reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiadomości ze szpitala oraz info z sms'ów - BEZ KOMENTARZY !!!

I znów ja :-)

Info od Muuuum to be:-):

"Hej Ada. Dzieki za sms, Jan jest już z nami po 30 godzinach niewiarygodnej męczarni i bólu który zapewnił mi personel tego szpitala. Przyszedł na świat przez cc. Jest piękny i grzeczniutki- urodził sie o 5.54 dziś rano i waży 3,5kg zakochana jestem na zabój. Przekaż dziewczynom z forum jeśli możesz. Mi oczywiście tel padł i dopiero teraz dopadłam ładowarke. Pozdrawiam i ciekawa jestem jak reszta dziewczyn i Magda z uk. Buzka"
:-)

reklama
Drugi sms od Muuum to be, napisalam jej wcześniej pozdrowienia i gratulacje:

"Dziekujemy :D moj też 10pkt ma, niestety ja mam zawsze pecha co do personelu. Ale za to teraz opieke juz mamy wyśmienitą więc ból poszedl w nie pamiec:) tylko ja troszke z serduchem mam problemy i zostawiaja nas jeszcze na specjalistycznym oddziale. Pozdrawiam i buziakuje:)"

Druga wiadomość SMS z dnia wczorajszego od Marty87:

Hej! Od rana mam Alę przy sobie, uczymy się siebie :) jest wielkim głodomorem, jak zacznie ssać to nie ma końca :) moja rana ciągnie, ale od wczoraj już jestem bez tabletek przeciwbólowych. Jutro - czyli DZIŚ pewnie będziemy w domu ! Jak reszta mam? :) całujemy.

JA ZE WZGLĘDU NA BRAK WCZORAJ NETA...ZAMIEŚCIŁAM DZISIAJ TĄ WIADOMOŚĆ :(

hej dziewczyny ja juz w domku od dzis popołudniu. 9,01,2013 o godz 7:35 rano Marysia przyszła na swiat. waga 3090, dł 52 c, 10/10pkt apgar. Poród szybko przebiegł, brak neta w szpitalu dlatego pisze teraz. kończe bo piszac to mała mam na rekach i karmie. ja bardzo obolała , zycze pozostałym nierozpakowanym mamom aby miały taki poród jak ja 5 godzn od odejscia pierwszej czesci wód do urodzenia. reszta w odpowiednim watku jak sie troszke ogarne . Pozdrawiamy wszystkie ciocie z bb :-)

Hej dziewczyny, wczoraj o 2 w nocy dostałam smsa od Indziorki, pojechała na IP bo coś zaczęło się z niej sączyć i myślała że to wody i dodatkowo miała wysokie cisnienie.

"Hej;) ja dopiero po wszystkich procedurach, teraz jeszcze jako tako nie rodze, ale do porodu prawdopodobnie zostane i dopiero z mloda wyjde ;) znaczy skurcze sa ale szyjka zamknieta:p znowu testy na zatrucie ciazowe bo cisnienie 160/100 i lekarka stwierdzila, ze za duza opuchlizne mam na nogach;/ rano bedzie cos wiecej wiadomo..."

reklama
Przekazuje kolejne info od Indziorki

Wczoraj wieczorem Indziorka napisała:

"Ogolnie sytuacja wyglada tak
-szprycuja mnie tabletkami uspokajajacymi po ktorych prawie caly czas spie, za jakies dwa dni bedzie decyzja co dalej, bo dzisiaj po 5 tabletkach na zbicie cisnienia spadlo przy pomairze przed chwila do 149\77 jak dalej bedzie wysokie badz w granicach, to wczesniejsze rozwiazanie, a jak nie to odstawia magnez i beda czekac az natura zrobi swoje;) takze konkretne informacje w poniedzialek dopiero, bo jutro jeszcze badania znowu;P"

kolejny sms, ktory przyslala mi dzis rano:

"No to dzisiaj zakladaja mi balonik bo szyjka w koncu troche puscila ;P"

Do góry