaloza Ci szew, ale tylko wtedy jak wylecza infekcje. Przemysl to na spokojnie, popros o konsultacje z psychologiem. Trzymajcie się cieplutko i oby dzidziuś siedział w środku jak najdłużej!

reklama
Jeśli chodzi o passer to zapewne zakładają ze to on powoduje zapalenie. W razie czego zaloza Ci szew, ale tylko wtedy jak wylecza infekcje. Przemysl to na spokojnie, popros o konsultacje z psychologiem. Trzymajcie się cieplutko i oby dzidziuś siedział w środku jak najdłużej!
Martyna przypuszczam że Ty jej dałaś więcej opcji niż lekarze. Powinni dokładnie wytłumaczyć co jest dobre i jakie ma opcje. Bo z tego co czytam to pchelka nie wie dobrze co się dzieje.

Do góry