Natalka92
Fanka BB :)
Witam,
Jeśli "powieliłam" temat to z góry przepraszam jednak nie znalazłam tutaj w opcji szukaj podobnego wątku. Drogie mamy i przyszłe mamy potrzebuję porady kogoś z poza moich bliskich (zazwyczaj posiłkuję się radą przyjaciółki mamy bądź siostry jednak nie wiedzą one jeszcze o mojej ciąży ) mianowicie jestem w 5/6 tyg ciąży. To moja trzecia ciąża. Pierwsza zakończyła się pomyślnie i mam dwie zdrowe dwuletnie córusie. W tym roku postanowiliśmy spłodzić trzecie dziecko jednak nie udało się
ciąża obumarła i w lipcu miałam zabieg wyłyżeczkowania macicy. Teraz znow jestem w ciąży wiem za szybko ale nie spodziewałam się że tak szybko nam sie uda. Zwykle zajmowało nam to z trzy miesiące a tym razem rach ciach dwa razy i jest oO nie chwalimy się jednak jeszcze w obawie iż i ta ciąża zakończy się poronieniem. I tu pojawia sie moje pytanie. Od tyg okropnie się czuję wieczorami. Ogólnie staram się nie przemęczać ale wieczorami brzuch mi twardnieje i boli. Mam też ogromne łaknienie wrzucam do żołądka co mi wpadnie w ręce a wieczorem pojawiają się zgaga niestrawność i wzdęcia a najgorsze jest to że mój organizm w dalszym ciągu domaga sie jedzenia. W poprzednich ciażach miałam mdłości nie moglam sie tak opychać bo zaraz wymiotowałam bądź w ogóle obrzydzał mnie widok jedzenia. Teraz mam mdłości z przejedzenia i ciągle bym coś jadła. Czy któraś z Was miała podobnie ? Czy możecie mi doradzić jak uspokoić mój organizm z tym ogromnym łaknieniem ? Dodam jeszcze że jak nie zjem to jest mi słabo i boli mnie głowa. Wizytę u ginekologa mam na 14 listopada .Może powinnam pójść szybciej ? Boję się że ten twardy brzuch zwiastuje najgorsze. Zanim dowiedzialam się o ciąży miałam bolesne skurcze. Lekarz kazał mi brać nospe i przeszły jednak to twardnienie brzucha nie odpuszcza po zażyciu nospy. Poprzednie poronienie odbyło się bez objawowo. Czułam się dobrze macica się rozrastala o czym świadczył ten charakterystyczny ból. Dopiero wizyta u ginekologa pokazała prawdę. Ten ból wieczorny jest inny. Jak na poród. Kujący.
Jeśli "powieliłam" temat to z góry przepraszam jednak nie znalazłam tutaj w opcji szukaj podobnego wątku. Drogie mamy i przyszłe mamy potrzebuję porady kogoś z poza moich bliskich (zazwyczaj posiłkuję się radą przyjaciółki mamy bądź siostry jednak nie wiedzą one jeszcze o mojej ciąży ) mianowicie jestem w 5/6 tyg ciąży. To moja trzecia ciąża. Pierwsza zakończyła się pomyślnie i mam dwie zdrowe dwuletnie córusie. W tym roku postanowiliśmy spłodzić trzecie dziecko jednak nie udało się