reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Witam

Ewelina mój też by cały czas tydzień większy od początku, fakt, że miałam nietolerancje glukozy, ale mały urodził się 3030 i 51 cm więc nie za duży, co prawda 12 dni przed terminem. A na końcówce ciąży to juz nawet kfc zaliczyłam z kilka razy.

Aga34 Gloria śliczna

A u mnie dziś jest termin porodu a Kubuś ma już 12 dni :-)

Super wiesci :tak:
aneczkaaba plci ci nie powiedzial?? mnie powiedzial w 16tyg i nadal sie utrzymuje ze chlopak za kazdym razem jest pisior:-)

Hej
U nas na wizycie generalnie wszystko dobrze, syn ma już 2 kilo, moja szyjka długa i zamknięta. Niestety nie wszystko takie różowe, lekarzowi wydawało się, ze jedna z komór serduszka jest poszerzona, sprawdził i okazało sie, ze jest na granicy normy. Norma: 1cm, a mój 1,01. Teraz wizyty mam już co tydzień, na zmianę, raz u gina w gabinecie, raz w szpitalu w którym pracuje. za tydzień sprawdzimy jeszcze raz i zobaczymy. Bardzo się denerwuję i martwię. Lekarz kazał na razie się nie martwić, nawet nie zamierzał mi o tym mówić, ale my z mężusiem ciekawscy, więc zaczęliśmy wypytywać, co mierzył (z taką skupioną miną) no i powiedział. Pierwszy raz miał jakieś uwagi, do tej pory zawsze było ok, a ja wizyty mam często i zawsze badane serduszko i przepływy. no nic zostało mi czekać i wierzyć, ze będzie dobrze.Jakby coś, będę musiała zrobić bardziej dokładne badania.
Ewelinko, Aneczka super, ze wizyty udane.
Martusionku sama słodycz Twój Tomeczek
Przepraszam, ze tak wybiorczo, ale jakoś nie mam głowy. Ściskam wszystkie.

Gosia, a czy Ty miałaś jakieś objawy w związku z cukrzycą, bo nie pamiętam????

Objawów cukrzycowych żadnych nie miałam. Ja aż takich dużych skoków nie miałam, jedynie jak cukier czasem wychodzi ponad 200 to można czuć się gorzej. Zresztą ja byłam bez insuliny, tylko na diecie wiec raczej to określanie jest jako nietolerancja glukozy.

Annas ważne, żeby było pod kontrolą serduszko. A na pewno będzie wszystko dobrze, gorzej by było gdyby mocno przekraczało, lepiej dmuchać na zimne.

Jankesowa ja o płci dowiedziałam się w 32 tyg :-)

Annas, na pewno wszystko będzie dobrze...moja ginka początkowo też miała wątpliwości co do serduszka, ale wszystko się dobrze skończyło, mimo to mam skierowanie do kardiologa na badanie echa serduszka małego, tak "na wszelki wypadek". Wierzę, że u Was będzie też dobrze...

Gosia, rozumiem...kurcze, z niecierpliwością czekam na krzywą cukrową...

Ewelina moj tez zawsze mial 150 uderzen serduszka kiedys CI nawet o tym pisalam i gin nigdy sie nie przyczepial i zawsze mowil ze idaelanie ciesze sie ze wizyta udana :-D
Gosia Lew pocieszylas mnie z tym kfc pod koniec ciazy bo ja tylko chodze i mysle zeby tu jakies ciastko wszamac jakeis takie wieeeeelkie :-D i cos innego niz to co jem :-) ale jeszcze tak malutko mi zostalo wiec dam rade :-)
a jesli chodzi Ewelinka o cukrzyce to tez u mnie zadnych objawow nie bylo i synek tez zawsze troche wiekszy byl o jakis tydzien ja spotkalam sie z dziewczynami w poradni cukrzycowej co dopiero cukrzyca im wyszla po 30tc a wczesniej jak mialy glukoze robiona to wyniki byly super

annas mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, duzego wykroczenia nie ma. Trzymam kciukasy.
ewelinko gratuluje udanej wizyty super wiesci przynioslas
aneczkaab rowniez dobre wiadomosci bardzo Nas to cieszy
gosialew no racja zdwiko by mnie chaplo jak przy porodzie bym sie dowiedziala ze dziewczynka :confused2:

Bylam na zakupach, jutro maz ma wizyte kontrolna co do tej jego glowy. Wyjazd na caly dzien bo trzeba tez auto zarejestrowac. Przed chwila super wiesci sie dowiedzialam:angry::-( szef im powiedzial ze w kwietniu- maju beda wyjazdy na caly tydzien do pracy :wściekła/y::szok: oszz sobie moment wybrali jestem zla smutna i zdenerwowana, akurat wtedy jak bede miala rodzic (moze sobie w weekend bede celowac bo wtedy maz w domu?) i poczatki z malym zyc nie umierac. Dla mnie rodzina jest razem a nie na weekendy raz kiedy moze sie zdarzyc ale nigdy w zyciu na stale wiec pozostaje szukac mu innej pracy.:eek::-( normalnie juz mam dzien bo bani.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kobietki!!!

U mnie nadal cisza...czyli nic się nie dzieje...ciężkie jest takie czekanie nie wiadomo na co... bo pewnie się z impetem zacznie, skoro teraz tak nic a nic...

Ściskam!

Ostatnia edycja:
Do góry