reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

dzieki dziewczyny za opinie odnosnie kleiku ;-) Mysza no wlasnie jakis taki glodny ten moj Smok :dry: a nie chcialabym zmieniac mleka bo juz raz zmienilismy z Nan na gerber i brzuszek po nim nie boli bo mniej tluste,i chyba dlatego mniej syte :confused:

oj u mnie dzis tez byla jazda w domu...w 20 minut spakowalam siebie i Olafa i juz bylam przy wyjsciu ale K bardzo przeprosil i zostalam...ale ostatni raz uzyl TYCH wstretnych slow w moja strone...bo jak tak dalej pojdzie to wyladuje w wariatkowie...nie pozwole sobie na takie traktowanie :no: nie tak wyobrazalam sobie DOM...:-( no coz,zobaczymy...

reklama
Mały coś dziś miał problem z uśnięciem, usnął dopiero o 21. Przysypiał i się budził i tak co chwilę.

Co do filtrów dla dzieci to powinno się używać filtrów na słońce minimum SPF30. Mustela, La Roche, Bioderma,SVR dla dzieci są łagodniejsze, bo mają filtry mineralne, czyli fizyczne, bo większość tych mass marketowych produktów mają filtry chemiczne, dla dzieci łagodniejsze są mineralne, czasem są też mieszane.
Mustela jest fajna, ale dość droga, zresztą jak wszystkie francuskie kremy, dobry jest jeszcze SVR. No i jeszcze jedno ważna rzecz żeby nie eksponować dziecka na słońce do 3 roku życia.

Witam kochane widzę że nie jestem sama do pakowania:p Nie wiem co odbija tym naszym menom ale mam tego serdecznie dośyć .Mamy milion innych problemów i jeszcze sie ze starymi użerać grrr. Byłam dziś wyrwać 8 ale bolało i boli miała 3 korzenie franca, w sumie jak na tyle ciąż i 1 poród tylko jeden ząbek się zepsuł.Musze powyrywać jeszcze mleczaki żeby stale powchodziły na swoje miejsce ale to trzeba założyć aparat.
Marchewka i jabłko beeeee za to sok jabłkowy mniam mniam ale narazi daje jej spokój niech odpocznie i za 2 tyg znowu. Może i z tego te krostki na buzi.
Aniołki ja zaczęłam dawac kleik zw na te biegunki, i jak narazie odpukać stop biegunkom i mała nie ulewa więc duży plus., nie muszę podawać nutritonu, a mleko przeciw ulewaniu nie przeszło. Ja na 120 ml mleka daje 2 miarki kleiku.Nie ma żadnych problemów z kupką, Dłużej jest syta.Pogadaj z pediatrą, a zresztą jako matka sama będziesz lepiej wiedzieć.
Annas Witaj kochana Gratuluję z całego serca jeszcze raz i ciesz sie swym skarbem.
Lili-Adamy tak mają!!!Ja też mam 30 z nivea, jeszcze nie smarowałam
Mysza dziękuje!
Gosiu- mi kilkakrotnie powtarzano że jeśli dziecko robi zielone rzadkie pieniste kupki, i am bule brzuszka to jest uczulenie na laktozę, Ja osobiście odstawiałam nabiał i Lenie się poprawiło, a na mm jest super:)
1.jpgZdjęcie0128.jpgZdjęcie0125.jpgZdjęcie0126.jpg

Kaira ja już nabiał dawno odstawiłam. Super fotki Lenki.

Mały przed chwilą się obudził i płakał, pocycal i usnął, ale nerwowo machał rączkami i uderzał się o buzię, brzuszek twardy, pewnie go boli.
Skaza białkowa ponoć też właśnie objawia się bólami brzuszka a nie tylko wysypką. Poza tym podejrzewam u nas alergię na gluten, bo po pieczywie też mamy problemy często.

Anias wielkie gratulacje! Witaj w gronie mam, moja mała wampirzyca spijała moją krew z brodawek, więc nie jesteś pierwsza ani ostatnia. Pewnie dlatego tyle mam zraża się do karmienia piersią. Mleko + bepanthen działa świetnie.
Lilianka u nas córcia po urodzeniu dostała euvax, a teraz hepavax, więc już pomieszane, nie wiem która lepsza, za tydzień jeszcze DTP. I bardzo fajnie, że Lilianka tak pieknie się rozwija, niestety skończyły się dobre czasy, kiedy dziecko spi i lezy, teraz trzeba mieć już oczy wkoło glowy.
Gosiu trzymaj się dzielnie, dobrze wiem co przezywasz, jak miałam to samo przy synku - kolki do 6-ego m-ca, ale nie po to pierwszy miesiąc walczyłam o pokarm, zeby potem dokarmiać. I powiem ci jedno, jak mały miał 18 m-cy podałam mu pierwszy raz mm (wcześniej ew. w kaszkach) i zaczęły się problemy ze skórą (liszaje na nogach), brzuszkiem (musiałam dać NAN HA nr 2).
Aniołki też myslę, że powinnaś się wstrzymać z kaszką, bo będzie małego zatwardzać.
Kaira, ale słodkie minki!Słodkości.
Co do filtrów mineralnych, to ja miałam dla synka mineralny Linomag 30, ale byl strasznie gęsty i żle się nim smarowało, więc nie polecam.
P1080772.jpg P1080780.jpg

hejka!

dziś tylko na sekundę, jutro postaram się poodpisywać solidniej - obiecuję :-)

Lili, ja mam Ziajkę z jakimś mocniejszym filtrem, taką od początku - rozsmarować to to się nie daje - sama na sobie miałam problem taki gęsty, a co dopiero na maleństwie

Dobry wieczór dziewczynki

Haniu - witaj

Kaira 24 - no przesłodkie te zdjęcia no i oczywiście bobasek

Aniołki - witaj w gronie , nie ma to jak upierdliwy chłop

Annas81 - nie miałam okazji pogratulować synusia więc robię to teraz.WIELKIE WIELKIE GRATULACJE.
Co do pogryzionych cyców - to ja miałam podobnie, myślałam że umrę gdy małej zamiast mleczka ulała się krew.Ale miałam w pogotowiu Bebilon i odrazu przeszłam na butlę Z piersi sobie ściągalam mleko ale w moim przypadku przez kilka kolejnych dni zamiast mleka ściągalam krew.

Lilijanna - dziękuję za gratulacje

GosiaLew , Mysza 84, Wiolka_1982, Czarna 76 Kasikz, Agnieszka0240, Ola***, Ola81, Martusionek,She,Just Ewitka i wszystkie niewymienione dziewczynki serdecznie pozdrawiam

Co do kleiku to synkowi mojej bratowej ciągle się ulewało po jedzeniu, wprost wymiotował i dławił się. Jakaś koleżanka jej doradziła żeby gotowała kleik na mleku Łaciate, nie mogłam na to patrzeć ale o dziwo pomogło. Mały chyba miesiąca nieskończył gdy zaczął pic kleik.

Doradzcie dziewczynki co mam dawać tej małej łobuzicy na śniadanko i kolację , bo kaszkę całkiem sobie olała. Jak mam jej dawać jesć rano i wieczorem to poprostu płakać mi się chce bo pluje, wyciąga rączkąz buzi i nie ma szans na zjedzenie kaszki czy cos mlecznego.

Wiolka u nas jest katar cały czas.tzn zatkany nosek bo glutki nie bardzo.głównie tak jest w nocy.w dzień lepiej.psikam woda morską czasem wyciągne jakiegoś pojedyńczego glutka i tyle. już był moment,ze pozbylam się tego i oddychal normalnie a teraz znowu ale jakos za bardzo nei przejmuję się tym.w meiszkaniu sucho i pewnie to od tego.
Gosiu moze i alergia ja nei znam się na tym.ale ty juz nie wiem co jesz bo tyle odstawiłaś i dlatego zastanawiam się czy to nie są normalne bóle brzuszka i wzdęcia, ktore niemowlęta neistety często mają i nei bardzo jest na to lek. po prostu przejdzie jak zazwyczaj dzieciom ok 3-4 meisiąca bo układ pokarmowy zaczyna już lepiej radzic sobie z jedzeniem
annas ale słodki jest suwaczek 5dni:) a tak szybko pomknie dalej,ucałuj niunia i czekamy na fotki
ewitka ,kairka ale cukiereczki:)

to ja jakas matka wyrodna, bo malego filtrem nie smarowalam póki co tylko kremem na wiatr. a budki prawie nigdy nie zasłaniam i chyba tez trochę opalił się.może faktycznie pomyślę o jakimś innym kremie chociaż. i na słońce też go wystawiałam nie raz .słyszałam,ze się nie powinno ,ale nigdy nie słyszałam uzasadnienia dlaczego.
a ja dziś wysłałam zaproszenia na ślubo chrzciny

kasikz ja wmaju tez będę jechać na komunie i nie mam pojęcia co zabiorę.ale to jeszcze dużo czasu

reklama
Mały coś dziś miał problem z uśnięciem, usnął dopiero o 21. Przysypiał i się budził i tak co chwilę.

Co do filtrów dla dzieci to powinno się używać filtrów na słońce minimum SPF30. Mustela, La Roche, Bioderma,SVR dla dzieci są łagodniejsze, bo mają filtry mineralne, czyli fizyczne, bo większość tych mass marketowych produktów mają filtry chemiczne, dla dzieci łagodniejsze są mineralne, czasem są też mieszane.
Mustela jest fajna, ale dość droga, zresztą jak wszystkie francuskie kremy, dobry jest jeszcze SVR. No i jeszcze jedno ważna rzecz żeby nie eksponować dziecka na słońce do 3 roku życia.

A co sądzisz o kremie z filtrem Penaten??? I przy okazji tym na chłodne dni.

Do góry