reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Hej :) Medyczny update 🛑
Byłam na spotkaniu w sprawie in vitro. Ogólnie- krótka piłka. Stymulacja zaczyna się 2 dc i kończy transferem koło 20 dc. Wszystko wygląda prosto, no moze poza wyceną- 15 tys.
Końcem listopada będę mogła podejsc do procedury, a do tego czasu kończę z lekami, monitoringiem i staram się o dziecko jak Bóg przykazał. Mam 3 cykle na cud i testuje dalej z Wami 👌

@acetylocholina prowadzi mnie ten sam lekarz co Ciebie, faktycznie jest super!

reklama
Hej, we wtorek gin powiedział, ze owulacja powinna być środa/czwartek (pęcherzyk 22x18mm i drugi 18x15mm). Peak na testach wyszedł dopiero dziś. Czy ten pęcherzyk nie będzie już „przerośnięty”? Nie wiem co myśleć :( wiem, ze testy to tylko jednostka pomocnicza ale i tak mam obawy, ze tak późno wyszedł pozytyw.
Przede wszystkim jak długo robisz testy i czy je sprawdzałaś kiedyś z monitoringiem po jakim czasie pęcherzyk pęka? Ja przez pół roku chodziłam na monitoringi i robiłam testy owu i wiem, że u mnie owulacja jest w dniu pozytywnego testu owu a nie 2 dni po jak u części z was.

może być też tak, że ten większy pęcherzyk stanął w miejscu i ten mniejszy go przegonił w wzroście dlatego tak późno, ale może też być tak, że testy dały dupy. Najlepiej iść znowu do tego samego ginekologa i zobaczyć, czy już jest po owu, czy dopiero przed 😉
mam nadzieje tylko, ze to tej owulacji finalnie dojdzie 🤞🏽Wyjeżdżam na urlop i zostawiam sprawę w rękach losu 😝 wracam w dzień spodziewanej @ i testuję 🤞🏽

Przede wszystkim jak długo robisz testy i czy je sprawdzałaś kiedyś z monitoringiem po jakim czasie pęcherzyk pęka? Ja przez pół roku chodziłam na monitoringi i robiłam testy owu i wiem, że u mnie owulacja jest w dniu pozytywnego testu owu a nie 2 dni po jak u części z was.
robię od 8dc, a dzisiaj mam 17dc. Pierwszy raz byłam na monitoringach i dopiero będę się dowiadywać jak to u mnie działa :)

robię od 8dc, a dzisiaj mam 17dc. Pierwszy raz byłam na monitoringach i dopiero będę się dowiadywać jak to u mnie działa :)
Więc możliwe, że owulacja jest chwile po PIKu a poza tym skoro nie miałaś nigdy monitoringu to może Twój pęcherzyk rośnie wolniej jak jest już duży przez co owulacja trochę później może być. 🙂

Ja to samo uczynię🍹jak mi zaraz test nie pyknie..a już mnie nieźle korci (choć mam tylko jeden)🤞🏻😅.
Kurczę, a ja mam urlop w dniu spodziewanej @, czyli teoretycznie też już nic zarodka nie chroni w razie gdyby🤞🏻
A takiego pypcia miałam na tego Aperola🍹.

No chyba że małpa mnie nawiedzi, to wtedy hulaj dusza😝.

reklama
Hej :) Medyczny update 🛑
Byłam na spotkaniu w sprawie in vitro. Ogólnie- krótka piłka. Stymulacja zaczyna się 2 dc i kończy transferem koło 20 dc. Wszystko wygląda prosto, no moze poza wyceną- 15 tys.
Końcem listopada będę mogła podejsc do procedury, a do tego czasu kończę z lekami, monitoringiem i staram się o dziecko jak Bóg przykazał. Mam 3 cykle na cud i testuje dalej z Wami 👌

@acetylocholina prowadzi mnie ten sam lekarz co Ciebie, faktycznie jest super!
Trzymamy kciuki, żebyś do tego czasu była już w ciąży! 🥰 może procedura nie będzie konieczna.

Do góry