reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Hej Laseczki :-)

Kasikz śliczny domek :-)

LucyF buty kupię na ostatnią chwilę. Nie będę się z tym spieszyć. Zawsze coś dorwę :-)

Ola ja dziś od rana praca z przerwą na SR... Nie ma czasu na odpoczynek. Zazdroszczę. Wolałabym sprzątać z własnej woli niż ksiegowanie... A piosenka fajna :-)

Wróciłam z ostatnich zajęć SR. Niestety Mała jest uparta i główka nadal u góry. Ani o milimetr nie drgnie... Cholipa. Po kim ona taka uparta??

reklama
Wróciłam, było super :-)
Ewela28 - gratuluję, człowiek na weekend nie może się ruszyć, bo tu zaraz takie rewelacje, cieszę się, że masz już Młodego w ramionach :-)
Agatko - czyli powolutku wracacie do normalności, kochana ta Wasza Alicja i bardzo litościwa :-p
Just79 - widzę, że nadal dwupak ;-)
Kasikz - śliczny brzusio :tak:
She - uważam, że pomysł z łańcuszkiem i obrączką jest lepszy niż mały palec, ale to moje zdanie, na pewno będziesz ślicznie wyglądać, nawet na boso ;-)
Daaa - gratuluję pozytywnych wyników na badaniach, super że Dzidzia ma się dobrze :tak:
Aniołki - witaj na wieściach, trzymam kciuki by dzidzia rosła :tak:
Mysza, Ola**, Pati, Ola81, Słodziutka, Jeżynka - pozdrawiam :-)

To tak na szybko, bo teraz muszę się ogarnąć po weekendowym lenistwie, a leniwiec siedzi we mnie nadal :eek:

Lilijanna no ale w USC M będzie musiał mi tą obrączkę nałożyć na palec. A w upale będzie to możliwe tylko na mały. Przecież nie będzie mi ślubował wkładając na łańcuszek :-)

She - no tak, może trzymaj rękę w kostkach lodu przed :-D
LucyF - nie zeżarły, kolega z Katowic miał piankę na komary, bardzo fajne, działało, a komarów fakt, jakoś dużo też nie było ;-)

Dziewczyny właśnie wyszorowałam łóżeczko, bo złożone już stoi i stoi i teraz musimy kupić materacyk. Możecie pomóc? Wy miałyście od razu z łóżeczkiem? Potrzebuję 120x70. Na allegro A. znalazł dwóch producentów. W jaki sposób Wy kupowałyście wyściółkę? :dry:

Kasikz, śliczniutki brzuszek :-)
Ola, to pracowite te Twoje dzisiejsze leniuchowanie ;-) Piękny sen, to teraz tylko trzeba poczekać chwilkę na jego spełnienie :-)
Asiu, wierzę, że mała w końcu weźmie i fiknie główką w dół :-)
Lili, u nas do łóżeczka potrzebny był materac 120x60, no i taki kupiliśmy w tym samym sklepie co łóżeczko (pianka, z jednej strony z warstwą gryki, z drugiej kokosa, czyli taki zwykły)

Jestem w szoku, wczoraj 30 stopni, a na jutro 15 zapowiadają. No ale mi to pasuje :-)

Kurcze dziewczynki przeczytałam pobieżnie
przepraszam ze nie napisze każdej
dziś znowu cały dzień poza domem
-Alicja oczywiście już śpi po kąpaniu
no i mamy zalety kąpania jak w zegarku o 20 czy się pali czy wali
dziś chciałam ją oszukać i wykapać później...
wybiła 20 a o 20.05 Alicja włączyła taką syrenę ze szybko mycie i do łóżeczka
(następna zaleta schematu dnia czyli myju myju -cyc -spać do łóżeczka -kładę i zasypia sama)

Daaa ja miałam 3 komplety 5 częściowe z allegro PIELUCHY TETROWE 70X80 PROMOCJA BUCIKI GRATIS!!!!! (1017912363) - Aukcje internetowe Allegro od tego gościas -pieluchy też ma dobre ja mam 35 i jeszcze mało:)
Proponuje więcej 62 kupić bo:
1 dziecku jest lepiej w luźnym
2 może urodzić się większe niż 56

najlepiej mieć rzeczy które łatwo łączyć i łatwo przebierać (szczególnie w nocy i jak dziecko nie znosi przebierania) ten gościu ma wszystko rozpinane w koku a wyobraź sobie co chwile malucha rozbierac ze wszystkiego do przebrania pampka -koszmar!!!

np
body na krótki/długi rękaw i spodenki nieuciskowe
pajac cały rozpinany (ale to jest dobre jak już umiesz pampka szczelnie zakładać)
śpiochy + koszulka (dobre na noc bo jak dziecię przesika wszystko to ściągasz śpiochy zostawiając koszulkę i na to zakładasz następnego śpiocha -nie musisz jak w pajacu rozbierać dziecka do nagusia i je ochładzać)

a tak naprawdę to najlepiej kupić mało małych rzeczy (choć wiem że są cudne) i zobaczyć co jest najlepsze:) zamówisz przez net i to co chcesz dojdzie w 3 dni -lepsze to niż źal ze się czegoś nie wykorzystało. Ja na początku miałam 3 kompkety 56 i dosłownie kilka innych rzeczy -wystarczyło.

Cytuję sms-a od Eweli28 pisanego o 3 w noc, musi być Mamusia zakochana :-D:-D:-D

"Hejka, przepraszam, że tak późno pisze i dopiero teraz. W sobotę przez cc przyszedł na świat Tomaszek 3400g, 54cm 10 pkt ur. o 15:10. Zakochaliśmy się w nim po uszy . Ewela28. Pozdrów dziewczyny. A Just urodziła już?"

Jak przeczytałam go o 4, bo był czas na siki to nie mogłam z wrażenia usnąć, taka radość w tym smsie. :-)

reklama
Do góry