reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Węzeł chłonny

chantal98

Fanka BB :)
Wiem że może nie na temat dzieci ale warto spytać. Witam mam takie pytanie. Rok temu w kwietniu wyczułam 2,5 palca nad lewym obojczykiem węzeł chłonny niebolesny przesuwalny około 0, 5 cm. Morfologia krwi i crp robione 2 miesiące temu i wszystko prawidłowe bez odchyleń. Węzeł znajduje się w miejscu zaznaczonym na czarno. Czy to nadobojczykowy czy szyjny ? Bardzo się martwię.

Załączniki

• IMG_20250208_131757.jpg
    IMG_20250208_131757.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 182
reklama
Wiem że może nie na temat dzieci ale warto spytać. Witam mam takie pytanie. Rok temu w kwietniu wyczułam 2,5 palca nad lewym obojczykiem węzeł chłonny niebolesny przesuwalny około 0, 5 cm. Morfologia krwi i crp robione 2 miesiące temu i wszystko prawidłowe bez odchyleń. Węzeł znajduje się w miejscu zaznaczonym na czarno. Czy to nadobojczykowy czy szyjny ? Bardzo się martwię.
Myslalas o tym, żeby pogadać z psychologiem? Bo to już kolejny Twoj temat, w ktorym zamartwiasz się swoim zdrowiem i doszukujesz się chorób.

Myślałam i nawet kiedyś podjęłam próby ale nie pomogło . Najgorszy jest internet tam wszędzie jest napisane że jak węzły chłonne nadobojczykowe są powiększone to na pewno rak. Nie jest powiększony bo nie ma więcej niż 1 cm ale jednak jest wyczuwalny

Myślałam i nawet kiedyś podjęłam próby ale nie pomogło . Najgorszy jest internet tam wszędzie jest napisane że jak węzły chłonne nadobojczykowe są powiększone to na pewno rak. Nie jest powiększony bo nie ma więcej niż 1 cm ale jednak jest wyczuwalny
No to podejmij probę jeszcze raz i tym razem sprobuj realnie nad tym popracowac. Pracą jest też zaprzestanie szukania diagnoz w interneciw.

Myślę że koleżanka wyżej dobrze pisze
.
Zrobiłaś badania u wszystko ok a na siłę szukasz choroby u siebie.
To się nazywa hipochondria

reklama
Węzeł powyżej 1cm u dorosłych uznaje się za powiększony. Twój jest w normie. Jeśli jesteś szczupła to możesz weszły wyczuwac w niektórych miejscach.

Do góry