reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Zyje :tak: i najgorzej sie nie mam :tak:
Moja siostra wczoraj umierala bo za wysokie cisnienie znowu miala ona ma nad cisnienie i leki bierze a ja znowu za niskie.
aniolki ojj to bedzie sie dzialo juz sie Olafka dioczekac nie moge. Pije jedna kawe dziennie pomaga ale na krotko nie chce wiecej bo dziec sie uzalezni i co:rofl2:
ewitko ty chudzinko, slicznie wygladasz

Ostatnio ktoras wspomniala o platkach kukurydzianych z mlekiem a mnie sie wczoraj wieczorem przypomnialo i galopem mama do sklepu jechala:-) jem na sniadanie obiad, kolacje i podwieczorek

Ostatnia edycja:
reklama
Martusionek zobaczysz ruszy się, kiedy się będziesz najmniej tego spodziewać!
Aniołki końcówka już taka jest, że wzmożone jest wydzielanie śluzu i niekoniecznie są to wody płodowe (wody są całkiem płynne), a czop może odejść nawet 2 tyg przed porodem.
ewitko ty chudzinko, slicznie wygladasz
Hi hi hi, dobre sobie, 80 kg żywej wagi i chudzinka:-D
A co do cisnienia jak przez całą ciążę miałam mierzone u mojego gina przez połóżną to wychodziło średnio 130/80 (jak dla mie dość wysoko), natomiast za każdym razem jak mierzyli mi na patologii, to miałam 110/60, a przecież tam zawsze byłam bardziej podenerwowana, więc nie rozumiem tego.

Ostatnia edycja:
Witam

Martusionek no She to chyba nie pobijesz a jesteś w terminie więc jest ok. A tak się bałaś, że nie dotrwasz do terminu.

Aniołki ciekawe kiedy i u Ciebie sie zacznie.

Jeżynka a jak tam u Ciebie, coś wczoraj milczałaś.

Ewitka to został Ci tylko weekend przed pójściem do szpitala.

Jankesowa jak masz ochotę na mleko to pij ile wlezie. Ja płatków kukurydzianych niestety nie mogę jeszcze.

U mnie większych oznak porodu nie ma, poza lekkimi skurczami, ale ja mam jeszcze czas.

ewitko to wcale tego nie widac naprawde laska ze szok:tak::tak:
gosiu jeszcze masz czas:tak:

Njapierw sie narzeka zeby przed wczesnie nie urodzic a potem sie narzeka zeby juz w koncu urodzic zawsze cos:laugh2::sorry:
Ja pojechalam kupic cos pieluch tetrowych kupilam 5szt u nas 2,80zl jedna:szok: a wy ile kupujecie?? oczywiscie kupilam jeszcze komplet spiochy i koszulka:-p zabierzcie mi portfel :rofl2: moj jak zobaczy to bedzie ze znowu kupilam :angry: ale jak mu nie pokaze i zobaczy przy okazji to bedzie znowu zly ze mu nie pokazalam a lubi ogladac :confused2::confused2::rofl2::rofl2:

Witam z rana, dalej 2w1:zawstydzona/y: Nie piszę dużo, bo staram się nie myśleć za dużo o porodzie:zawstydzona/y: Normalnie już mnie doły łapią:zawstydzona/y:
Martusionek, ja to bym chciała tak bez objawów. Ja mam ich pełno a i tak w dwupaku jeszcze jestem. Puchnę od 6 miesiąca, przy czym od grudnia to już tak konkretnie, tylko 1 para butów na mnie wchodzi. Brzuch obniżony od grudnia (chociaż to akurat wygodne). Mój organizm oczyszcza się co parę dni. Mam bóle miesiączkowe od 2 tygodni, a krzyża od ponad tygodnia. O innych bólach w pachwinach już nie chcę wspominać. Kręci mi się w głowie ostatnio. Bezbarwny czop odchodzi mi już 2 tygodnie, wczoraj zmienił kolor na brunatny. Podczas spania drętwieje (chociaż większość nocy nie mogę spać). Na dodatek wczoraj zauważyłam rozstępy na udach:realmad: nie muszę dodawać jak mi to poprawiło humor.:cool: Także chyba lepiej bez objawów, z zaskoczenia, niż takie wyczekiwanie i nakręcanie się objawami:zawstydzona/y:
Aniołki, może u Ciebie coś ruszy;-)
Ewitka, bardzo zgrabny brzusio:tak:
Idę się czymś zająć...
P.S. Przepraszam za moje narzekania;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jankesowa ja kupowałam tetrę po 2,50 i po 2,20 i kolorowe to trochę droższe. W sumie mam ich ponad 20 szt. Ale stwierdziłam, że lepiej mieć więcej, bo nie będę ich prała co minutę, zawsze lepiej jak się uzbiera więcej. Ja wiem, że mam cas jeszcze , nawet napisałam to wcześniej. Od przyszłego tygodnia mogę rodzić, w co szczerze wątpię czy to wyjdzie i pewnie przebujam się na druga połowę lutego.:-)

Jeżynka ja już też mam część objawów jak ty. Bóle miesiączkowe i bóle krzyża. Czop co prawda mi nie odchodzi, ale to regułą nie jest, że musi. Na szczęście nie puchnę. A najbardziej dokucza ciągle mi ból krocza i pachwin. Ja się męczę też, ale wolę tak, bo przynajmniej nie spanikuję jak mi się nagle akcja porodowa zacznie a tak z zaskoczenia to pewnie bym spanikowała.

reklama
Jankesowa- ja wczoraj kupiłam tetry, sztuka za 2,50... :)
a ile? wczoraj dorzuciłam do pajacyka 5:-p
myślałam o 10...
ale może z 15... :)

Gosiu- nie chcesz się zamienić suwaczkami hahaha

Do góry