reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mamjakty - smoczek uspokajający to po prostu smoczek do ssania, ale nie taki do butelki z płynem, tylko samodzielny. Ma na celu zaspokoić potrzebę ssania niemowlęcia, które jest najedzone, ale nadal chce się do cycusia poprzytulać ;).

reklama
Ja wanienke dostalam, dosyc duza, bez zadnych ,,bajerow,, w srodku,nakladana na wanne. Zastanawiam sie tylko, czy to nie da popalic mojemu kregoslupowi, bo jednak trzeba sie troche schylac przy kapaniu maluszka. Okaze sie w praniu :tak:

Dlatego super jest mozliwosc dokupienia stojaka do zwyklej wanienki. I problem z glowy.

A stojaki są rozne i do duzych i malych wanienek. Ja mialam duza wanienke normalna i do niej stojak, wiec nieprawda ze na stojaku to tylko mala wanienke mozna miec.
Co do pozniej to mamy prysznic z glebokim brodzikiem i jak synek juz siedzial to tam sie kapal...

Ostatnia edycja:
Ja kupowałam majtasy, tetrę i jakies drobiazgi razem, w rezultacie po przeliczeniu wyszło mi duzo taniej niż normalnie. Samych majtasów się nie opłaca, ale w jednej większej paczce to i owszem.

Ale róznica w cenie teraz jest. Przy janku kupowałam resztkówke flaneli i obszywałam na pieluchy flanelowe, bo bardziej sie opłacało, a teraz mozna kupic flanelki za 3,20...

Szklane buteli widziałam w smyku z serii cannopol. I Chicco tez ma szklane z tego co pamietam.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a czy któraś ma małego alergika w domciu?
Szukam nawilżacza do powietrza z funkcją oczyszczania powietrza z pyłków, kurzu, roztoczy i zarodników. Nie mam o tym zupełnie zielonego pojęcia - jeśli któraś z Was wie coś na ten temat dajcie znać - będę wdzięczna :)

anik567 - ja niestety nic o tym nie wiem...

Kluliczek - widziałam te canpolu, ale nie podoba mi się, że to stary typ butelki, wąskiej i wysokiej. Przywykłam do aventów... No nic, poszukam jeszcze innych, w końcu tych butelek i tak planuję tylko okazjonalnie do picia używać.

Anik aj jestem alergikiem, ale nie uzywam czegos takiego. Mnie uczula wszystko, wiec to by nie mialo sensu :-)

Mam maly problem, moze doswiadczone mamy doradza...

Zastanawiam sie nad tym, co ma byc w lozeczku do spania: wiec jakis becik, spiworek czy kolderka lub kocyk?

Cztalam gdzies, ze kolderka jest na poczatku niebezpieczna, poduszki nie uzywa sie wogole, wiec w takim przypadku posciel kupilabym juz pozniej. Ale na poczatku dziecko musi przeciez w czyms/pod czyms spac.

Mysle o spiworku, ale widzialam tylko takie bez rekawkow - czy dzidzi w styczniu nie bedzie w takim za zimno? Mam zamiar nie grzac mocno w sypialni - przepisowe mniej niz 22°. Wiadomo, ze sie pod spod cos zaklada, ale czy lapki nie zmarzna? No i jeszcze ktos mi mowil, ze w spiworku dziecko moze spac, jak skonczy miesiac lub dwa - nie wczesniej?

No to co w takim razie od razu po urodzeniu? Moze becik? Ale tu tez problem - podobno niektore dzieci nie lubia byc tak ,,skrepowane,,

Pomocy, bo juz oszalec mozna - im wiecej sie zastanawiam, tym jestem glupsza, hehehe :-D :laugh2:

Natalie - ja nie jestem zwolenniczką tzw śpiworków, krępują ruchy dziecka i uniemożliwiają mu odkrycie się, gdy mu za gorąco.
Ja od poczatku używałam cienkiego, lekkiego bawełnianego kocyka w łóżeczku... oraz mojej, puchowej kołdry, gdy dziecko spało na cycu ze mną w łóżku ;-) Dzięki temu miałam kontrolę nad tym, czy się nie przegrzewa. Dodatkowo my cały czas, nawet w zimie, spaliśmy przy otwartym oknie, co powoduje i niższą temperaturę w nocy (lepiej się śpi, gdy jest chłodniej niż w dzień) i lepszą wilgotność powietrza.

reklama
Mój Michasiek spał pod normalną kołderką i na poduszeczce płaskiej. Wyglada calkiem normalnie, hehe. Jakos bardziej liczylam na intuicje niz ksiazki, chociaz przed porodem czytalam tylko ksiazki. Zycie wszystko weryfikuje..
Latem mialam cienki kocyk wlozony w poszewkę..

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry