reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Kejti też muszę kupić prezent dla dwulatka, myślałam o piasku kinetycznym właśnie ale nie wiem jak to się sprawdza bo nikt takiego nie ma :)
A co do rysowania kiedyś kupiłam ta mate z piaskiem wodnym małemu się fajnie rysowalo ale później był dramat jak mu rysunki znikały :D
A tablica na krede to była jedna z moich ulubionych zabawek zaraz po bobaskach :)

Co do karuzeli to nie kupuje na razie, chce pierw tego szumisia ale to taka moja fanaberia a karuzele może ktoś przyniesie a jak nie to dokupie po porodzie :)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

reklama
Linka a jakiego tego szumisia kupiłaś? Tego szarego misia z whisbear? Czy te takie pastelowe? :)

Joasia-jesli czujesz potrzebe to montuj! :-) chociaz dla mnie to chyba jeszcze za wczesnie :-)

Rozmyslam nad zakupem laktatora, na poczatek oczywiscie recznego. Nie wiem czy kupic juz teraz czy poczekac do porodu i po porodzie kupic. Jak to u Was wygladalo dziewczyny i jakie formy, firmy u Was sie sprawdzily a jakie nie?

Ostatnia edycja:
Princeseczka ja kupię po porodzie raczej, miałam dostać od kuzynki ale znaleźć nie może i zobaczę czy będzie mi wgl potrzebny, ale opinie chętnie posłucham :)

Nie chce zasmiecac na jakims forum widzialam cos takiego Link do: OBROTOWA TABLICA KREDOWA MAGNETYCZNA DREWNIANA tylko biala. Ta tacka na dole jest magnetyczna i sa literki ale u niej stala tam taca z pepco a w niej ten piasek wlasnie.przenosna stacja zabawy;) porownywala piasek orygianalny i ten z pepco i ponoc tez jest ok. A cena sporo nizsza. Ja wogole mam okropny problem co zrobic z zabawkami jak beda dwa lozka hyba wymontuje drzwi od szafy i zrobie tam garaz na samochody i koszyki z zabawkami bo kompletnie nic mi sie w pokoju nie zmieści.

Milagros my mamy sprawdzona karuzele misie z fisher price i wiem ze taka chce ale jej sie nie uzywa od pierwszego dnia zaraz więc poczekam bo swieta i chrzest jak ktos bedzie chcial to kupi a jak nie to sama dokupie.

A laktator mam w planach kupic przed ze wzgledu na nawal w 2 dobie jeszcze w szpitalu . na olx jest pelno takich ze ktos kupil i nie uzywal polowe taniej i wlasnie tak chce kupic zeby potem maz nie lecial do apteki po kilka razy drozszy.

A czy myslalyscie o szczepieniach i zabieracie engerix do szpitala?

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Kejti fajna ta tablica :) a co do pomieszczenia wszystkiego to też już się tym martwię :)

Mi się te misie z fp też podobają :)

A co to jest ten engerix?

Kejtii-wlasnie o tym nawale glownie pomyslalam i jego sie boje.
Na doz.pl zwykly teczny canpolu jest za 40 zl i wlasnie o nim myslalam zeby kupic i miec w razie W.

Na szumisia mam chec, ale sa drogie. Zastanowie sie glebiej nad nim jak juz skompletuje cala wyprawke.

Kejtii-a dlaczego tej karuzeli FP z misiami nie uzywa sie od pierwszego dnia? Od kiedy mozna ja uzywac?
Ja kupilam karuzele plastikowa juz wczesniej ta za 10zl co Wam kiedys pokazywalam:-)

Wlasnie co to engerix? :-)

Szczepionka na zoltaczke:) ja szczepilam 5 w 1 wiec juz do szpitala pierwsza dawke tez mialam platna a teraz znow mam dylemat co robic.

No wlasnie fajna i rolke papieru tez ma no i mozna przeniesc jak mala bedzoe chciala spac to on siup z tablica do salonu. No niestety dziecku trzeba wiekszosc miejsca oddac

Bardzo fajna ta karuzela i wygladem delikatna i pilota ma i duzo opcji a te melodie nie strasza jak w niektórych u nas sie sprawdzala i zaluje bo sprzedalam za grosze.

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My mamy tablice z IKEI i juz dobre 3 lata jest w obiegu. Od dwóch stanowi zabawkę ogrodowa z uwagi na syf kredowy, którego w domu wolałam uniknąć. Co do prezentu dla dwulatka to polecam tez klocki Lego Duplo każde i w każdej ilości - niezastąpione [emoji4]

Co do laktatorów to ja miałam Aventu reczny ale przydał mi się kilka razy tylko, w sumie muszę go poszukać. Niestety to jedna z tych rzeczy która przydać sie może a nie musi, ja o karmienie pierwszej walczyłam dwa tygodnie wiec nawał pokarmu to dla mnie obce stwierdzenie. Wykarmiłam pierwsza 8 miesięcy ale laktator był mi zbędny, młoda w szpitalu musiała dostać glukozę i mleko bo by chyba z głodu umarła... Zobaczymy jak będzie teraz?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry