reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Gratuluje zebolow.
u nas cale przygody z zebaami.pola najpierw goraczka 40 stopni. Przebila sie 1 trojka.
potem katar kaszel goraczka wiedzielismy ze to zeby. Ale nic nie przechodzi i do wtorku 2 lekarzy zeby. W srode bardzo brzydki kaszel dalej goraczka wymioty z flegma. No i strach co to ? Dostalysmy antybiotyk jak by nie przechodzilo. No i w czwartek wieczorem dostala antybiotyk bo goraczka i kaszel i wymioty dalej. Od srody Pola praktycznienie nie je. Po antybiotyku zle rzeczy przeszly zostal katar zebowy i nic nie je . Wmuszam czasami owoca ze sloiczka lub jogurt kozi, choc nie moze. Przez niejedzenie nie moze zrobic kupki wiec chodzi i wola kupka. Juz nie wiem co mam z nia zrobic. 2 trojka przebita , dwie nastepne walcza. Musze przeciez wrocic do pracy achh. A i jeszcze w sobote zrobilam mocz. I deliaktnie przekroczone leukocyty i erytrocyty. Myslicie ze to wina pobrania czy cos tam sie dzialo.

Sorki ze tak o sobie ale juz niewiem co z nia robic

Ostatnia edycja:
reklama
Kasikz - myślę, że wina przeziębienia i antybiotyku, bo jak Adzie zrobiłam, to babka się zapytała czy chorowała, bo też niewielkie różnice od normy były. Tak samo we krwi. Zdrówka.

Ssabrinaa, Magnusik - super chłopaki! :tak:

Ssabrinaa - Ada ostatnio zasypia wtulona we mnie i tak może spać i spać, aż mi ręką cierpnie i ją wyciągam, najgorzej jak też zasnę, ale normalnie na ramieniu mi leży i smacznie śpi. I masz rację słodkie to bardzo, upierdliwe też. :laugh2:

U nas już ok, tzn. super apetytu nie ma, ale coś tam skubie, opierdzielam kogo się da za podawanie Jej jedzenia poza Jej godzinami konsumpcji, bo te wymioty z przejedzenia były. Nie mogę się doczekać kiedy Ada będzie na moim gotowaniu ponownie. :confused2: Wczoraj babcia z serca zrobiła rosół, Adrianna zjadła, ja dojadłam po Niej, to myślałam, że padnę taki słony, wyć mi się chce, bo widzę, że zaczynają mnie kompletnie nie słuchać.

Dla odmiany dzisiaj w nocy ja zwróciłam co się dało. Więc może jakaś jelitówka jednodniowa nas chwyciła.

Mieliśmy weekend po sklepach. Byliśmy w Ikei zobaczyć łóżka dla Ady, bo jednak padło na łóżko i w grę wchodzi to
MINNEN Rama łóżka, reg. dług./podst.szczeb - biały - IKEA
albo w ogóle damy do stolarza by zrobił takie jak chcemy, na wzór naszego, nam robił wuja, ale wstępnie wiemy, że ma grafik nabity do końca roku i może być ciężko. W kolorze ciemnego, ciepłego brązu.

ola- gratuluje ząbków:)
P3250689.jpgP3280693.jpg
przesylam wam najbardziej aktulane zdjecia Ameli.
Tymek na to jedno mówi ze to mały zapaśnik sumo:)
a na drugim to jadla pierniczka oj smakowal
u nas wszystko ok.Tymek mial dzis zajaca w przedszkolu i wiecie co
mieli prawdziwego zywego zajaca.Ale byl fajny.

Lili ale ładne to łóżeczko!!!

Karollcia nio taka pulchniutka :) ale słodka

Kasikz dorbze,ze wymioty poszły precz!!! u nas tylko nos zatkany,a glutów nie widać. temp nie ma 37.7 maks i to wczoraj a dzisiaj nic.samo przeszło bez leków. łapki i wszytko wkłada i masuje te piątale i tyle.jakoś lżej niż ost zęby znosi na szczęście

ja mam ost boje z usypianiem ,chyba przez zmianę czasu:( a tak ładnie usypiał punkt 20ta lulu.no ale cóż.za to w dzień znowu razem spaliśmy trzy godziny! szok:)

Dziewczyny - mam do sprzedania NOWE i NIEUŻYWANE smoczki ortodontyczne uspokajacze Tommiee Tippie ( od 6 miesiąca i drugi komplet od 9-tego + zwierzaki ). Kupione w Smyku za 24,99 za 2 sztuki, a zwierzaki za 10zł w Auchanie. Mam do sprzedania 2 komplety - zwierzaki dołożę komuś kto się zdecyduje. Kupiliśmy naszej Basi ale po rozpakowaniu okazały się za duże na jej małą mordkę. Sprzedam albo zamienię za smoczki Avent (0-3m ). Wszystkie w opakowaniu do przechowywania oprócz zwierzaków.
Takie mam:
Smoczek ortodontyczny CAIR 9-18 Tommee Tippee 2x (2239605462) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ( wzór 1 )
Smoczek ortodontyczny uspokajający C-Air 3-6m+ odblaskowe Gwiazdki Tommee Tippee cena 19.00 PLN
Tommee Tippee Smoczek uspokajający FUNKY FACE 6+ (2193289712) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A na takie zamienię:
Avent smoczki uspokajające 2szt 0-6 Gryzak 8wzorów (2239697633) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ( wzór 6,7,8 )

I ja się odmeldowuję po całym dniu pracy. Ale jestem zadowolona, przydusiliśmy klientów z siorą i znalazły się pieniądze na kredyty, które nam schodzą 5.04, ufff, o tyle mniej nerwów. :tak:

Adrianna dostała polar Audi Klub Polska, jest super i w rozmiarze 98, więc starczy na 2 lata, jak dam radę sfotografować to wrzucę, bo wczoraj próbowałam, ale tak się wierciła i oglądała emblematy, że nie szło normalnie Jej uchwycić.

Jutro środa, dzień pracy, czwartek mam urlop, czyli praca będzie w domu, piątek już w pracy mam nadzieję luzik i po 17 do domciu na 3 dni, jupi. I ja nigdzie się nie ruszam, jak chcą niech do nas przyjeżdżają. :tak: Liczymy na znośną pogodę, co by chociaż na spacer się udać.

Kupiłabym jakieś fajne ozdóbki świąteczne, co by w domku było troszkę odświętnie, ale szkoda mi kasiory, normalnie jeszcze trochę, a będziecie mogli do mnie żyd mówić. :dry:

Pradziadek dał 100 PLN dla Ady na zająca, uff zakupię drugie butki (bo te do latania są ufynflane i musiałabym je co chwilę prać, a tak się nie da) + sandałki na lato - jedno z głowy. :tak:

Lili fajnie, ze udany dzień, no i zastrzyk finansowy zawsze się przyda. Rozumiem, ze już jesteś spokojniejsza.
Agnieszka dużo szczęścia życze, no i oby kolacja była udana:)
Karollcia śliczna dziewczynka
OlaPm my używamy aventa, a tak w ogóle przybieram się, żeby odsmokować:) przybieram i przybieram, ale nic z tym nie robię, ot taki logopeda ze mnie:))
Wracaliśmy dziś od mamy o 17:30 i Kamil zasnął, nic sie nie dało zrobić, bo miał tylko jedna drzemkę. Chyba dłuugi wieczór nas czeka. Jeszcze tylko jutro pracujemy i wolne do srody. jedziemy na święta do Sopotu, tam jest mój tata w sanatorium, więc wynajęliśmy mieszkanie i całą bandą zwalamy sie do tatusia, żeby mu smutno nie było. Szkoda tylko, ze pogoda kiepska.

reklama
Karolciu,ale mala sludziutka:-)

Ananas wszystkiego naj dla Kamilka.

My ostatnio tzn jakies 3 dni mamy klopot ze spaniem malej w lozeczku.

Przedtem jak mowilam jej chodz sie polozyc to poszla dac tacie buzi,pomachala i grzecznie szla a teraz krzyk,ucieczka itd.Jakby w lozeczku jakis diabel siedzial.

Spiaca jest bo polozy sobie na tapczanie poduszke i zaraz usnie.
Tylko zasypianie w lozeczku jest blleee---

Do góry