reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama

hmm, ale nie do końca o takie buci chodzi, lekarz powiedział, ze na wkładkę jeszcze za wcześnie, na razie mamy kupić takie wysokie buciki skórzane (takie mało ładne) z odsłonietymi palcami.

podał kilka firm, np aurelka, nemo (nądź memo) bartek i jeszcze jakieś, ale ja właśnie chciałam się dowiedzieć, czy macie jakieś informacje na temat takich bucików?

w takim sklepie sa wlasnie takie buciki przynajmniej w tym co my kupowalismy, na zolibozu, bartkow nie ma, ale ich nie polecam (jesli jestes ze stolicy)

ul. Potocka 58 jadac ul. A. Mickiewicza za placem Wilsona w strone marymontu skrecasz w lewo w Potocką, (mam nadzieje ze adres dobrze zapamietalam) tel. 22 833 79 38, mozesz sprawdzic czy sa buciki ktore Ciebie interesuja ja tam ostatnio kupowalam 2 lata temu bo mojemu starszakowi juz nie sa potrzebne takie buciki.

Ostatnia edycja:
ul. Potocka 58 jadac ul. A. Mickiewicza za placem Wilsona w strone marymontu skrecasz w lewo w Potocką, (mam nadzieje ze adres dobrze zapamietalam) tel. 22 833 79 38, mozesz sprawdzic czy sa buciki ktore Ciebie interesuja ja tam ostatnio kupowalam 2 lata temu bo mojemu starszakowi juz nie sa potrzebne takie buciki.

dziękuję zadzwonię tam dzis :)
odnosnie bartków, to oni w sklepie mają takie "ortopedyczne", ale formy daniel.
a Twój synek tez miał "platfusa"?

nie, stopke stawial zabardzo do wewnatrz ...koslawosc.... wiekszosc maluchow to ma i niestety mamy bagatelizuja to a pozniej sa powazniejsze klopoty...... my musielismy nosic wkladki wewnatrz bucika

nie, stopke stawial zabardzo do wewnatrz ...koslawosc.... wiekszosc maluchow to ma i niestety mamy bagatelizuja to a pozniej sa powazniejsze klopoty...... my musielismy nosic wkladki wewnatrz bucika

u nas lekarz to nazwał stopa płasko koślawa i powiedział, że mamy przyjść na kontrolę po 6-8 miesiacach i jesli nie bedzie poprawy to wtedy wkladka a na razie poniewaz nie jest to duza koslawosc to wlasnie takie buciki mamy nabyc.
dzięki za namiar :)

reklama
Hej, nie chce się wtrącać, ale stopy płasko-koślawe są FIZJOLOGIĄ do 3 roku życia, tak samo jak koslawe kolana. Jeżeli po 3 roku życia stan się nie zmieni dopiero powinno stosować się wkładki do butów i ćwiczenia.

Ja z punktu fizjoterapeutycznego stawiałabym najpierw na wkładki jeśli już coś, ale wiem,że w tej kwestii są dwie szkoły.

To tyle z mojej strony :)

Do góry