reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Ja wanienke dostalam, dosyc duza, bez zadnych ,,bajerow,, w srodku,nakladana na wanne. Zastanawiam sie tylko, czy to nie da popalic mojemu kregoslupowi, bo jednak trzeba sie troche schylac przy kapaniu maluszka. Okaze sie w praniu :tak:

Kółko pod tyłek to kapitalna sprawa-:-) przećwiczyłam
Natalli moje 2 koleżanki sobie chwaliły ale taka wanienka faktycznie daje popalic bo kąpałam sama w takiej mojego chrześnika Poza tym ona tylko dla maluszka potem i tak zmienić trzeba na cos większego niestety (przynajmniej te które miłay moje kolezanki) zanim mały do wanny normalnej sie nada..:-)

Cammi ja kupowałam te podpaski w aptece ( ok 4 zł) polecam Ci majtki siatkowe bardziej przepuszczaja powietrze niz te jednorazowe . Mnie duzo bardziej odpowiadały. W trych majtach jak w pampersie sie czułam;-)

No ta moja wanienka to jest wlasnie duza. Wieksza, niz taka zwykla lub te na stojaczkach. Posluzy na pewno do momentu, az maluszek bedzie sie kapal w duzej wannie. No chyba ze moje plecy sie zbuntuja, to trzeba bedzie kupic zwykla, albo tego kloca stawiac na jakims stole, czy cos w tym stylu.

A jak ktoś ma wannę narożną (trójkątną), to gdzie kąpać malucha? Chyba tylko w takiej na stojaku?

Te wkłady poporodowe to pieluchy belli. Nazywaja sie pieluchy dla dzieci i jak tatus leci kupowac po raz pierwszy i pani mu podaje on robi taką fajną minę i zaczyna sie jąkac "a,a,ale to dla dzieci, a,a,a, a ja potrzebuje dla zony" :-p.

A co tam, posłużę się obrazkami ;-).

To sa te wkłady

185709780zv1ux3.jpg

A to majtki siatkowe, których ja uzywałam

408457652

kupowałam u innego urzytkownika, ale tutaj mniej więcej widac je, bo obrazek spory. One są w róznych rozmiarach, ja miałam największy, ale w mniejsze tez bez problemu wchodziłam. Wkład na zdjęciu jest chyba tej samej firmy co majtki - hartmann, te belli nie maja kleju od spodu i dla mnie to był plus, bo szybko mozna je było wymieni.

Ostatnia edycja:
właśnie jak pisałyście o tych wkładach i majtkach to o takich myślałam jak kluliczek wkleił :) ciocia moja tez polecała mi te siateczkowe niż jednorazowe. chyba sobie zakupie takie, na allegro widziałam :)

mamjakty szkoda kasy na przesyłkę!! 2 pary w aptece to nawet nie 10 zł jak dobrze pamietam

Z chęcią wsparłabym Was dobrą radą jak tak czytam o tych majtasach ,pieluszkach, wanienkach oraz innych gadżetach ale mam zerowe doświadczenie w tej kwestii i dochodze do wniosku ,że pójdę na żywioł, zacznę wymiatać z półek to co będzie mi aktualnie potrzebne i pokieruję się intuicją..:sorry2:
W moim mieście nie mam dużego wyboru sklepów z artykułami niemowlęcymi, więc monopolista już sam podyktuje mi swoim asortymentem listę zakupów:-p
60e8668eff.png

reklama
mamjakty szkoda kasy na przesyłkę!! 2 pary w aptece to nawet nie 10 zł jak dobrze pamietam
bo ja myślałam kupić u jednego sprzedającego i te majtki i te wkłady - zobaczę jak mnie to wyjdzie i najwyżej przejdę się do apteki sprawdzić :)

a co to są smoczki uspokajające?
Smoczek uspokajający Tommee Tippee 0-6m 2szt. (426129420) - Aukcje internetowe Allegro

myślałam, żeby kupić coś takiego - nie znam się kompletnie na firmach ani cenach - może doświadczone mamusie coś doradzą? :-)
ZESTAW STARTOWY AVENT BUTELKI SMOCZEK SZCZOTKA (425998951) - Aukcje internetowe Allegro

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry