reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

dzieki dziewczny:-) daa u mnie ponoc na zaocznych nie ma indywidualnego toku nauczania jest raczej -radz sobie sam jak placisz to studiujesz no i jak zdajesz... musze sie z wykladowcami dogadac i tyle a najwyzej bronic sie bede nie w czerwcu a we werzesniu choc wole w czerwcu :/ zobaczymy jak sie to pouklada

papa ide plusk i nyny juz

reklama
Pati do czerwca jeszcze daleko, więc spokojnie dasz radę się w czerwcu obronić! A z wykładowcami pogadaj na pewno pójdą ci na rękę!

Pati a miałas robiony teraz wymaz. Przed złożeniem musi być zrobiony i musi być czysty innaczej pessar zamiats poprawić może pogorszyć. Ja choc mialam czysti to w tydzień po założeniu wylądowałam w szpitalu , bo wychodowaly sie bakterie i było jeszcze gorzej

kurcze kasikz nie mialam robionego teraz wymazu.... no tos mnie wystraszyla chyba do nich jutro zadzwonie, ale dostalam nystatyne VP dopochwowo-chyba antybiotyk. a ty dostalas przed zalozeniem antybiotyk?

edit:tak to antybiotyk na grzyby i drożdzaki stosowany w grzybicy pochwy itd. ja tam nic nie mialam wiec pewnie to dostalam zapobiegawczo a krazek bedzie najpredzej w pn wiec do pn spora ta dawke bede miec i powinno byc czysto... tylko ze pisze ze w ciazy tylko z wyraznym wskazaniem lekarza... jej ale stresy mama :/ pewnie dlatego go dostalam bo bym za dlugo czekala na wyniki posiewu a krazek mam miec zalozony jak najszybciej, mam odrazu dzwonic jak tylko przyjdzie i ma mi go zalozyc jakikolwiek lekarz ktory akurat bedzie na miejscu (tam przyjmuje kilku lekarzy nie tylko mój)

Ostatnia edycja:
Agnieszko0240 dla mnie tez było wielkim zdziwieniem gdy dostałam pampersiki:-)

Martusionek wiem ze nie chcesz do szpitala, kto by chciał - ja tylko mówilam
ze ze mna byla dziewczyna ktora mialam infekcie w 37 tygodniu i ja połozyli
na oddziale własnie z powodu infekcji...Poki co trzeba byc dobrej mysli i trzymam kcikuki za poprawne wyniki, a napisz kiedy bedziesz je robila...??

Co do płci to poki co na 80-85% dziewczynka ale przez ostatnie usg jakos lekarz nie powiedział nic o płci:-)

GosiuLew szkoda ze tak Ci z cukrem wychodzi ale nic na to nie poradzimy
Na jaki zmieniasz chlebek na ciemny???

Alicja ciesze sie z dobrych wiesci od lekarza!!!!

Kasikz caluski dla Poli przesyłam:rofl2:

Pati wierze ze wytrzymasz jeszcze miesiac :)) Poki co wypoczywaj i lez kochana jak najwiecej a szkola sie nie przejmuj!

Lucyf slicznie wygladacie na zdjeciu, a tata oj duma go rozpiera ;-)

Kaira zauwazylam ze tygodnie ciazy mamy zblizone

Ja nic zmykam sie polozyc i dam dychnac swoim oczkom....Jutro sie odezwe
Dobranoc zycze i spokojnych snów!!! papap

Carri najważniejsze, ze dzidzia miewa się dobarze i ty rzecz jasna również, a płeć dzidzia chyba się nie zmieniła :) Na następnym usg podpytaj :)

Carii wyniki będę robiła w poniedziałek bo mam odczekać 3 dni po antybiotyku ale dopiero będę wiedzieć w czwartek jak zadzwonię bo te laboratorium przywozi dopiero wyniki.

Lucy ale piękna z was rodzinka!!!

idę się umyć i lulku dobrze że mam psa to jest się do kogo przytulić;-)

Kolorowych snów dziewczynki!!!

Witam Dziewczynki :)

Wpadlam pochwalic sie jak po wizycie :) Ogladalismy dzisiaj dzidziusia z kazdej strony, wszystko w porządeczku :) Zakrył łapką całą dupeczkę i nie moglismy potwierdzic, że to rzeczywiscie Stas hi hi :) A jakie ma piękne grube policzki :) Jak chomiczek malutki :) No i jeszcze widzielismy stópkę, która mierzy ponad 4 cm :) A i cały Staś waży prawie 900 gram :)
Jestem szczesliwa :)

Angelka gratuluje dobrych wieści

Carri ja miałam ciemny żytni chlebek ze słonecznikiem, teraz kupiłam sobie graham, zobaczymy.

Ja mam pytanie, czy Wy tam na dole tez takie spuchnięte i nabrzmiałe jesteście lub byłyście w ciąży? Bo nie wiem czy to przez ukrwienie czy przez co, czy to normalne w ogóle. Zauważyłam ostatnio podczas mycia.

reklama
Pati - nystatyna to jest na drożdzaki bardzej. A przy pessarze i tak bierzesz codziennie albo co drugi dzień leki odkażające ja brałam natamycyne - czy coś takiego. A na bakterie ten lek nie pomoże. Dlatego duża cześć lekarzy boi sie zakładac pessar jak nie trzebaa woli kazac pacjentkom leżeć bo jest duże ryzyko. Wiec moim zdaniem wymaz musi byc. Pogadaj kochana z lekarzem zeby większej krzywdy z tego nie było

Do góry