reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Just wszystkie hurtowo urodzimy :-)
No kurdefelek telefon mi milczy, a powinien się grzać :-D

A tak na serio to dziewczyny jaja se robicie i tyle Wam powiem :-p:laugh2:

Silentenigma - będzie Cię też za "chwilę" kuło w pachwinach, bo będą się rozciągać wiązadła, czasem taki ból, że człowiek w życiu by nie przypuszczał ;-) Kiedy masz teraz wizytę dokładnie?

Ewcia - spróbuj jutro gdzieś te testy zaraz zakupić i jak coś próbuj dostać się do swojego doktora.

reklama
Lili- testów niestety nigdzie nie dostanę:no:
a poza tym ten lekarz mówił, że wykażą, że to wody, bo biorę globulki dopochwowe i to sfałszuje wynik...

a lekarz prowadzi razem z moim gabinet więc trochę odetchnęłam, że nie jakiś inny pajac...

a poza tym, to w czwartek jedziemy do kliniki...

no i z tego co ten lekarz mówił, to ja po prostu wywnioskowałam, że On się mnie boi:sorry:
na pewno wie o prokuraturze i może dlatego chciał mnie zostawić, że w razie czego miałby czyste "ręce"...

nie pamiętam dosłownie, ale ujął to jakoś tak:
w pani przypadku każdy jeden lekarz zostawi panią w szpitalu...

no cóż, może wyda się Wam, że jestem nieodpowiedzialna, ale skoro on stwierdził, że na tę chwilę to nie wody (w co wierzę, bo jest dobrym lekarzem) to po co miałam tam zostawać? Jak wcześniej czułam to samo...

a i serduszko ładnie bije i szyjka jest długa i zamknięta...

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny

Silentenigma ja na tym etapie też tak miałam że mnie kuło macica się zaczyna rozciągać

Ewitka śliczny brzusio i wcale nie widać że tyle ważysz

Gosia Lew ja nie wiem ale ktoś tu zaczyna wróżyć :-):-)ale będzie wesoło i gorąco

Ewcia będzie dobrze tylko się nie denerwuj

Jankesowa a jak twoje ciśnienie dzisiaj ?

Ostatnia edycja:
Ewcia, wierzę, że to po prostu efekt tych globulek. W ciąży i bez nich bywały momenty, że byłam zdziwiona efektami mokro/śluz. A przy globulkach to już w ogóle.
Uważaj na siebie i dobrze, że niebawem wizyta w klinice to na pewno zrobią Ci usg i przy okazji ocenią stan wód

A lekarz pewnie nie miał na myśli prokuratury, tylko problemów z mięśniem macicy. Chyba zawsze tak jest, że jak doktor nie czuje się mocny w walce z danym problemem to woli dmuchać na zimne. To tak jak u mnie w ciąży inny lekarz pewnie szybko zacząłby mnie faszerować pigułami zbijającymi ciśnienie, biorąc pod uwagę moje rekordy ciśnieniowe przed wizytami, a ta ginka po prostu kazała mierzyć ciśnienie w domu

Just- no i jeszcze dodał, że to może być przez globulki...

tak o to, że z mięśniem mam problem, to też zapewne i o to mu chodziło, ale też coś tam wspomniał, że po co ma w razie czego, brać problem na swoją siwą głowę... ( mimo, że jest po 40 ma sporo siwych włosów)

Ja właśnie jak śluz miałam białawy, to wiedziałam, że to śluz, a dziś czuję mokro- idę do wc podcieram patrzę mokry papier no to się wystraszyłam...

no, ale sprawdziłam i jestem spokojna... :)

a do czwartku już niedługo, to powiem im, żeby i wody sprawdzili :))

ale w sumie, to zaczęło mi się jak zaczęłam brać te globulki... więc trzymam się tej wersji :)

Ostatnia edycja:
Ewciu ale mnie wystraszyłaś,jak by to były wody to by się sączyły nadal.wiec myślę,że spoko.nie denerwuj się
silentenigma już trzymam kciuki za genetyczne:p lepiej na zapas niż potem przeoczyć jak w koncu zaczną się rozpakowywać:)

Witajcie:) Ale koleżanki ja tu wpadam zobaczyć kto się rozpakował a tu PUSTKI wszystkie w dwuPacku. Dobrze że ja Was wyprzediłam bo bym pewnie tak samo czekała:p :-)
Silentenigma- polecam w wolnym czasie przeczytać to forum od pierwszej strony do końca mnóstwo rzeczy można się dowiedzieć:) W ciazy mogą być różne objawy a każda jest inna. Poczekaj do 20 tyg jak będą cie boleć boczki:).
Spokojnego week życzę kochane brzuchatki
Edit: Ewciu słońce właśnie doczytałam ale sie wystraszyłam.Wydaje mi sie że to g;obulki
Ja miałam takie uczucie mokra w szpiatlu wkładka była wilgotna nie mokra na usg wszytsko w porzo wyglądało, a wody się sączyły i pzry porodzie był ich brak.:(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Just wszystkie hurtowo urodzimy :-)
O jasne, Wy tu sobie hurtowy poród zrobicie, a ja nie będę mogła dzieci do mamusiek dopasować, bo mi się wszystko pokićka ;-)
Uwzględnijcie to, że w poniedziałek wracam do pracy i jak ja będę pracować, nie będę się mogła skupić z tej niewiadomej co się tu dzieje, tak więc macie dwa dni ;-)

reklama
O jasne, Wy tu sobie hurtowy poród zrobicie, a ja nie będę mogła dzieci do mamusiek dopasować, bo mi się wszystko pokićka ;-)
Uwzględnijcie to, że w poniedziałek wracam do pracy i jak ja będę pracować, nie będę się mogła skupić z tej niewiadomej co się tu dzieje, tak więc macie dwa dni ;-)

No gdyby to od nas zależało. Już się nie chcę wbijać przed kolejkę, bo dostanę opr :-)

A mój P. stwierdził, że jeszcze żebym w weekend nie rodziła, bo on ma dwa mecze jeszcze teraz:-)

I weź tu dogódź wszystkim;-)

Ewcia to uważaj na siebie, możliwe, że to po globułkach, ale tam nie forsuj się za bardzo.

Aneczka gdybym umiała wróżyć to już by były kolejne dzieciaczki :-)

Do góry