reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

jankesowa-wow pierwsze słysze że akazana dlaczego ?Z tymkiem jak by ła w ciązy to sporo jadłam i mówili że to zdrowe bo czegos tam jest duzo ale nie pamietam teraz czego.ale dobrze wiedzieć.
a ja zamówiłam detektor tętna płodu.dmucham na zimne

Ostatnia edycja:
reklama
A co jest z tą wątróbką. Jak ja byłam w ciąży 18 lat temu, to nikt nie mówił o jakichś zakazanych pokarmach :szok: Jadłam, co chciałam i nic się nie stało. Ostatnio coraz bardziej skłaniam się ku temu, że jak jeszcze będę miała okazję być w ciąży, to będę robiła jak wtedy. Żadnych leków, żadnych cudów.
Pozdrowionka

zjola-ja właśnie tez mam takie podejście że nie zmieniam nic w swoim życiu pokarmowym.Jem wszystko no pije prawie wszystko (wiadomo czego nie haha)Tak robiłam z Tymkiem i było wszystko ok.Zero alergii.no i był od początku na butelce.teraz ma 5 lat i nigdy nie mial antybiotyku a chodziła do żłobka i teraz do przedszkola.Także z tymi zakazami to chyba troszke przesadzone.

Mięso
Unikaj:

* surowych, półsurowych mięs, drobiu, jaj
* wątróbek ! ! ! ! ! (zawierają b. duże ilości wit A.)
* tatara, surowego, mielonego mięsa
* nie spożywaj na zimno mięs, które powinny być podgrzane !
* uważaj na podroby, spożywaj tylko świeże, z renomowanych firm, sklepów
* zwróć uwage, czy mięso z grilla jest dostatecznie dopieczone !

wpisalam w necie i odrazu wyskoczylo

Nie wiem nie znam sie ale gdzies kiedys przeczytalam i nie jem. np Surowych mies nie wolno (tokso i cytomeg)

Ostatnia edycja:
jankesowa- no surowych mięs to wiem że właśnie nie wolno ( a jak tak lubie tatara)ale z wątróbką to pierwsze właśnie usłyszałam.Ale tez patrzyłam w necie i pisze że właśnie duzo tej wit.A zawiera.a kiedyś ja olecali bo miała kwas foliowy.

Moim zdaniem raz kiedys te watrobke mozna :-) gorzej z surowym miesiem choc mnie sie zdarzylo sprobowac bo jak doprawic mielone??

Witam Was dziewczynki po tak długim milczeniu ale ostatnie tygodnie maiałam tak zakręcone że masakra.

Od razu piszę żeu mnie wszystko dobrze, 1lutego byłam na badaniach prenatalnych takich bardziej szczegółowych ze względu na wiek, wszystko jest dobrze, maleństwo już wywija nóżkami.
Ta ciąża ogólnie przebiega całkiem inaczejjak z Glorcią. Nic mnie nie boli, mam zaledwie lekkie mdłości , wymioty raz na kilka dni i zgaga też raz się pojawiła. W między czasie przeprowadziliśmy się no i byłam z małą na portfolio, podpisałyśmy kontrakt zAgencją Filmową i PromocjąDzieci.Na końcu dodam kilka fotek mojej gwiazdy. No i to by było na tyle z tych przyjemnych rzeczy. 2 lutego miałam pierwszą sprawę o rozwód i do tej pory dochodzę do siebie. Kto wymyślił takich durnych chłopów. Szok
IMG_9984.jpgIMG_9912.jpgIMG_9903.jpgIMG_9944.jpgIMG_9677.jpgIMG_9682.jpgIMG_9718.jpgIMG_9712.jpgIMG_9742.jpg

wieczorkiem wstawie jeszcze inne.
Pozdrawiam

reklama
Do góry