reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Rechotek -
Chcę Cię pocieszyć w sprawie łożyska przodującego - znam 2 osoby, które takie miały i one nie miały żadnych powikłań - takie łożysko miała moja siostra i przyjaciółka.
Przyjaciółka urodziła zdrowe dziecko. Poród naturalny i w terminie.
Moja siostra rodziła tez w terminie, przeżyła skurcze ale okazało się że jest za krótka pępowina i jej zrobili cesarkę. Obydwa przypadki zakończone pomyślnie, głowa do góry.

reklama
Witajcie:-)

Numer już posłałam i zaraz chyba zmykam z kompa, bo troszku ze mną źle... wczoraj byłam u fryzjera sprawić sobie przyjemność na głowie hehe, a potem jak wyszłam chodziłam po sklepach z odzieżą w domu handlowym i widziałam taaaaakie piękne bluzeczki ciążowe! cudne! po 120 chyba każda hehe więc trochę dużo jak za bluzkę na 4 miesiące, a przecież w jednej też nie będę chodziła... a potem zrobiło mi się czarno przed oczami i fruu.... dobrze, że taka miła dziewczyna pomogła mi i usadziła mnie u siebie w sklepie z ciuszkami za ladą, podała mi wody i mnie ocuciła... (i chyba gadałyśmy ze 2h jak kumpele które się znają od lat hehe) do dzisiaj jestem słaba i brzusio boli tak dziwnie :-( jak mnie nie kopnie synek do wieczora to oszaleje....
Kurcze kiedy odezwie się Tygrynka....
Powodzenia Rechotku i nie martw się niczym, a przede wszystkim oszczędzaj się :)
Ilonka o rety, rety. Odpoczywaj Kwiatuszku i nie denerwuj sie. Zasłabnięcia w ciąży się zdarzają. Mój lekarz mnie ostrzegał przed latem że moze mi sie slabo robic, szczególnie jak sie wychodzi z nawiewanego chlodnym pomieszczenia w gorąco. Raz mi sie tak zdarzyło w krakowie i Jarek mnie łapał na parkingu przed marketem. Leż sobie, z ksiązką, myśl o maluszku, zeby on był spokojny. Bedzie dobrze. ale w razie niepokojów dzwon od razu do lekarza, po co masz sie denerwować. Przeciez Cie nie zbije tylko udzieli jakiejs rady i uspokoi.

Dzień dobry królewny.

Najeli - i ja wysyłam numer - to bardzo dobry pomysł ;) Będziemy wiedziały gdzie jesteśmy jak nas nie ma :)

Ja znów kiepska nocka - przez wczorajsze informacje cała noc koszmary :( I jeszcze usłyszałam że "to nie jest dobry pomysł żebym to ja pojechała do niej" :( ech... strasznie mi smutno.

Patrycja dziś miesięcznica Waszego ślubu:-)
Wszystkiego Najlepszego

Dziękuje Kochana:-D Ale nie tylko nasza miesięcznica bo Wasza też:-D Fajnie mamy bo mamy tą samą datę ślubu:-D:-D:-D Nasze dzieciaczki mają zbliżone daty urodzin może jeszcze w tym samym dniu urodzimy:-D Dlatego wszystkiego naj naj najlepszego dla Ciebie I Twojego Męża:tak::-) nie wiadomo kiedy to zleciało a to już miesiąc:-D

Dzień dobry królewny.

Najeli - i ja wysyłam numer - to bardzo dobry pomysł ;) Będziemy wiedziały gdzie jesteśmy jak nas nie ma :)

Ja znów kiepska nocka - przez wczorajsze informacje cała noc koszmary :( I jeszcze usłyszałam że "to nie jest dobry pomysł żebym to ja pojechała do niej" :( ech... strasznie mi smutno.

u mnie tez kiepska nocka - bolal mnie brzuch, ale wyraznie byl to uklad moczowy, poza tym najadlam sie borokulow i wiadomo co sie dzialo. Aj nieprzyjemna ta noc, czulam sie jak balon i na dodatek odczuwalam bol. Dzidzia jakos sie uspokoiła i juz tak nie wariuje, mam nadzieje ze na usg tym razem bedzie grzeczna :) Chce w koncu znac plec :) i utrzec nosa tym ktorzy sa PRZEKONANI ze to chlopiec ( moja mama ) lub dziewczynka ( moja tesciowa ) - dziwne ze ja nic nie czuje ;) I sama nie wiem co bym chciala, raz mysle o dziewczynce a raz o chlopcu...

Dziękuje Kochana:-D Ale nie tylko nasza miesięcznica bo Wasza też:-D Fajnie mamy bo mamy tą samą datę ślubu:-D:-D:-D Nasze dzieciaczki mają zbliżone daty urodzin może jeszcze w tym samym dniu urodzimy:-D Dlatego wszystkiego naj naj najlepszego dla Ciebie I Twojego Męża:tak::-) nie wiadomo kiedy to zleciało a to już miesiąc:-D
Dziękujemy Patrycja.
Może tak się fajnie ułoży że nasze dzieciaczki też będą razem świętować urodzinki:)
Kochana strasznie szybko to minęło ale wspaniale. Życzę Wam Tobie i Twojemu Meżowi żeby reszta życia razem była tak wspaniała jak nasz ten miesiąc.

reklama

A Ty Rechotku nie przejmuj się. Główka do góry. Będzie dobrze. Tylko dbaj o siebie i odpoczywaj ! A miałabym do Ciebie prośbę: czy mogłabyś napisać jak wygląda Twój jadłospis w ciągu dnia ? Muszę chyba wprowadzić dietę dbającą o cukry. Mój tata jest cukrzykiem. Ja w poprzedniej ciąży miałam złe wyniki: tzn złe po 50g, ale wyszły względne po 75g. Byłam u diabetologa, ale nie musiałam przyjmować insuliny. A teraz kurcze coś czuję, że jest gorzej, choć testu jeszcze nie miałam. Ale może zacznę o to dbać....;-)

sluchaj z ta dieta to jest tak że dostosowują ci ja na podstawie badań wyliczaja ci ile wymienników węglowodanów możesz przyjąć dziennie i rozkładają na posiłki ja mam rozłożone różnie ale napisze ci jakie produkty i w jakich ilościach znajdują się w tabeli wymienników ...kurde w sumie za dużo tego ale tu masz linki co jest jednym wymiennikiem ja na śniadanie jedno i drugie ma po 3 wymienniki.....ani grama więcej

http://www.psdwielun.republika.pl/wymieniki.html

no w każdym razie mi zajęło 2 tyg zanim się połapałam co i jak

Do góry