reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Daa, dobrze, że się odezwałaś Kochana!!my z Olą na razie takie cwane i się umawiamy na spacerki, bo jeszcze nie wiemy, co znaczy mały bąbel w domu i palnujemy być piękne młode wypoczęte zrelaksowane z masą czasu i ochoty na wyjścia:)okaże się po fakcie, jak będziemy każdą małą drzemkę malucha wykorzystywać na przyłożenie głowy do poduchy:)ale na pewno, jeśli będzie tylko taka sposobność, to i do Ciebie jakaś info trafi,obiecuję!!!
tak czytam o ulewaniu i przypomina mi się, że gdzieś czytałam, żeby może dziecka nie podnosić całkiem do pionu i też o jakiś podkładach pod materacyk, żeby na płasko nie spało, ale większej wiedzy niestety nie mam.może coś dziewczyny podpowiedzą,albo jak masz dobrego pediatrę to powinien Ci podpowiedzieć.ja na prędce znalazłam coś takiego: http://www.biomedical.pl/dziecko/kolki-zaparcia-i-ulewania-u-niemowlaka-190.html; Sposób na ulewanie - Dziecko w INTERIA.PL - ciąża i wychowanie dzieci, planowanie ciąży, forum dla rodziców.
Bądź dzielna Kochana!dopiero się poznajecie po tej stronie.na pewno się wszystko ułoży lada moment.postaraj się opanować emocje, bo Daria wyczuwa Twój niepokój.ściskam Was mocno.wrzuć jakieś fotki, jak znajdziesz czas!!!i odzywaj się choc na 2 słowa.

reklama
Daa wydaje mi sie ze poprostu ja przekarmiasz. A po co to mleko modyfikowane. Nie przybiera na wadze?Jeśli przybiera nie ma sensu dokarmiać tylko przystawiac i przystawiać. I m więcej przystawiasz tym wiecej będzie mleka. A modyfikowane teraz spowoduje że cycuchu pracują nie tak jakk trzeba , bo mala część zjada w sztucznym

Trzymam kciuki i czekam na relacje:)
pozdrowienia od Asi-She i Emi - u nich wszystko ok, tylko tatuś na urlopie i zabrakło czasu na bb ;-)
Facet w domu zawsze dezorganizuje życie -bolesna prawda niestety:)
Agatka, to znów z córcią dnie spędzasz?
tak ja... hmmm ale było bosko:)

a ja od dzis zaczynam walke ze zbednymi pozostalosciami kilogramowymi
jak nie karmisz to moge Ci przesłać dietę Dukana -ja w tydzień zgubiłam 2,2 kg

Mamy problemy z ulewaniem :-( Jest prawie zawsze po jedzeniu...
jeśli dokarmiasz mlekiem modyfikowanym to zmień je
Dzieci tak czasem mają -trzymaj odstępy między posiłkami 2,5h żeby żołądek zdążył trawić a w międzyczasie picie podawaj
Na odbicie najlepsze jest masowanie lewą ręką pod prawym bokiem malucha do góry -wtedy powinna beknąć solidnie
Śpię po 3-4 godz w dzień... Zwariuję chyba niedługo...
To bez sensu trochę -bo się wykończysz w dzięń śpij z Nią
Poza tym dostała wysypki, ale podobno mam się nie martwić, bo to rumień noworodkowy i samo minie...
a jak wygląda?? jak białe końcówki to potówki, jak czasem bledną do koloru skóry to trądzik niemowlęcy jak sa szorstkie to alergia
Jak na złość nie możemy się też zapisać do lekarza, bo mają tyle dzieci chorych, że przez jakiś czas nie będą przyjmować dzieci zdrowych :eek::eek:
To powiedz ze jest chora wymiotuje i takie tam -zrób panikę bo na to ulewanie trzeba coś poradzić bo kwas się cofa z żołądka
Z dobrych wiadomości, to mała zaczęła reagować na dźwięki... Tak więc jestem spokojniejsza... I wierzę, że badanie w szpitalu wyszło źle, bo miała coś przytkane...
Nooooo mówiłam że tak będzie -i tak trzymać:)
Tak w ogóle, to moja mała chyba strasznie dużo je... Np. wczoraj w nocy zjadła jednego cyca, 60ml odciągniętego mojego mleka i około 30ml mleka modyfikowanego... To nie za dużo?? :eek::eek: Mi się wydaje, że tak :confused2: Przez to nie starcza jej mojego mleka i płacze płacze płacze, a ja razem z nią :-:)-(
może chce po prostu pocmokać??? dajesz jej smoka??? jeśli będziesz dokarmiać to normalne ze nie wystarczy -jeśli chcesz pobudzić laktację tak żeby starczało to musisz spędzić z nią 2 dni non stop przy cycku ALBO 10min po karmieniu pobudzać pierś z której karmiłaś laktatorem. Jesli będziesz karmiła TYLKO Z JEDNEJ PIERSI z czasem będzie lepiej bo kiedy pierś zmieniasz mały cwaniak wie że po co się męczyć jak zaraz poleci łatwiej:)
I jeszcze pytanie o sutki... Czym smarować (samo moje mleko nie pomaga), ale żeby nie musieć tego zmywać przed karmieniem??
Są maści bez zmywania -ja miałam purelan a najlepszy i tak był miód

Ostatnia edycja:
Daa, ja myślę, ze ty ją przekarmiasz, naprawdę cycuś wystarczy, na początku ja byłam w stanie z pełnego cycusia odciągnąć jedynie 50 ml mleka, a nie dokarmiałam niczym. Ten sztuczniak naprawdę niepotrzebny, chyba, ze chcesz szybko przejść na sztuczne karmienie. Spróbuj samego cycusia, przystaw częściej, spróbuj dać smoczka jak radzą dziewczyny, takie maleństwo ma to do siebie, że je mało, ale często.
Do smarowania brodawek używałam Bepanthenu, jest bezpieczny dla maleństwa i bardzo skuteczny.

Ostatnia edycja:
i zaczynam wyczekiwanie na moją kolej.
Kaira - muzyka dla moich uszu :-D:-D:-D
Annas81 – super, że już w domku :tak:

GosiaLew – dasz radę z dietą, to nie jest, że musisz jeść mniej tylko inaczej ;-)

Jankesowa – gratuluję Synka :tak:

Carri – może po prostu taki Twój urok, ale warto sprawdzić tą szyjkę :tak:

Julitka – dla własnego dobra warto skorzystać z propozycji lekarza i jednak się zbadać ;-)

LucyF – nawet bym powiedziała, że bardzo dobrze, bo kurczę jednak było cc, a dwa miałam ten krwotok dodatkowo więc wolę się zregenerować. Powodzenia w walce z kg :tak:

Daaa – tak jak dziewczyny napisały dawaj tylko cyca, jak nie masz laktatora to sama możesz palcami pobudzać, w sensie doić się, ja np. tak wolałam i potem nawet szybciej mi szło, kciuk i palec wskazujący muszą robić za usteczka Darii, jakim cudem ta istotka pochłania tyle jedzenia, dzieci w tym czasie jadzą po 30-40 ml, jak nie odbija po 5 minutach odłóż i weź ponownie do odbicia po 15 minutach, Ada swojego czasu też za cholerę nie chciała beknąć, po 15 minutach był taki bek, że żaden stary by go nie przebił, może u Darii będzie podobnie, powodzenia poznajecie się i jeszcze to potrwa, a potem i tak co chwilę będzie czymś Cię zaskakiwała, więc będziesz uczyć się Jej cały czas i jeszcze i jeszcze, no ale będzie już spokojniej :tak:

Ola** - hehe przeboje masz z rodzinką ;-)
She - u mnie zapanował ład i porządek jak A. poszedł do pracy, bo po prostu musiałam się zorganizować, a jak jest w domu, choćby na weekend, czy jedniodniowy urlop to się pyta czy mam dla Niego zadania specjalne? ;-)

A my dziś świętujemy !!! :-D:-D:-D Zresztą jak każdego dnia :-p

Ostatnia edycja:
Agatko poprosze o ta diete, choc moim zdaniem najlepsza to Mż (mniej żrec:) ja juz raz wazylam 68 kg i schudlam do 53 stosujac wlasnie ta diete:-D no i nie lacze bialka z weglowodanami
Gosiu do zrzucenia pozostalo 6 -7 kg zeby znow sie miescic w rozmiar 36:happy2:
julitko najlepiej to i dieta i troche wiecej ruchu. od dwoch dni zaczelam cwiczyc:)
daa skoro Daria reaguje na dzwieki to na pewno wszystko jest ok. co do karmienia i ulewania to pewnie za duzo jej dajesz. moze nie trzeba juz dokarmiac sztucznym. moj Milosz na tym etapie co Twoja Daria zjadal 90 ml wiec to chyba od dziecka zalezy
olu torba spakowana????:-D a Twoja rodzinka to listosci nie ma za grosz, nie daj sie teraz zadnym chorobskom bo to najmniej odpowiedni moment
a to moj Milosz przygotowujacy sie do spacerku
P1000834.jpg

Ostatnia edycja:
Witam:happy2:

Mama sówka vanish -proponuję wymoczyć najpierw a później do pralki wlać -instrukcja na butelce jest
Ja mam vanish w proszku do białych i kolorowych -est rewelacyjny -plam z zupy na Ali białych rzeczach nie ma:)
Mama Sówka – ja się ratuję ACE albo Vanishem ;-)
Mama Sówka spróbuj Vanishem ,pomoze na pewno.

Kochane dziękuję za pomoc:-) Vanish chyba pomógł, ale jeszcze później dokładnie sprawdzę, bo jak wychodziłam rano to koszule jeszcze mokre były:baffled:

Lucy piękny ten Twój słodziaczek:-)

GosiaLew ślicznie wyglądasz i brzuszek też masz przepiękny:tak:

Wiecie tak spojrzawszy na zdjęcie Miłoszka Lucy uświadomiłam sobie, że jak praktycznie nie wiem co to smoczek:szok: Bartek ma może kilka zdjęć jak był malutki ze smoczkiem, ale Go nie chciał, wypluwał i nie używaliśmy go wcale:tak: przynajmniej nie mam problemu z oduczaniem:laugh2:
hehe, ale z drugiej strony jakoś tak dziwnie -> dziecko bez smoczka:-p

Bartusiowi jeszcze troszkę z noska leci, ale już jest wszystko na dobrej drodze do wyzdrowienia:tak: miałam dziś jechać do kumpeli, która ma 1,5 roczną córeczkę i jest w ciąży (termin na luty 2011:-D), ale nie wybaczyłabym sobie, gdyby się zaraziły, więc wizyta przełożona na następny tydzień:-)

dziewczynki bardzo dziekuje:)
Mama Sowka tez bym wolala bez smoka ale u mnie sie nie udalo, ale to pewnie genetyczne ja do 3 roku zycia bez smoka zyc nie umialam:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
hejka!

Wczoraj miałam napisać Daa, że to ulewanie Darii to chyba od nadmiaru mleczka, ale dopiero dziś po wpisie Lucy uświadomiłam sobie, że Daria dostaje poza cycem tyle co Szymek je na jeden posiłek czyli 90ml :szok: tak więc niezły rozrzut w możliwościach dzieci :-)

@ w końcu chyba przylazła, więc wielkie ufff, bo już zaczynałam schizować ;-)

Do góry