reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

cudne te nasze bb dzieciaki:)sama się gęba śmieje.
Agnieszka , a Julia to już taka duża panienka!!na sesji jakiejś byłyście?
Ewelinko, 3mam kciuki, żeby się uspokoiło!!!
Martuś, u mnie też bezmięsnie-naleśniczki z serem, albo smażonymi jabłkami i śmietanką, na szczęście T lubi i wpałaszował aż mu się usz trzęsły:)choć pewnie wolałby schabik

ależ dziś dzień...ciemno, ponuro...druga kawa za mną
ale mały fika:) fajne uczucie, bo dupencję wypina, albo grzbiecik pod rękę jak położe, albo wciska się pod żebra blisko serca.a czy Wasze maluchy lubiły/lubią "nizianie".bo ja mam wrażenie, że mój jak się wypnie, a ja go delikatnie smyram, to tym bardziej jak kot się wypina i wpycha pod rękę:)

reklama
Witam
U mnie nic ciekawego,brudzenie wciaz dolega ... Ale jestem dobrej mysli co do tej szyjk wiec usg sie nie boje.
Dzieciatko daje o sobie znac , a waga poki co na plusie tylko 5 kg - tez potem wezme sie za siebie i jakas diete zaczne stosowac łacznie z cwiczeniami ale poki ci najwazniejsza jst dzidzia i ogolnie moja ciaża:happy2:
Dziekuje wszystkim za trzymanie kciuków :-)

GosiaLew ja poki co z cukrem mam w miare ok, mierze na czczo, po sniadaniu, obiedzie i kolacji i wyniki poki co mam w normie...Zdarza mi sie posłodzic czasem herbate ale staram sie to ograniczac i przy tym sie pilnowac
Mam ciezko jedynie unormowac czas posiłków by jesc o odpowiednich porach, i ostatnio jakos nie wychodzi mi z tym jedzeniem tak jak nalezy :baffled:

Julitko jak lekarz mówi ze warto sie polozyc na kilka dni do szpitala to chyba dobrze tam zrobia ci badanka i wyklucza jakies dolegliwosci bo te zaslabniecia moga byc z przemeczenia ale warto na to zwrócic uwage u lekarza... Co do tych chusteczek
- w sumie masz racje ze woda mozna podmywac pupcie by choc troszke zaoszczedzic, powiem Ci ze ja na to chyba bym nie wpadla :happy2:

Lucyf powodzenia ze zrzucaniem zbednych kilogramów;-)
SŁODZIAK ten Twój Miłosz:blink:

Daaa nie lam sie, teraz moze byc ciezko ale zobaczysz z biegiem czasu bedzie lepiejW sumie ja Ci tu bym cos napisala ale przeciez w pełni mama nie jestem wiec na nic zda sie moje pisania.Napisze tylko ze Ci wspólczuje z tym ulewaniem....

Ola oj Twoja rodzinka jakas chorowita sie stala, uwazaj na siebie bo przeziebienia pod koniec chyba chcialabys uniknac...Moze warto by było porozmawiac by sobie odpuscili wizyty do Ciebie jak kaszla i kichaja, bo grype mozna latwo zalapac

Lili Twoja Ada juz ma 3 miesiace jak ten czas szybko leci !!!
Jaka duza ta Twoja Ada :-):-)

Ewitka dla Twojego Aniołka (*).. Moze teraz jest w ciazy duzo nie pewnosci leków ale trzeba byc dobrej mysli :sorry2:

Ilonko nie przejmuj sie prezentem, czasem nie dogodzisz innym...

Ewelinko trzymam kciuki by przeszło;-)

Kaira o przez te pogode chyba weny brak, u mnie szaro za oknem, wietrznie i tez nic sie mi nie chce:-)

Aga0240 ale fotogeniczna ta Twoja córcia i jaka DUUZA !!!:happy2:

Całuski przesyłam kazdemu dzieciatku a wszystkie mamuski Pozdrawiam

Carri, 28tc i tylko 5kg!!!!marzenie, to Tobie jakaś wyszukana dieta nie będzie potrzebna jak tak dalej pójdzie, a na razie-tak jak piszesz-najważniejszy jest brzdąc, więc o tym nie myśl.mi się teraz włączyła jakaś obsesja skracajacej się szyjki-zupełnie nie wiem dlaczego-ale na szczęscie wczorajsze badanie na trochę mnie uspokoiło.no więc cieszymy się ciążą i oszczędzamy się póki możemy, bo później to maluchy dadzą nam do wiwatu:)
Lili, to NAJLEPSZOŚCI!!!!!
Lucy, a Ty karmisz piersią?sorki, ale nie pamiętam...pytam dlatego, że czytałam, że przy karmieniu piersią między ćwiczeniami fizycznymi a karmieniem powinna być min godzinna przerwa, bo w czsie ćwiczeń wytwarza się kwas mlekowy, który dostaje się do pokarmu i może zaszkodzić maluchowi

Ostatnia edycja:
hejka!

Aga, super fotka :-) wszystkiego naj na 10-miesięcy :-)

Lili, ucałuj małą Jubilatkę :-) do twarzy jej w różu :-)

Lucy, fajna fotka w czapie :-)

Ewelino, mam nadzieję, że dolegliwości miną szybko. Eh, biedna jesteś tyle stresów

Ewcia, mam nadzieję, że lekarz wytłumaczy Ci wszystkie za i przeciw, i obierzecie tą najwłaściwszą najlepszą strategię

Kaira, szkoda, że praca męża gra Ci na nerwach

Ilonko, szkoda, że tak wyszło z tym różowym pajacem. Pewnie dla dzidzi wszystko jedno, ale człowiek gdzieś tam w głowie ma zakodowane, że chłopcu w różu jest blee ;-) ja dostałam dwupak smoczków pomarańcz-róż, a liczyłam na zieleń-niebieski, i też jakoś tak dziwnie było Szymkowi ten różowy zapodać ;-) choć dla niego na pewno tak samo dobrze ssie się różowy jak i niebieski ;-)

U nas za oknem całodobowa noc listopadowa ;-) pada, szaro i ogólnie brrr
Mój chuderlak waży niecałe 6700 g, ale ogólnie zdrowo i dobrze się prezentuje według lekarki więc się wagą nie przejmuję :-)
Szymek, który niecierpiał leżeć na brzuchu od kiedy nabrał umiejętności przewracania się na brzuch najchętniej tylko na nim by leżał. Efekt taki, że dziś już dwie tetry, body i coś tam jeszcze ufajdane ulewanym mleczkiem i zupką, tak więc vanish będzie miał okazję się wykazać ;-)

Ostatnia edycja:
Carri ja też mam na czczo dobry, po śniadaniu mi dzisiaj wyskoczył a po reszcie posiłków jest ok, no i wczoraj zmierzyłam po kawałku ciasta i był wysoki więc ja sobie nie mogę za bardzo pozwalać na takie grzeszki.

Ola** ser żółty nie zawsze podnosi, wieczorem jadłam i było ok, dowiedziałam się, ze cukru potrafią rano bardzo skakać, po rzeczach, które potem nie podnoszą go za bardzo, wiec jutro na sniadanie z niego zrezygnuję.

AAAA EWCIA, przypomniało mi się, że śniły mi się dziś zęby, że miałam 2rzędy w dolnej szczęce:)

Just- zobaczymy przy wizycie jak to będzie :))

Julitka- ja już zapomniałam o śnie z zębami ;)
choć moja bardzo dobra koleżanka można powiedzieć, że starsza siostra :)
zaraz po tym moim śnie miała wypadek...
ale na szczęście nic im się nie stało....

a mi dzisiaj się śnił Dzidziuś :))
że urodziłam i tak się zachwyciłam tym jakie jest piękne, że nie zapytałam czy chłopiec czy dziewczynka i jak mi już dali Maluszka na ręce, to było ubrane i dotykałam między nóżkami przez spodenki czy jest coś tam czy nie ma:-D:-D

Ostatnia edycja:
Jestem po wizycie.10 kg na plusie!! Szyjka zamknięta twarda. Macica prawidłowej wielkości, i wysokości co do tyg.Mała tak jak myślałam ułożona głową w dół prawidłowo.Serduszko zdrowe prawidłowe, tętno 150u.m. Ma troszkę większą główkę wg usg 32 tydz ale mam tym się nie przejmować, nie widoczny żaden płyn struktury mózgu prawidłowe. Reszta ciała rośnie idealnie co do tygodni.Łożysko wysoko się ułożyło zakrywa mała więc mogę ja tak słabo odczuwać ale mam się nie martwić. Królewna jest duża :) ale nie mówił wagi, Powiedział ze jest bardzo zadowolony z przebiegu ciąży i że jakby cokolwiek się działo jest bezpieczna. Mam zmniejszać ten fenoterol, jeśli znów zacznie twardnieć zwiększyć.Cesarka na 100% w styczniu co do terminu to sie umówimy jeszcze jest czas ,następna wizyta 2 grudnia.Jestem spokojniejsza.Żeby jeszcze tylko z A się ułożyło i będzie git. Zmykam prasować

reklama
Do góry