reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Ivka:piotrek jest opóźniony w rozwoju ruchowym, na rehabilitację jest późno, ale lekarka powiedziała, że da radę się coś zrobić. nie wie tylko ile. dała go do swojego najlepszego rehabilitanta. w grudniu będzie wiedzieć trochę więcej. była zdziwiona, że pediatra nie zareagowała wcześniej. a przede wszystkim czemu nie zareagowali pediatrzy po urodzeniu Piotrka, bo to już wtedy było widać.
zaczęłam sie teraz zastanawiać czy przez to niedotlenienie Pitek nie będzie opóźniony wrozwoju inteletkualnym. muszę pogadać z moją neuro.

reklama
Kasia, tak mi przykro ze macie klopoty! Ja nawet nie wiedzialam ze z Piotrusiem jest cos nie tak!:no: Trzymamy mocno kciuki za zdrowko twojego synka! Wierze, ze wszystko bedzie dobrze! Trzymaj sie cieplo! Jestesmy z wami!:tak::tak:

Kasia wazne ze nareszcie zaczniecie rehabilitacje i napewno nie bedzie az tak zle.Wierze w to ze wszytsko sie wam ulozy i Piotrus bedzie zdrowiutki jak ryba jeszcze zobaczysz!Glowka do gory:-)Mysl pozytywnie:happy:
Usciski dla was!

Kaśka76 życzę powodzenia i trzymam kciuki za powodzenie rehabilitacji. Gdybyś potrzebowała jakiegoś specjalisty do konsultacji to daj znać, a ja się tu u siebie rozejrzę i popytam - mam troszkę znajomych w środowisku lekarskim.

Kasiu, głowa do góry - musisz wierzyć, że rehabilitacja pomoże! A Piotruś jest wspaniałym, mądrym chłopcem! I ani mi się waż myśleć o czymkolwiek innym!

Kasiu my rowniez dalaczamy sie do trzymania kciukow-napewno wszytsko bedzie dobrze.

Mojej kuzynki syn 7 lat temu urodzil sie z wodoglowiem - lekarze nie dawali mu szans na normalne zycie - mial nie wiedziec,nie chodzic-prawie jak roslinka - ale kuzynka nie dala za wygrana jedzzila po rehabilitantach, po energoterapeutach. Daniel dzisiaj chodzi ,widzi ,nawet ma bardzo dobra pamiec jak na dziecko niepelnosprawne,chodzi do szkoly dla specjalnych dzieci - i nikt w domu nad nim sie nie rozczulal i nie dawal mu dzrozumienia ze cos jest nie tak.
Wiem ze w twoim przypadku jest o wiele lepiej wiec jeszcze raz glowa do gory wszystko bedzie dobrze.

witajcie,
ja tylko na chwilkę
nie wiem co o tym myślicie,
wczoraj nie wiem dlaczego pewnie dlatego że dziś 1 list. weszłam na forum rodziców, którzy niestety nie mogą doświadczać jak my tych pięknych chwil ze swoimi skarbami, bo niestety ich maleństwa zabrał do siebie Bóg. Dla tych rodziców ten dzień jest jednym z najtrudniejszyh w roku. Na tym forum można dla tych aniołków wysłać wirtualne światełko, może to, że wyślemy je dla nich, pomoże choć troszkę ich rodzicom...
Gazeta.pl : Forum : Strata dziecka, Chore dziecko
pozdrawiam...

reklama
och, ten dzien rzeczywiscie jest pelny zadumy...
bylismy dzis na cmentarzu i jak zawsze odwiedzalismy wszystkie nam znane groby, bylismy tez na grobie coreczki ciotki mojego M (czyli jego kuzynki)
bylismy tam z bartkiem. nagle zobaczylam jakac kobiete, zerkajaca z zalem na nasz wozek. zrobilo mi sie strasznie glupio i zal, ze ja tam jestem z dzieckiem, ze je mam a ona... :-(
kasia: doskonale ze wreszcie macie jakas zaufana lekarke!! i wiem ze dzieki waszej pracy i przede wszystkim pracy Piotrusia wszystko sie dobrze skonczy!!!

Do góry