reklama
G
GwiazdaMuzykiPop
Gość
Moja potrafi wsadzić obie nogi w spiworku między szczebelki, ale jest już starsza, turla się itp. Musimy mieć z racji krtani poduszkę klin i tylko to jej ułatwia te akrobacje. Spanie w poprzek non stop... A mamy łóżeczko z naprawdę małymi przerwami porównując do innych jakie widywałam w sklepach.
Moonstone
Moderator
Olgus (8 miesięcy) nauczył się spać na brzuszku i pełzać przez senMoja potrafi wsadzić obie nogi w spiworku między szczebelki, ale jest już starsza, turla się itp. Musimy mieć z racji krtani poduszkę klin i tylko to jej ułatwia te akrobacje. Spanie w poprzek non stop... A mamy łóżeczko z naprawdę małymi przerwami porównując do innych jakie widywałam w sklepach.
G
GwiazdaMuzykiPop
Gość
O matko. Lunatyk To u nas jest etap stawania na czworaka, a raczej prób i te próby odbywają się też przez sen...Olgus (8 miesięcy) nauczył się spać na brzuszku i pełzać przez sen
Młody jest duży i nie może rączek rozłożyć w dostawce. Po długości też już się prawie nie mieści@MamaMisia88 a tak z ciekawości, czemu juz wyszliscie z dostawki? Pytam, bo u mnie 5miesięczniak i dostawka spokojnie jeszcze daje radę.
Zazuu
Fanka BB :)
Młody jest duży i nie może rączek rozłożyć w dostawce. Po długości też już się prawie nie mieści
Naszemu po prostu wystają za szczebelki
Lady Loka
Fanka BB :)
Łoooo a mi się wydaje, ze mój jest dużyMłody jest duży i nie może rączek rozłożyć w dostawce. Po długości też już się prawie nie mieści
reklama
Niestety lekarze proszą, żeby rodzice nie używali ochraniaczy, zwłaszcza dotyczy to maluszków, które nie potrafią się przekręcić, bo grozi to śmiercią maluszka. Badanie, nie najnowsze bo z 2012 roku, udowodniło co najmniej 48 zgonów w latach 1985-2012, które można przypisać bezpośrednio ochraniaczom łóżeczkowym, i kolejne 146 incydentów, w których dzieci prawie udusiły lub zostały podduszone, źródło The Journal of Pediatrics. To samo dotyczy kocyków, poduszek, zabawek pluszowych, troczków, itp.Piszesz jakąś Bzdurę te poduszeczki są stworzone specjalnie w tym celu,aby chronić dziecko przed uderzeniem, uduszenie jest niemożliwe. Wiele rodziców stosuje takie ochraniacze i jeszcze nie słyszałam żeby czyjeś dziecko się udusiło.
MamaMisia88, tak jak piszą dziewczyny - dobrze się sprawdza śpiworek.
Podziel się: