reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

u nas od poczatku ze smokiem nie mamy problemu bo S zaden nie pasował wiec teraz chcoiaz jeden problem mniej heheh ;-)
juz zaczal powoli co innego jesc bo juz myslalam ze mnie wykonczy to moje dziecko na wieczor zjadl kotleta z cyca kurzego wczesniej kluski z serem bialym wiec juz jakies swiatelko w tunelu jest :-)
DZIEWCZYNKI WESOŁYCH ŚWIĄT KOLEJNE ŚWIĘTA "RAZEM" SPĘDZAMY CHODZI MI FORUMOWO :-)

reklama
Dziewczyny oby te święta były cudowne, pelne rodzinnego ciepła i spokoju. Buziaki
O 13 wyjeżdżamy prosze o modlitwę, aby droga była spokojna i bezpieczna.

Hej maminki
biggrin.gif

Mysmy mieli fajne popoludnie wczoraj,Sami sie obudzil laskawie po 12,zjadl obiadek i potem butle i wyruszylismy na ta poczte i spacerek ale widac ze chlopina jakby mogl to by jeszcze spal
biggrin.gif
a na spacerze potem pospal jeszcze 30 minut,polazilismy jakies 2h i do domku
biggrin.gif
kolo 16 synek dostal butle i szykowala sie drzemka wiec wzielam i polozylam sie z nim bo cos mnie tak w krzyzu boli od kilku dni i do tego jajniki
baffled5wh.gif
taaa i obudzilismy sie przed 19
shocked.gif
shocked.gif
bylam w szoku bo nie wiedzialam od czego zaczac i co robic,kapac,karmic,przebierac a ten w najlepszym humorze wstal,smial sie i opowiadal na calego hehehe a teraz jeszcze odkryl nowe dzwieki dziewczyny no normalnie idzie sie usmiac po pachy jak on piszczy
biggrin.gif
myslalam ze nie bedzie spal w nocy no ale okapalam go o 19:30 potem dostal butle a po 21 poszedl spac i potem pobudka po 3:30 i 6:30 i spalismy az do 9
laugh.gif
laugh.gif
ale mi dal pospac moj syncio od wczoraj normalnie
laugh.gif
Dzisiaj pogoda dosc ladna wiec pewnie pozniej na jakis spacerek wyruszymy albo z tatusiem nazakupy pojedziemy co by tylki przewietrzyc
biggrin.gif

Milego dnia dziewczyny ;-):-)

My Wam życzymy Zdrowia spokojnej atmosfery świątecznej, mokrego dyngusa a starającym się lania z przepełnionej sikawki
Zjola to głownie dla ciebie bo widze ze jesteś w połowie cyklu;)

Annas Spóźnione ale najszczersze życzenia z okazji roczku dla Kamilka i bezpiecznej podróży

Właśnie właśnie Zjola, teraz jajo, a na Boże Narodzenie będzie kurczaczek jak znalazł! :-)

Dziewczyny, nie wiem jak tam u mnie potem będzie z dostępem do internetu, więc już życzę Wam radosnych, zdrowych i rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy, by był to dla Was piękny czas.:-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny kochane ;-)
Zdrowia,szczęścia i radości
niech wam uśmiech w sercach gości
a zajączek piękny, biały
niech przyniesie koszyk cały
jajek złotych, kolorowych
i miłości cały worek.
biggrin.gif

Muszę Was rozgadać jakoś, choć widzę, że ostatnio średnio to tu wychodzi. Spróbuję się nie pogubić:

Agnieszka – doczytałam na fb, że Julia w fartuszku działała w kuchni, pochwal się fartuszkiem, bo pomysł fajowy, a nawet nei wiem gdzie takiego jakiegoś ładnego szukać :tak:

Sowinka
– suwaka nie widzę nowego, czyli staranka w toku? Jak tak Bartuś gadule? :laugh2:

13x13
– hop hop żyjecie? ;-)

Aga34
– dziewczyny już pomagają w świątecznych porządkach i robotach czy raczej przeszkadzają na swój słodki sposób? Robisz dwie święconki? Kuchnia ja za rok z takimi dylematami, ale czekam z utęsknieniem jak to będzie.

Ewela28 - @ przylazła? Humor lepszy? Złożyłaś podania gdzieś o pracę? U nas ostatnio modne zrobiło się manicure i pedicure w domach. Super sprawa, ja wyjść nie muszę i zostaję obsłużona, no tylko potem trzeba ten bajzel ogarnąć. :-p

Just79
– jak korzystanie Sz. z tablicy do rysowania Ikeowskiej? Ja ostatnio zakupiłam tam kolejkę, ale póki co bez torowiska, bo wiesz skąpstwo i sknerstwo :)-p) i tak sobie zakup chwalę, aczkolwiek Ada popycha kolejkę za wagonik nr 3 a nie 1 i Jej się co jakiś czas ta kolejka rozwala. W każdym razie jak kolejka wraz z torowiskiem była rozłożona na stole w Ikei wzbudziła mocno zainteresowanie.

Kasikz – jak Pola, wychorowała się? A i tak a’ propo tego co napisałaś, że musisz wracać do pracy, a Połcia chora, chyba najlepiej zmienić nastawienie, bo dzieciaki nie robią „na złość”, ale często nie po naszej myśli :confused2:

She – jak tam samopoczucie, ja dzisiaj wszamałam bułę z dżemem wiśniowym ze szczypiorkiem – pycha :laugh2:

LucyF – jak nasz artysta? Rozpędza swe zamiłowanie do malunków czy skutecznie został przyblokowany? :-p

Mysza84 – co tam u Was nowego? Szymula biega? ;-)

Daaa – jak tam Twoja goniąca pociecha? ;-)

Ola** - królika w kartonie chcesz posłać? Zaraz zieloni by Cię na suchej gałęzi powiesili. Ale Julek na banka miałby wielką frajdę, gorzej wyglądałby pewnie królik. :confused2::laugh2:

Ola81 – co tam u Was słychać w szerokim świecie? ;-)

Ola_PM – wracam na Waszą stronę tak mi się podoba, bardzo ładnie zrobiona, nawet czcionka mi się podoba, a to niby pierdoła i mało ważna rzecz, a jednak uwagę przykuwa. :tak:

Kaira24 – dajesz radę z urwisem? Powiem Ci, że jeszcze wszystko przed Tobą, Ada ostatnio odkryła, że krzesło idzie dostawić nie tylko do stołu czy zlewu, ale również do szaf, półek, na których stoją kryształy, półek, na których są książki, których nie wolno, bo są mamy, a nie Ady baje, także wesoło jest. Najbardziej jednak upierdliwe jest to, że wszelkie drzwi nie są już dla Niej problemem, dosięga każdej klamki i nie ważne czy drzwi otwierają się na zewnątrz czy do środka, daje radę, a za drzwiami – wow wielki świat. :laugh2::sorry:

Julitka80 – czy święta to ten rzadki nie częsty czas kiedy wpadniesz? Aniołki – widziałam fotki Olafa na nk, jest boski i cudowny, napisz co tam u Was i jak siostra się miewa. :tak:

Ewitka – jak tam u Was pisankowo? Ty ze swoim straszakiem to już chyba ułatwienie na maksa w przygotowaniach świątecznych, szczególnie ozdóbek. Zdrowi już wszyscy? :tak:

Martusionek – cześć płaczku z radości, jak się miewa blondas? Zapitala już aż nie idzie dogonić? :laugh2:

GosiaLew - jak tam u Was, śnieg posłaliście w diabli? Jak widziałam w TV to szok, u nas też zimno i szron na samochodowych szybach, ale śniegu nie widziałam, choć odzienie zimowe mamy. Jak zęby Kabulka? :sorry:

Alicja1985 – jak S. na urodzinowe prezenty, co prawda troszkę czasu już minęło, ale efekty pewnie teraz widoczne. :tak:

Annas81 – spokojnej i szczęśliwej podróży, bez żadnych sensacji. :tak:

Jankesowa – wrzuć błagam fotkę dreptającego Gracjana, super, że tak ładnie Mu idzie, a powiedz jak u Niego teraz z wagą, jeszcze tak gna, czy się unormowało? Coś mi świta, że pisałaś 13kg? Robisz już przygotowanie do roczku? Trzymam kciuki by jutrzejszy dzień nie był zbyt smutny, tulę mocno. :tak:

Ewcia3004 – halo halo hop hop, co tam się u Was dzieje ciekawego? Dajesz radę z Małym? ;-)

Ewelina28 – jak tam w ogródku działacie? Zbierasz siły na wiosenne porządki i majowe obijanie się oraz letnie „konserwy”? :-p

Aneczkab23 – rozmawiałam z Nią poprzez PW, u nich wszystko ok., rośnie Maruda, że aż miło, zdrowi i szczęśliwi. No i mam nadzieję, że jednak wpadną tutaj do nas.

Karollcia33 – myślę, że to mądra decyzja pozostawienia Synka w przedszkolu, które zaczął, jak tam Jego miłosne sprawy? Rozwijają się? No i Amela wdycha świeże powietrze, a nie warszawskie klimaty. Jeden minus to chyba, że T. daleko, ale wiem, że na dłuższą metę bywa to miłe, bo spokojnie i mega upierdliwe, bo ile można samemu no i ile można żyć na odległość.

I teraz wybaczcie, ale od tego momentu chronologia kupy mi się nie trzyma, ale to już napiszę w osobnym poście, bo tu pewnie miejsca mi zabraknie zaraz.

Ostatnia edycja:
Na czym skończyłam? Na sierpniu 2011 Fiu. Ha, wiem kogo jeszcze pominęłam powyżej. :zawstydzona/y:

Carri i Agniesię82 – dziewczyny odezwijcie się chociaż świątecznie, dajcie znać, że żyjecie, że dziewczynki się dobrze rozwijają i w ogóle co u Was? Bo ja to niby coś tam wiem, ale jak same napiszecie to będzie bardzo miło. :tak:

No i wiedziałam, że w grudniu 3 Ole pod rząd to coś nie tak.

Pati.b – jak się czujesz? Oznaki ciążowe są? Niejadek wraz z wiosną apetytu nabrał? ;-)
Angelka123 – jak tam Twój rozrabiaka, zaczyna kroczyć? :tak:
Wiolka1982 – tak sobie myślałam o Twoim biznesie na bb i mam kilka uwag i czy mogę się nimi podzielić? :zawstydzona/y:

No i w tym momencie jest o tyle trudno, że duża grupa rozpakowanych po prostu wsiąkła.

Ssabrinaa – super, że pogoda choć u Was raz taka raz siaka to jednak nie powstrzymuje pod spacerowania, a tereny macie naprawdę ładne. I tak czyściutko tam. Nie to co u nas, brak kultury właścicieli piesków. A Młody jest super radosny, widać, że szczęśliwe dziecko. :laugh2:

A_gala – wpadaj częściej, nie obijaj się i pisz co tam u Was, jak postępy zabawowe, bo teraz nadejdzie czas mocnego rozwoju, który dostarczy Ci wiele radości. :tak:

Magnusik – jak tam prababcie? Zachwycone wnusiem? Opowiadaj. :tak:

Emy – powinnaś tu być z nami. Ja myślami bardzo często wracam do Was. :-( Mocno trzymam kciuki za postanowienia i marzenie. :-(

Kłaczek – znajdziesz chwile na rozpakowane? ;-)

V_jolka – jak tam nasz wcześniak i Jego starszy brat? ;-)

Poroniona – organizujesz się, dajesz radę? Arek pozwoli na mamine 5 minut na bb? ;-)

Kasiuleczka31 – jak tam Ci idzie rola mamuśki Maluszka od nowa? :laugh2:

EwelinaK26 – co powiedzieli lekarze, byłaś na serduszkowej konsultacji? :confused2: Mam nadzieję, że jednak wszystko idzie w dobrym kierunku. :tak:

Jujka – halo halo hop hop, chwal się, pisz, ja chętnie poczytam. :tak:

Mam jeszcze kilka dziewczyn na końcu języka, ale mi normalnie nicki pouciekały. :zawstydzona/y:

reklama
ło matko Lili jak ty to ogarniasz???? jestem pełna podziwu :) hmmm... prababcie.... jedna która zawsze była tą fajniejszą babcią dla mnie w ogóle się nie interesuje prawnukiem, ma blisko do mnie ale była raptem dwa razy ( w tym raz chrzciny). To że stała się ta mniej fajną to długa historia, trwa już ponad półtora roku ale mniejsza o to. A druga prababcia zakochana po uszy, ma do nas daleko ale jak tylko jesteśmy u rodziców to przychodzi choć schorowana i chodzenie przychodzi jej z trudem. Ale ja często odwiedzam mojego ukochanego Dziadka na cmentarzu ( zmarł 2 tygodnie po moim poronieniu, bardzo czekał na prawnuka, w ogóle był wspaniałym człowiekiem) i opowiadam Natanielkowi jakiego ma super pradziadziusia w niebie. A babcie i dziadek ( jeden dziadek bo drugi to alkoholik i mijam go tylko czasem na ulicy dzien dobry i tyle) to zwariowali i to tak na 100 %. Jak są wszyscy razem to jeden przez drugiego zabiegają o względy młodego :)
a młody wsio pcha do buzi, piszczy, krzyczy już od miesiąca a zębów jak nie widać tak nie widać. Rehabilitacja przynosi efekty, dziecko mam tak ruchliwe że szok. W ogóle super sprawa ta rehabilitacja- w życiu bym nie wiedziała że tak można sie bawić z dzieckiem :) obniżylismy mu już łóżeczko bo się łapał za górę i podnosił skubaniec jeden :)
no a ja poszłam na latwiznę i zaprosiłam rodziców, siostrę i teściową do siebie na pierwszy dzień świąt tylko kazałam im żarełko zrobić :) ja na szybko zrobie tylko jakeiś nadziewane jaja i sałatkę :) taką żebym mogła jeść, bo jeszcze młodemu sporo rzeczy szkodzi.

strona Basieńki super!!!! popłakałam się!!! buziaki dla niej!!!

to życzę Wam dziewczynki świąt pełnych radości, miłości, spokoju!!!!!

Do góry