reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Ola super. Niech taki zostanie póki usg nie przybliży nam mniej więcej wieku Twojego Maleństwa :-)

A ja z nudów szperam sobie po allegro. Weszłam m.in. na ten przedmiot:

TUMMY TUB - WIADERKO DO KĄPIELI - ŚWIATOWY HIT ! (981161787) - Aukcje internetowe Allegro

Pomijam fakt, że wolę jednak tradycyjne wanienki, ale moją uwagę przyciągnęło jedno zdanie: "W domu także sprawdza się jako sposób na uspokojenie i przyniesienie ulgi niemowlęciu, cierpiącemu na bolesne wzdęcia albo na Popołudniowy Zespół Wnerwienia Niemowląt". Próbowałam sobie wygooglać znaczenie tego zespołu, ale bezskutecznie. Któraś z Was spotkała się z nim i potrafi mi powiedzieć co to??

reklama
asiu ja ci chcialam powiedziec ze moi znajomi mieli takie wiaderko i powiem ci ze to wcale nie takie zle bo dzidzia jest cala zanurzona wiec z gory nie jest jej zimno przy kąpieli i ich chlopak uwielbial to wiaderko nic nie plakal przy kapieli, jedyny minus taki ze nadaje sie tylko na kilka miesiecy bo potem bobas juz sie nie miesci w wiaderku :-D
tylko szczerze powiedziawszy ja bym za wiadro nie dała 100zł :-O

Asiu, Agatka teraz wszystko tak pucuje w ramach naturalnego wywoływania porodu ;-) I chyba to jest najlepszy wariant dla kobiety jak do końca na chodzie jest, bo zawsze jest szansa, że przypadkiem przynajmniej ten początek porodu (skracanie szyjki, początek rozwarcia) przegapi – łazi łazi a tam organizm w między czasie się do porodu zabiera ;-)

Alutka, to już kawał chłopa masz pod sercem J

Ola, gin może Cię szybciej skierować na usg właśnie w celu ustalenia wieku ciąży, bo te najwcześniej robione są najbardziej miarodajne jeśli chodzi o określanie wieku fasolki.

Na wczorajszej szkole rodzenia był ciąg dalszy o porodzie, między innymi o znieczuleniu zewnątrz oponowym, i chyba rację ma położna, że nie ma co zawczasu gdybać i decydować na nie, bo poród to tak specyficzna sytuacja i tak specyficzne doświadczenie bólowe, że teraz to sobie możemy gdybać czy wytrzymamy czy nie, a wszystko i tak wyjdzie w trakcie.

A ja dalej zasmarkana, ale że nie potrafię grzecznie chorować to raczej ignoruję stan mojego nosa ;-) Jeśli chodzi o ząb, to staram się o nim nie myśleć – jak boli naprawdę to i tak nie da mi o tym zapomnieć, a jak sobie wymyślam to może tak da się coś z tym zrobić ;-)

Hejka truskaweczki

Ola super suwaczek :) tylko czekac na zdjecie usg :)

Co do wiaderka,a jakos nie jestem za tym,wole wanienke,jakos mi sie wydaje bezpieczna i wygodniejsza.

A ten zespol nerwowy,to moze chodzi o to,ze dziecko ma jakis niepochamowany płacz czy cos- w sumie pierwsze słysze o takim czyms.

Ja własnie pochłonełam babeczke swiateczna i oglądam Dzien dobry tvn :)

Dla was na oslode dnia pyszna babeczka :

Załączniki

• babeczka..jpeg
    babeczka..jpeg
    2,4 KB · Wyświetleń: 68
Just pewnie masz racje.zobaczymy po świętach do neij pójdę i niech myśli co dalej:)
Asiu co do wiaderka widzialam cos takeigo na liscie dziwnych przedmiotów:) do mnie nei przemawia jakos:) ale byly np śpioszko mopy:) śpioszki z doszytymi frędzlami jak w mopie,zeby bobas raczkując czyścił podogę:) wiec ludzie pomyslow mają wiele:)
ewela,Asiu suwaczek ciekawe ile ma prawdy w sobie:)

Jestem na chwilkę -a raczej na długo bo S dziś na 12.30 do pracy więc do 21 będę się kręciła miedzy kompem i tv -może ogród zaliczę choć rano już byliśmy na spacerze... nic nie zapowiada żeby moja córcia chciała dziś do nas przyjść:sorry2: szkoda taka ładna data:-p

Asiu no to dobrze ze czujesz -mam nadzieję ze już niedługo nie będziesz miała wątpliwości ze to dzidzia a usg uspokoi Cię już całkiem. wiaderko jest modne na zachodzie co do zespołu wnerwienia hmmm śmiesznie brzmi:baffled:

Kasikz super teoria hahaha -jak nie wiadomo co to -to musi być człowiek w człowieku:-D

Alutka17 jejku już 35tc leci!!!!! super:-)

Ola** oczywiście ze lepiej wcześniej nie grzebać i nie robić dowcipnego (chyba że chce się potwierdzić), a juz na pewno nie badanie na samolocie i gniecenie:no: ale jeśłi masz być spokojna to powinnaś je zrobić -choć faktycznie 11tc to odpowiedni czas na pierwsze i prenatalne usg. Suwaczek zajefajny:-D trzeci tydzień nie bardzo bo wtedy jeszcze nie wiadomo ze się jest w ciąży:-D dodaje się do daty owulki 2 tyg pierwszej części cyklu -tak w sumie nie wiem dlaczego:sorry2: wiec myślę ze jest ok:tak:

Pati b też słyszałam że jest naprawdę dobre ale... dziecko w wiaderku:confused: hehehe

Just ech u mnie to chyba naturalnie się nie wywoła:sorry2: pucowanie i szorowanie nic nie daje

Ewela28 ja nawet nie powiem co już od rana pochłonęłam:baffled: ale zakup świeżutkiej, pachnącej, mięciutkiej chałki na kolację był błędem:-p bo i tak nie mam już nic na kolację:-:)zawstydzona/y:

No to zmykam dalej:-)

Agatko, a te dzisiejsze ktg to już zaliczyliście, czy wieczorkiem jak już wszystkie chętne przewalą się przez izbę przyjęć?
a wogóle to tak teraz pomyślała, Ty masz suwaczek od ostatniej OM, a owulację z tego co pamiętam miałaś późno, więc tak naprawdę Alicja z jakiś tydzień młodsza jest, więc tak naprawdę to jeszcze ma czasu a czasu, tylko Mamusia taka wyrywna jest ;-)

dziś miałam doskonały przykład działania hormonó ciążowych. przy śniadaniu oglądałam "JAG - wojskowe biuro śledcze". Odcinek dotyczył świat bożego narodzenia, więc wszystko się działo pod hasłem "i żyli długo i szczęśliwie" - dziecko się urodziło, do tego bogaty szejk ofiarował apartament jego rodzicom, inna para dowiedziała się o ciąży, pilot łamiąc przepisy uratował wielkiego jumbo jeta, a ja co lałam krokodyle łzy, bo to wszystko takie wzruszające było ;-)

Just ktg dopiero 10go a jeśli chodzi o różnicę między usg a om to jest zaledwie 2/3 dni (zależy jaki lekarz bada). Zawsze lepiej przyjąć od ostatniej @ bo wtedy lepiej pilnują jak jest już po terminie

a, to mi się wczoraj pomerdało z tym ktg, bo na początku widziałam 10, potem było, że dziś taka ładna data i jakoś sobie dopowiedziałam, że chodzi o pierwszego.
eh, nie pozostaje nic innego jak czekać, byle plecy i inne kawałki jak najmniej bolały.
i tak sobie myślę po doświadczeniach koleżanke, żeby tylko na patologię się nie załapać. choć jednej tak się tam nie podobało, że po pół dnia zaczęła rodzić ;-)

eh, muszę iść do sklepu coś na obiad upolować, a nie chce mi się straszliwie

Ostatnia edycja:
reklama
Kochane nie wiem czy jeszcze dzisiaj tu zajrzę. A jutro raniutko jade już do rodziców i wracam po świętach.
Agatko nie wiem czy zastane cie jeszcze w dwupaku. Wiec już na wszelki wypadek życze łatwego i szybkiego porodu:-)

A dla was kochane:

W Święta
kolorowych jajeczek,
wełnianych owieczek,
kicających króliczków,
dużo jedzenia w koszyczku
i mokrych ubranek
w poniedziałkowy poranek!

Do góry