reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

she nie wiem jak ,a poza tym nie wiem od kiedy:) bo ja jak wiecie okresu nie mam juz dwa miesiace,duphaston mial go wywolac a tu bobas:) 1go marca w ciazy nie bylam na bank bo robilam bete i hormony. zdaje mi sie ze to 3tydzien musi byc w takim razie,wiec nie wiem jak ten suwaczek rozkminic?

reklama
Hmmm... Faktycznie ciężka sprawa. Nawet gin pewnie będzie miał problem. Może po prostu przyjąć wiek jaki wyjdzie z pierwszego usg?

She - właśnie pierwsze ruchy byly tak bardzo niziutko. Teraz też jeszcze czuje nisko , bo mala leży w poprzek i i nogami jak rusza to idealnie na moj pecherz
Olu witaj u nas:-DJeszcze raz wielkie gratulacje

Aneczka77 a co u Ciebie -już 18 tc -wspaniale tak bardzo się cieszę:-) cały czas trzymam kciuki

Just79 no dzieci to mali gangsterzy;-)

Asiu ja czułam pod pępkiem -jak leżałam na płasko i przyłożyłam rękę -w różnych miejscach bo maluch ma sporo miejsca i tak sobie fika z kąta w kąt -a było to...:baffled: muszę to napisać jak ma być dokładnie -jakbyś bąka w wodzie puściła i on tak po skórze by się przesuwał:baffled::-D tak to kiedyś opisała moja koleżanka i to mi bardzo pasuje do tego co na początku czułam:-D później delikatne puknięcia jak palcem o dłoń... później miłe smyranie -a teraz jak ciosy karate:baffled::-p

Ola** no to musimy czekać na usg -określi wiek malucha bo według OM nie ma co liczyć -hmmm. Więc albo usg albo 5 tydzień -3 od owulki + 2 przed:sorry2:

Kasikz noo jak moja na dole zaczyna głową kręcić to wykitować można:baffled::sorry2: kopy w szyjkę to przy tym takie smyranie było hehehe

Kasikz, Agatka to może to jednak Córa... Bo co prawda nie koło pępka, ale właśnie na dole i zupełnie jak te bąki w wodzie :-) Tylko cholipa strasznie rzadko... Np. teraz czuję :-) Pierwszy raz od 2 dni. Wtedy położyłam się na podłodze żeby rozprostować porządnie plecy, a mój psiak położył się wzdłuż mojego ciała a głowę położył między piersiami a brzuchem. Zrobiło mi się błogo ciepło i wtedy poczułam takie bąbelki. A wcześniej dzień jak jadłam lody. Wyczytałam, że akurat ten tc charakteryzuje się tym, że Dzidzia reaguje na zmiany temperatury... Więc chyba to Malutka :-)

Witajcie dziewczyny

strasznie dawno nie pisałam ale poczytuję was i libicuję każdej nowej fasolce....
widzę że z fasolek urosły juz duże dzieciątka...

u nas wszystko w porządku
Antoś jest nadal Antosiem, waży 2500g więc spory juz chłopak... pod koniec kwietnia szykujemy się na cc chyba że urodze wcześniej ale oczywiście oby posiedział w brzuszku do terminu...

przesyłam buziaki wszystkim BB- maluszkom

dzieki dziewczyny:) zobaczymy co moja gin powie.dzwonie do niej we wtorek i sie umawiam na wizyte.a usg to pewnie za dwa meisiace dopiero,przynajmniej w tamtej ciazy tak zrobilam,ze do lekarza poszlam to byl 10-11tydz,teraz pojde wczesniej ale z usg pewnie nei ma co grzebac i tak.

Kasikz o takiej teorii nie słyszałam jeszcze. Ale podoba mi się :-)

Alutka czyli już leci z górki :-) Niedługo tak jak Agatka będziesz nam się tu chwalić swoim Szczęściem po tej stronie brzuszka :-) Super!

reklama
no dobra stworzylam jakis suwaczek ,choc dosc fikcyjny bo z @ musialam sklamac:) ale najwyzej bede modyfikowac jak sie dowiem czegos wiecej,nei wiem czy za daleko nei wpisalam bo to mzoe raczej 3tydzien. neiwazne:)

Do góry