reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Lili oswiecilas mnie po czytalalm w necie teraz o kryzysie i ja go wlasnie mam maly wisi non stop przy cycu nawet w nocy i wlasnie te cyce takie miekkie mi sie wydawaly i masz babo juz wsio jasne... dzieki kochana a ja sie zastanawialam co jest ze on ciagle glodny.

reklama
Gosia a moze sprobuj jeszcze np ze strzykawki moja kolezanka tak w szpitalu synkowi podawala bo tez nie umial z butli
nie dam rady wiecej pisac bo mam gloda ba nrekach

Gosia a moze sprobuj jeszcze np ze strzykawki moja kolezanka tak w szpitalu synkowi podawala bo tez nie umial z butli
nie dam rady wiecej pisac bo mam gloda ba nrekach

Alicja, ale mi nie zależy żeby on pił ze strzykawki tylko z butli, bo nic nie chce pić z butli wiec musimy się na nowo nauczyć a podejrzewam, ze ze strzykawki to on by wypił, bo ja widzę jako Kuba otwiera buzię do kropelek albo do vitaminy d. Zresztą strzykawka to dla takiego noworodka a nie dla 3 miesięczniaka :-)

Ja się na szybciora melduję
biggrin.gif
biggrin.gif

Dariowa choroba trwała od pt. od 16.00 do soboty do 16.00
eek.gif
eek.gif
Gorączka minęła już w sobotę koło 11.00 (chociaż wizytę u lekarza dyżurnego i tak zaliczyłyśmy
sorry2.gif
). Niestety nadal ma kaszelek i katar
confused8gj.gif
confused8gj.gif
Jutro na 10.00 idziemy do lekarza. Mam nadzieję, ze raz dwa jej przejdzie.

A poproszę o kciuki... Do wtorku muszę uporać się z moimi dwiema mgr
baffled5wh.gif
baffled5wh.gif
Tak więc od rana do wieczora Daria, a w nocy pisanie. Pochlastać się idzie.

Mogłam to napisać w wakacje. A ja tylko leżałam i pachniałam
p.gif
p.gif
Teraz o takim czymś mogę pomarzyć
sorry2.gif
sorry2.gif

Daaa - kciuki! :tak:

Udało się!!! Ja pobudka o 5, o 5:15 zwaliłam się z łóżka i do łazienki myju ząbki i w ogóle, makijaż - wow :szok:, ubrana do kuchni, wodę zagotować bo piciu do butelki trzeba zrobić, zupka z zamrażalnika zabrana, ciuchy dla Adzika uszykowane, jeszcze naczynia pomyłam po obiado-kolacji, bo wczoraj byłam zajęta A. :zawstydzona/y: i miałam jeszcze 20 minut :laugh2: Planowo pobudka Ady o 6, pociąg 6:40. Oczywiście dzisiaj Adriannie spało się smacznie jak nigdy i trzeba było delikatnie budzić, nawet budziki A. nie zrobiły na Niej dziś wrażenia, nawet nie drgnęła :-p

Witajcie kochane mam chwilkę bo poszła spać.Normalnie marzę o pełnych przespanych nocach bez przerywania.Jak długo wam się dzieciaki budziły do karmienia?Lena od 24 budzi sie co 3 h
Lil super że się udało, mnie już teraz przeraża myśl o powrocie do pracy mała będzie maks 6h z babcią wiec nie jest najgorzej.
Just ale ci zazdroszczę!!!!! my mamy zamiar wybrać się w sierpniu zobaczymy jak wyjdzie
Lucy She Kasikz Martusionku Gosiu Julitko Jankesowa Alicja Ewcia Oleńko Bzuiaki co tam u Was????????????

Heloł!!!

Coś nam wątek opustoszał, ale cóż się dziwić dzieci coraz bardziej absorbujące, a do tego ładna pogoda :-)

Już Wy mi tak nie zazdrośćcie ;-), oczywiście jak szykuje się urlop pierwszy od 3 lat to Szymek już katar podłapał. Mam nadzieję, że nic się z tego nie rozwinie.
W efekcie synowego zasmarkania moja nocka wyglądała marnie. No, ale może jak nie będę sobie przypominać, to może zapomnę o tym, że chce mi się spać ;-)

Co do przesypiania całych nocek, to nie pamiętam kiedy to nastąpiło. Ale już kilka razy było tak, że ja się przyzwyczaiłam, że dzieć całą noc śpi, a tu zonk pobudka na butlę o 12 albo 2, a potem o 5 znów głodny. Miałam wrażenie, że to takie skoki jedzeniowe - musiałam coś pokombinować z jedzeniem dziennym, czyli zwiększyć porcje, dodać dodatkowy posiłek, żeby nocny problem przeszedł po kilku dniach.

Kaira, a czym Ty obecnie małą karmisz? Może jakiś kleik/kaszka koło 18 załatwiłby problem, czytaj nasycił na dłużej.

Daaa, powodzenia z magisterkami! (jak ja się cieszę, że to już za mną)

GosiaLew, tak sobie myślę, że może i pomysł ze strzykawką nie jest zły. Tak jak piszesz, nie chodzi o przestawienie go z cycka na strzykawkę, ale wiesz może dzięki próbom picia z łyżeczki, strzykawki, kubeczka, niekapka, czy co tam jeszcze wymyślisz załapie, że mleko można pić w inny sposób niż z piersi, a dzięki temu w końcu i butlę załapie.

Lili, gratuluję sukcesu logistycznego :-) Oby tak dalej :-)

miłego dnia :-)

Witam Just moje dziecię je 2 razy dziennie kaszkę i ma zagęszczany pokarm jedną łyżeczką kleiku żeby nie ulewała i nic to nie daje:( a je mi aktualnie mm 120 ml i to nie zawsze bo czasem mniej dodatkowo dostaje soczek, albo zupkę.

reklama
Oj, Kaira, to nie wiem co na to poradzić. Pewnie kłopot sam się rozwiąże w miarę jak więcej jedzenia stałego w ciągu dnia będzie dostawała. Tyle, że rozumiem, że na chwilę obecną to marne pocieszenie, bo nocne budzenie upierdliwe jest.
A kaszkę do butli jej robisz, czy gęstą łyżeczką dajesz. U nas od samego początku gęściocha, taka że jeszcze troszkę a łyżka by stała. Może w ciągu dnia trochę więcej dałoby się w nią wcisnąć? W nocy co te 3 godziny po te 120 ml mm wypija, czy mniej?

Do góry