reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Mamy problem z usypianiem ciągle. Jest niespokojny, ale dzis nie brzuszek tylko nie wiem co w sumie. Trze oczka cały czas, ma podkrążone i spuchnięte dolne powieki a nie płakał dziś praktycznie nic, wysypane powieki. Strasznie to wyglada.

Kasikz to wygląda właśnie na AZS niestety, jutro się przekonam co na to pani doktor.

reklama
Daa ja na spacer ubieram tak body z krótkim, na to bawełniana bluzeczka i kurteczka jeansowa. Na dół rajstopki i spodenki. Zawsze mam pod wózkiem cienki kocyk żeby w razie jakby nagle zrobiło się chłodniej przykryć Szymusia.
A co do mleka to dobrze że mi przypomniałaś, bo jutro wybieramy sie na większe zakupy i już mam na liście mleko szt.5...a to zapas na ponad miesiąc, a jak Szymek teraz tak mało mleka pije to by wystarczyło pewnie i na 2msc.
Więc na mleko następne przejdziemy po skończeniu 6msc i zapasu mleka Nan1.

Just jasne że &&& trzymać będziemy.

Kasikz zdrówka.

Gosiu może sobie zatarł, bo mam nadzieje że to nie jakaś alergia. Przemuj mu może solą fizj.

Hej mamusie!

Ja jak zwykle wieczorkiem i tylko na chwilę.. jestem taka padnięta że nie wiem, a kręgosłup tak mnie boli, że ledwo chodzę, bo mała w dzień głównie na rączkach... i nie wiem jak ją od tego odzwyczaić:(

Dziś nad ranem nas wystraszyła, bo zwymiotowała całą butlę..ale potem już było dobrze..

nie wiem czy jej mleko przestało pasować, ale mam wrażenie że coraz mniej chce go jeść!

Amelka już dwie noce spała w swojej kołysce, ale dziś śpi z nami.

Dobrej nocki Wam życzę!

hey kochane :-)

Just kciuki za Sz zaciśnięte!
Gosiu czekamy na wieści z jutrzejszej wizyty. Kciuki za małego oczywiście też zaciśnięte.
Wiola moja mała, która jest już tak średnio mała :sorry::sorry:też chce ostatnio być ciągle na rękach lub ewentualnie w centrum uwagi :dry:I nie mam pojęcia co z tym zrobić:sorry2:
Mysza a rozmawiałaś z pediatrą o zmienianiu mleka. Ja rozmawiałam (tylko nie z naszą, a taką zastępczą:-p) i ona mówiła, że mleko 2 mamy stopniowo wprowadzać mieszając 1 z 2. Tylko tak mi to tłumaczyła, że ja już sama nie wiem, kiedy to mieszanie zacząć i jak długo ma być ileś tam miarek 1 i ileś tam 2 :confused::confused: Idę w przyszłym tyg, to się zapytam już tej naszej lekarki :sorry2::sorry2:

Dzisiaj taki gorąc, a moja mama biorąc D. na spacer, ubrała ją w kombinezon zimowy, sweterek, pajacyk i body :szok::szok:

Witam coś spać nie umie. Taż mam problem jak ją ubierać.Z biegunkami wygraliśmy, ale wolę dmuchać na zimne i do końca tygodnia zagęszczam mleko łyżeczką kleiku.Lena od wyjśca ze szpitala przez tydzień przytyła 350 g:)i waży 5400 do operacji musi mieć 10 kg żeby była jak najmniej inwazyjna wiec podejrzewam ze do roku sie to przeciągnie.Znajomi z pracy załatwili mi Zabrze na 15.04 wiec mam nadzieję że dowiem się konkretów. Najważniejsze żeby serduszko wytrzymało napewno wytrzyma.
JUST- kciuki są mega zaciśnięte
Daa mleko sie miesza zależy ile robisz np 120 ml wody 3 łyżki starego mleka 1 nowego, na następny dzień 2X2 następny 3x1 starego następny wchodzisz z nowym.Tak ja musiałąm robic zlecenie pediatry.No to była gorąco ubrana:)
Kasikz Pola przecudna ach te oczęta! Zdrowka kobitki
Lili halo zabiegana w pracy słońce pewnie jesteś-Warto kupić te piankowe puzzle?
Wiolu wspólczucia na pocieszenie albo jej to przejdzie albo będzie gorzej, Lena tez tak miała ale przeszło.
Gosiu mojej znajomej dziecku AZS wyszło jakiś miesiąc od urodzenia ale od pierwszych dni mieli problemy skórne.Niestety oni mają dosyć cięzkie stadium i często są w spzialu.Zaciskam kciuki za udana wizyte i dobre wieści.
lucy skarabie co u Was?
PArodes- świetnie że wszystko ok a jak po szczepieniu noc przespana.
MArtusionek co u Was jak dziurka i Twój M lepiej z Wami.
Aniolki Sliczne foty alez on jest kochany
Myszko dawaj Foty przystojniaka:)
Oleńko ale Juluś ma włoski.Mojej o nic w porównaniu do narzeczonego:)Ślicznie wyglądacie.Teraz żałuje ze nie kupiłam takiego koloru wózka jak wy macie bo u nas jest mnóstwo wózków jak my mamy:(
Życzę miłego dnia i POZDRAWIAM wszystkich co nie wymieniłam.Ps. Jak wasze skarby

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hejka!

Kaira, trzymam kciuki za dobre wieści 14.04! żeby można było czekać do roczku albo dużo dłużej, bez szkody dla Lenkowego serduszka :tak:
Pytanie nie było do mnie ;-)ale Lili nie kupiła puzzli przez co jej kiedyś napisałam (tylko nie pamiętam już co konkretnie ) ;-)
+ dobrze izolują od zimniej podłogi
- dziecko lubi je rozwalać, gryźć - a to chyba niezbyt dobre, bo tworzywo to nie jest pewnie specjalnie dobrej jakości, i chyba nawet ostatnio była afera w stylu BPA w butelkach
- mycie tego jest upierdliwe
- jak maluch zacznie się przemieszczać to i tak na 99% będzie wolał leżeć obok a nie na puzzlach - tak z czystej przekory ;-)

tak więc jakbym miała jeszcze raz wybierac to kupiłabym dywan, chodnik, ewentualnie jakąś gąbkową wykładzinę/matę - jest chyba coś takiego na metry z przeznaczeniem na łazienkową podłogę
jak już coś to moim zdaniem tylko takie puzzle, które mają większe i pojedyncze te wyjmowana elementy, czyli literki cyferki, a nie owocki z miliona mini puzzelków (bo pamiętaj, że przez najbliższe ileś miesięcy to ty te puzzle będziesz układać, a nie dziecko)

Kasikz, zdrowiejcie szybko!

Daaa, no to Babcia zaszalała :-) przyzwyczaja Darię do letnich upałów? ;-)

Co do mleka następnego to ja dla Szymka dałam raz butlę z Nan2, nie było sensacji to dokończyłam Nan1 i po prostu przeszłam na 2 bez stopniowego wdrażania. A teraz to już w sumie powinniśmy przezjść na Nan3, ale najpierw musimy wykończyć zapasy nan2

Gosia, oby te pryszczyki miały jakąś niewinną przyczynę, a nie AZS

Pisałyście o rozmiarach ubranek - u Szymka nie ma zasady ;-) nosi od rajstopek 3-6m do body 86 ;-)

Lili, myślałam myślałam jakim cudem mogły Ci się czerwone z żółtymi pieluchami w Rossmannie pomieszać :sorry: i już wiem :-) wczoraj poszłam do końca wykorzystać bateriową promocję, i się okazało, że oni mają tam jeszcze inne rossmannowe pieluchy i właśnie tamte 4 są żółte :-) Kupiłaś może te inne żółte? ja tylko te babydream kupowałam i jak dla nas ok.
A przy okazji co do pieluch to zaryzykowałam te nowe biedronkowe białe Dada Premium i kicha, Szymek szybko się wkurza, widać słabo chłoną siuśki.

Miłego dnia

Daaa to ostro ją ubrała u nas wczoraj było 17stopni a dziś wyglada ze jest cieplej.

ja boję się czy małego nei przegrzewam na spacerze,mamy cienkie body z długim rękawem,na to tą bluzę polarową,czapka oczywiscie, dresiki,butki od kombinezonu i tyle.kocyk w torbie na wszelki wypadek rękawiczki i kocyk żeby nóżki w razie czego przykryc.ale ta bluza ciepla.poza tym muszę czapkę lżejszą kupic.
buziam i miłego dnia
kurcze druga noc ze budzi się co dwie godz,nie wiem czy zęby ida (bo w dzien marudny) czy to przez katar który powrócił .nei mam pojęcia

Kasikz a co do ciuchów to body na 74 zapinam na jedną napke po środku żeby go nie cisneło.a 68 to już w ogóle na styk.nie iwem jak dla mnie to rozm do miesięcy zupełnie nie zgadzają się

Witam!
Czytam cały czas ale jakoś weny brak na pisanie mimo że wiosna to jakoś mi smutki dopadają. Martwię się tym Echo czy Tomuś da sobie zrobić bo wiem że jest ciężko i czy ten przewód się już domknął mam nadzieję że tak bo jak nie to nie wiem lekarz powiedziała że będziemy rozmawiać... boję się o tego mego szkraba, który wita mnie codziennie uśmiechem.
Po szczepieniu mieliśmy małe powikłania bo dopadła Tomusia gorączka 38.6 ale czopek pomógł i o dziwo lekko wszedł bo te glicerynowe to mordęga nigdy mi się nie udało wsadzić.

Dziewczyny mam problem Tomuś to leniwiec i leżąc na brzuchu nie podnosi głowy tylko na początku strasznie krzyczy a potem liże sobie rękę jak go zachęcić ?

I jeszcze jedno on cały czas pcha rączkę do buzi na zęby jeszcze za wcześnie więc co to ?

Kaira dziękuję między mną a M różnie było tragicznie ale na razie jest ok. ale bywa rożnie po prostu takie życie i jakoś trzeba sobie radzić. ciesze się że z Lenka ok że nie ma już biegunki ja do tej pory szczegółowo oglądam kupki Tomusia po tamtych przejściach.

Pozdrawiamy gorąco

reklama
Witam
U nas nocka średnio spokojna, częste pobudki co niecałe 2h a od 5 do 6 to w ogóle budził się co chwilę, w końcu po 6 padł i sam usnął na jeszcze godzinę.
Cały czas trze oczka. Mysza wydaje mi się, że raczej to nie jest zatarte, bo dwa oczka na raz to dziwne a czerwone ma powieki górne, nawet już dotknąć ich nie można jak przemywałam oczka.

Just ja używam biedronkowych pieluch ale już z nich rezygnuję, bo póki zmieniałam co chwilę to spoko, ale jak już dłużej ma w nie być to kiepsko, jest sztywna i mało chłonna.

Kaira kciuki za wizytę 14.04. Serduszko na pewno wytrzyma do 10 kg, nie ma innej opcji

Daa to babcia zaszalała z tym ubrankiem

Wiola u nas też był okres rączkowy ale ostatnio jakoś minął. Może to taki etap u Was też. Fakt, że ja odkładałam co chwilę chociaż na kilka minut i pewnie się w końcu do tego przyzwyczaił albo potrafi więcej sam się zająć. Może macie skok rozwojowy.

Dziewczyny mam problem Tomuś to leniwiec i leżąc na brzuchu nie podnosi głowy tylko na początku strasznie krzyczy a potem liże sobie rękę jak go zachęcić ?

I jeszcze jedno on cały czas pcha rączkę do buzi na zęby jeszcze za wcześnie więc co to ?

U nas to samo często jest, ale ja go wytrwale kładę. Dlatego chcę już kupić matę, może to co pod spodem go zainteresuje i zechce główkę lepiej podnosić.
A rączki to chyba dlatego, że je odkrył.

Uciekamy zaraz do pediatry

Ostatnia edycja:
Do góry