I
ivaz
Gość
bansik chodzik to kontrowersyjna sprawa, ale lekarze, ortopedzi i fizjoterapeuci mówią, że chodziki robią więcej szkody niz pomagają.sara poszlam na zywiol, z tego co czytalam to jedyna zla opinia w necie to to ze ma drogie akcesoria mam nadzieje ze sie sprawdzi. a kupowalam w mama i ja na pilsudzkiego w koncu
ewelcia a moj zakochany, no az rumiency na twarzy dostal ze szczescia... mama zrobila foto komorka to wkleje jak od niej dostane a igus spedzil w nim prawie cale wczorajsze zakupy bo znami sie nudzil czyli prawie godzine i mu sie nadal podobalo. przymierzalam do innych ale ten byl najlepszy. Tak wiec rozwazam za i przeciw co do kupna chodzika, ale dopiero na gwiazdke o ile do tego czasu nie bedzie juz sam chodzil, w co watpie
Mój Oskar jak był mały chodził w chodziku , a teraz miał badania w gimnazjum i okazało sie za ma koślawe kolana i stopy końsko szpotowe ale w jakimś małym stopniu, pani doktor która go badała pytała czy jak był mały to chodził w chodziku, który się niestety prawdopodobnie do tego przyczynił a na pewno pogłębił te wady ponieważ zaburza statykę kręgosłupa i prowokuje końsko-szpotawe ustawienie stopy. Musze go teraz zapisac na taka gimnastykę korekcyjną:-( i kupić mu specjalna wkładkę do butów, całe szczeście ze nie bedzie musiał chodzic w butach ortopedycznych
A najśmieszniejsze jesto to , że dzieciak ma 13 lat i dopiero teraz ja się o tym dowiedziałam, na żadnym innym bilansie nikt słowem nie powiedział ze jest coś nie tak z jego nogami dopiero teraz. Sam nic nie zauważayłam, bo ma nogi chude jak patyki i fakt wystające kolana, ale ja myslałam ze to dlatego ze jest chudy.
W takim razie Zoska chodzika nie zobaczy, bo nie chce zeby miała koślawe nogi