reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Ja miałam wczesniak i nie przyszło mi do głowy żeby kupować wagę przecież to jest duży wydatek a dziecko waży się raz w miesiącu i to wystarcza,każda mama na oko czuje i widzi czy jej dziecko przybiera na wadze:tak:
to jest takie trochę naciąganie nas przy drugim dzieciaczku jest trochę inaczej, przy pierwszym kupowałam wszystko jak leci czy potrzebne czy nie teraz już jestem mądrzejsza i mam nadzieje że jak już wydam pieniądze to rozsądnie :-)
co do termometrów to ja miałam taki z miękką końcówką i mierzyłam w pupie, pomagał też przy problemach z wypróżnianiem, czasami tak się zdarza, ale taki pomiar z uszka wydaje mi się wiarygodny więc i termometr dobry

reklama
no własnie troche drogie te wagi-chociaz znalazłąm taka za 159 zł-do 20 kg wydaje sie byc fajna....

w sumie ja i tak nie bede tego kupowac, tylko rodzinka powiedziała ze mam zrobic liste rzczy niezbędnych i gadzetów które bym chciała-w roznych rozstrzałach cenowych a oni kupią co kto bedzie mógł i chciał...

zastanawiałam się tez czy na tą listę nie wpisac niani elektronicznej ale zrezygnowałam-mimo duzego domu i tak mi sie chyba to nie przyda-a jakbym nagle odczuła nieodpartą potrzebę posiadania niani to na chcrziny ktos mi kupi:-D

nie jestem jeszcze mama wiec wszystko jest dla mnie nowe. Co do wagi to kolezanka urodziła swoja córcie miesiac przed terminem i pomimo comiesiecznyvh wizyt kontrolnyvh chodziła co tydz. do przychodni i sama wazyła mała. Podobno w większości przychodni są takie pokoje gdzie można samemu spokojnie zważyć dziecko
Tak Was sobie czytam i zaczynam sie nartwić bo ja jeszcze nie mam nic dla swojej dzidzi. Planowałam zacząć kompletować wyprawkę po nowym roku, a i to wydawało mi się trochę za wcześnie. Ale jak tak sobie czytam to wydaje mi sie ze jestem chyba jedyna której nie ogarnął jeszcze szał zakupów. Termin mam na 8 marca i zaczynam sie bać że może jednak nie zdąrzę:baffled:

nie jestem jeszcze mama wiec wszystko jest dla mnie nowe. Co do wagi to kolezanka urodziła swoja córcie miesiac przed terminem i pomimo comiesiecznyvh wizyt kontrolnyvh chodziła co tydz. do przychodni i sama wazyła mała. Podobno w większości przychodni są takie pokoje gdzie można samemu spokojnie zważyć dziecko
Tak Was sobie czytam i zaczynam sie nartwić bo ja jeszcze nie mam nic dla swojej dzidzi. Planowałam zacząć kompletować wyprawkę po nowym roku, a i to wydawało mi się trochę za wcześnie. Ale jak tak sobie czytam to wydaje mi sie ze jestem chyba jedyna której nie ogarnął jeszcze szał zakupów. Termin mam na 8 marca i zaczynam sie bać że może jednak nie zdąrzę:baffled:

zdążyć zdążysz... u mnie wygląda to tak że wolę sobie podzielić wydatki na mniejsze partie bo jakbym chciała wszystko kupić w ciagu miesiąca to bym chyba finansowo nie dała rady... poza tym bardzo boli mnie kręgosłup od samego początku ciaży- lekarz mówi ze taka moja uroda:dry: wiec wolę chodzic teraz bo nie wiem jak będę się czuła pod koniec ciaży. Pomimo że większość rzeczy i tak kupuje przez neta to jednak wolę iśc do sklepu i "pomacać":)
A poza tym dzidie mogą nas troszke zaskoczyc wcześniej.... ja przegiełam w 2 stronę bo pierwsze ubranka- bo od tego zaczeliśmy kupowaliśmy już w okolicy 8 tygodnia- umówiliśmy się z mężem że po kazdej wizycie u gin coś kupimy:))

kitki-u kazdego w innym tempie to podaza- mnie szał zakupów moze jakos nie dopadł, ale ostatnio silnie widac u mnie syndrom wicia gniazda:-D

poza tym jakos tak wyszlismy z mezem z załozenia ze jak bedziemy kupowac wszystko powoli to mniejsze prawdopodobienstwo ze o czym zapomnimy:-D bo zawsze bedzie czas zeby dokupic to co brakuje-wczoraj np przypomnieło nam sie ze nie odebralismy fotelika-który zamówilismy 3 tyg temu!!! skleroza nie boli!

modroklejka waga fajna ale to taki bajer bo zobacz dopóki dziecko leży jest ok,jak juz siedzi ważysz na przymus a jak już stoi i chodzi to ta waga się nie nadaje,tam pisze że jest do 25 kg mój synek jest takim małym kurczakiem i w tej chwili waży 28 kg w zeszłym roku ważył ok 25 miał 7 lat no raczej takiego konia nie zważysz na tej wadze bo ona jest tylko dla dzici które leżą.Musisz to przemysleć bo e to miejsce jak juz rodzinka bardzo chce kupować prezenty(fajnie masz:-))to może cos bardziej przydatnego mi osobiscie nie potrzebna niania ale w twoim przypadku może warto by było masz dom i ogród chyba lepsze to niż waga
oczywiscie to tylko moja opinia a każdy zrobi jak uważa:tak:

Kitki ja tez malo mam rzeczy do tej pory-poza 8 kg ubranek 0-6,hmm laktatorem w drodze z butelka,smoczkiem i wkladkami laktacyjnymi,upatrzonym lozeczkiem i posciela w sklepie obok bloku,zaklepanym fotelikiem,podgrzewaczem i wanienka to w sumie nic nie mam wiecej,chyba ze cos pominelam.Ale powoli chce kompletowac wyprawke bo tez finansowo nie wyrobie kupujac wszystko w 1-2 m-ce.A przeciez najwiekszy wydatek czyli wozek dopiero przede mna.

reklama
u nas zostały już tylko pierdoły zostały..... pare bodziaków, śpiochów, smoczki, ewentualnie jakaś butelka, niania, wanienka i kosmetyki, zastanawiam się nad laktatorem,

Do góry