reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

jaka mam takie wymagania jak SARA tylko że może być i 2 rączki, przekładana nie musi byc.
Musi być jednak dosyć szeroka aby wygodnie w razie czego mozna było sie w niej przespac.

aaaa i rozkladane do pozycji leżącej.
Kosz nie musi byc duzy..

Cena też do 800, bo sądze że czekać mnie będzie i 3 wózek mega lekki i prawdziwa parasolka.:tak:

reklama
Dziewczyny co do pieluch jednorazowych to wam nie powiem co jest tanio a co w danej chwili w marketach w promocjach bo ja nie kupuje pieluch wcale tylko mi przynosza-powaznie mowie.Kto nas odwiedza to ma w reku pieluchy na wejscie:-DMam 2 paczki "oczekujace" a ide o zaklad ze w piatek dojdzie kolejna paczka.Tym sposobem chyba juz wszystkie firmy pieluchowe przetestowalam i jak dla mnie wiekszosc jest dobra.Julita nie ma i nie miala nigdy zadnych odparzen czy czerwonej pupy.Sama kupilam o ile pamietam tylko pierwsza paczke bella happy newborn zanim mala sie urodzila:tak:

Co do wozkow-ale rozkrecilyscie temat!Podoba mi sie ten Peg perego aria oh.
Ja mam wymagania takie:
-lekki (max 9 kg?)
-1 raczka
-amortyzacja chociaz w stopniu srednim
-typ bardziej parasolki
-4 kola
-wygodne siedzisko
-siedzisko rozkladane minimum do pozycji pollezacej a najlepiej do lezacej
-regulowany podnozek
-ladny ZYWY kolorek (nie musi byc pomaranczowy:-D)
-cena na dzien dzisiejszy do 800zl (zobaczymy po chrzcinach jak bedzie dalej z kasa)
-dobra bylaby przekladana raczka ale wiem ze o to ciezko w parasolkach

Nie wiem czy wszystko juz wypisalam.Jak nie chcecie meczyc dziewczyn na watku to chetnie poslucham propozycji na priva.Pomozecie mi cos upatrzec?Juz troche wozkow przez was zaproponowanych mi sie spodobalo:tak:

Saro, ale ci dobrze z tymi pieluchami, chociaż mi te pampersy sponorują teściowie, parę groszy zawsze zostaje w kieszeni.
A co do wózka to aria spełnia wszystkie twoje wymagania, jest śliczna, lekka i fajnie sie prowadzi
Myfa, tak pieluszki widać z daleka, jak będziesz szła od strony dworca to 2 alejka wzdłuż Al. Zielenieckiej, stoisko jest po prawej stronie

Co do husteczek to ja też używam Huggis pure, bo są nasączone samą woda i buzię też moge Adzie wytrzeć nimi, po innych tych zapachowych dostaje czerwonych kropek.

Sara, madzik, myślę że coś wybierzemy wspólnie, ale dziś to ja nie mam głowy - strasznie mnie boli :baffled:

nawet fajne....
tylko na opakowaniu jest napis ze powyzej 9 msc, a w opisie aukcji ze dopiero powyzej 3 lat :/

FONTANNA Z PIŁECZKAMI gratisy -wysyłka 8,50zł (710181263) - Aukcje internetowe Allegro
wlasnie wczoraj ogladalismy katalog z Argosa i moj m mowi zeby lepiej kupic ta zabawke malemu niz ta zyrafke;-);-);-)\I co myslicie zyrafka lepsza czy ta fonntana z pileczkami??

AAAA!!! ja już nie mogę słuchać o tych wózkach ;-):-D:-D zaraz się okaże że sama zacznę szukać...:-);-):tak:
Masz racje!!!
Ja chyba przestane tu zagladac:-D:-D

no ja w sumie tez o pieluszki chciałam zapytac...bo ostatnio testuje rozne marki...1 i 2 miałam tylko pampersy a 3 głownie pampersy...teraz kupiłam 4 pampersa i 4 huggies clasic, ale wydawały mi sie jakies duze i wczoraj kupiłam huggies premium 3-bo one sa do 9 kg niby...i sa nawet fajne, sztywniejsze od pamperków, ale niezłe....no ale nie o to chciałam zapytac...chodzi mi o te pieluszkomajtki-i pampers i huggies robia takie cos...czxy któras juz próbowała? bo pierwszy rozmiar to 4 i niby od 7 kg...
widzialam takie pieluchomajtki w tesco i tez sie zastanawialam od kiedy mozna ich uzywac???
Mose wlasnie wtedy jak dziecko zaczyna siadac na nocnik;-)

Pewnie, koniec tematu o wózkach przynajmniej na jakiś czas;-)
To ja się zapytam o pampersy,otóż mi przywozi pampersy fecet z niemiec nazywają się "baby dry" są pakowane w kartonowe pudło a w nim 3 paczki po 44szt, płacę za nie 80 zł, czy widziałyście gdzieś u nas te pieluchy, bo chciałam się zorientować ile u nas kosztują??? Bo ja ich nigdzie na sklepowych półkach nie widziałam:no:
super sa te pampersy :baby dry" my ich ostatnio ciagle uzywamy mam jeszcze 2 duze pudla i jedno mniejsze!!!
Ja place w promocji za tyle samo sztuk co Ty 15e to jest troche ponad 60zl;-);-);-)

Ja używam ich i w dzień i twierdzę ze lepszych przy najmniej dla mnie nie ma, są tak cieniutkie, że nie krępują dziecku ruchów.
Dziewczynom z Warszawy moge dać namiar na te pieluszki
zgadzam sie co do tych pampkow.
Tylko jedno co mi sie w nich nie podoba to to ze czuc przez nich bardzo mocz,tak samo jak przez te z aloesem.:baffled:ale przez te z aloesem gorzej jednak czuc:baffled:

Co do husteczek to ja też używam Huggis pure, bo są nasączone samą woda i buzię też moge Adzie wytrzeć nimi, po innych tych zapachowych dostaje czerwonych kropek.

Sara, madzik, myślę że coś wybierzemy wspólnie, ale dziś to ja nie mam głowy - strasznie mnie boli :baffled:
nie lubie tych husteczek,dla mnie sa za sztywne i malo nasaczone-no chyba ze w PL sa lepsze.
Tak samo w PL jak bylam kupilam pampersy husteczki i jak dla mnie tez sie roznia od tych co tutaj kupuje!!!
Te tutaj sa miekkie fajnie nasaczone i nie takie sztywne jak w PL

w Polsce sa bardzo nasaczone :-)

ja mam taka fontanne tylko playskool firmy jak dla mnie jest super.....i Hubio tez sie nia super bawil...teraz jeszcze czasem po nia siega a ma 3,5 roku....

Modroklejka własnie też zaczęłam patrzeć na Graco, Myfa chyba kiedyś pisała ze sa nawet nawet:tak: W sobotę uderzam do sklepu aby je poogladac.. Ale na allegro jest ich mało w porównaniu z innymi...

rzeczywiscie wątek o wózkach tutaj wiedzie prym:-D
Widze ze duzo z Was zastanawia sie lub juz zmienia wózki na inne. Chyba tylko ja na razie pozostaje przy swoim x landerze:rofl2:

reklama
madzik-na allegro jest masa modeli niedostepnych w polsce...wiekszosc z usa...
mnie sie generalnie graco podobały ale maz je zdyskfalikikował za małe i niepompowane kolka i nie za wiele miałam do powiedzenia bo u nas to on wybiera fury:-D:-D:-D

Do góry