reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Kejti też muszę kupić prezent dla dwulatka, myślałam o piasku kinetycznym właśnie ale nie wiem jak to się sprawdza bo nikt takiego nie ma :)
A co do rysowania kiedyś kupiłam ta mate z piaskiem wodnym małemu się fajnie rysowalo ale później był dramat jak mu rysunki znikały :D
A tablica na krede to była jedna z moich ulubionych zabawek zaraz po bobaskach :)

Co do karuzeli to nie kupuje na razie, chce pierw tego szumisia ale to taka moja fanaberia a karuzele może ktoś przyniesie a jak nie to dokupie po porodzie :)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

reklama
Linka a jakiego tego szumisia kupiłaś? Tego szarego misia z whisbear? Czy te takie pastelowe? :)

Joasia-jesli czujesz potrzebe to montuj! :-) chociaz dla mnie to chyba jeszcze za wczesnie :-)

Rozmyslam nad zakupem laktatora, na poczatek oczywiscie recznego. Nie wiem czy kupic juz teraz czy poczekac do porodu i po porodzie kupic. Jak to u Was wygladalo dziewczyny i jakie formy, firmy u Was sie sprawdzily a jakie nie?

Ostatnia edycja:
Princeseczka ja kupię po porodzie raczej, miałam dostać od kuzynki ale znaleźć nie może i zobaczę czy będzie mi wgl potrzebny, ale opinie chętnie posłucham :)

Nie chce zasmiecac na jakims forum widzialam cos takiego Link do: OBROTOWA TABLICA KREDOWA MAGNETYCZNA DREWNIANA tylko biala. Ta tacka na dole jest magnetyczna i sa literki ale u niej stala tam taca z pepco a w niej ten piasek wlasnie.przenosna stacja zabawy;) porownywala piasek orygianalny i ten z pepco i ponoc tez jest ok. A cena sporo nizsza. Ja wogole mam okropny problem co zrobic z zabawkami jak beda dwa lozka hyba wymontuje drzwi od szafy i zrobie tam garaz na samochody i koszyki z zabawkami bo kompletnie nic mi sie w pokoju nie zmieści.

Milagros my mamy sprawdzona karuzele misie z fisher price i wiem ze taka chce ale jej sie nie uzywa od pierwszego dnia zaraz więc poczekam bo swieta i chrzest jak ktos bedzie chcial to kupi a jak nie to sama dokupie.

A laktator mam w planach kupic przed ze wzgledu na nawal w 2 dobie jeszcze w szpitalu . na olx jest pelno takich ze ktos kupil i nie uzywal polowe taniej i wlasnie tak chce kupic zeby potem maz nie lecial do apteki po kilka razy drozszy.

A czy myslalyscie o szczepieniach i zabieracie engerix do szpitala?

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Kejti fajna ta tablica :) a co do pomieszczenia wszystkiego to też już się tym martwię :)

Mi się te misie z fp też podobają :)

A co to jest ten engerix?

Kejtii-wlasnie o tym nawale glownie pomyslalam i jego sie boje.
Na doz.pl zwykly teczny canpolu jest za 40 zl i wlasnie o nim myslalam zeby kupic i miec w razie W.

Na szumisia mam chec, ale sa drogie. Zastanowie sie glebiej nad nim jak juz skompletuje cala wyprawke.

Kejtii-a dlaczego tej karuzeli FP z misiami nie uzywa sie od pierwszego dnia? Od kiedy mozna ja uzywac?
Ja kupilam karuzele plastikowa juz wczesniej ta za 10zl co Wam kiedys pokazywalam:-)

Wlasnie co to engerix? :-)

Szczepionka na zoltaczke:) ja szczepilam 5 w 1 wiec juz do szpitala pierwsza dawke tez mialam platna a teraz znow mam dylemat co robic.

No wlasnie fajna i rolke papieru tez ma no i mozna przeniesc jak mala bedzoe chciala spac to on siup z tablica do salonu. No niestety dziecku trzeba wiekszosc miejsca oddac

Bardzo fajna ta karuzela i wygladem delikatna i pilota ma i duzo opcji a te melodie nie strasza jak w niektórych u nas sie sprawdzala i zaluje bo sprzedalam za grosze.

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My mamy tablice z IKEI i juz dobre 3 lata jest w obiegu. Od dwóch stanowi zabawkę ogrodowa z uwagi na syf kredowy, którego w domu wolałam uniknąć. Co do prezentu dla dwulatka to polecam tez klocki Lego Duplo każde i w każdej ilości - niezastąpione [emoji4]

Co do laktatorów to ja miałam Aventu reczny ale przydał mi się kilka razy tylko, w sumie muszę go poszukać. Niestety to jedna z tych rzeczy która przydać sie może a nie musi, ja o karmienie pierwszej walczyłam dwa tygodnie wiec nawał pokarmu to dla mnie obce stwierdzenie. Wykarmiłam pierwsza 8 miesięcy ale laktator był mi zbędny, młoda w szpitalu musiała dostać glukozę i mleko bo by chyba z głodu umarła... Zobaczymy jak będzie teraz?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry