reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Ja tak samo jak Joasia. Wcześniej pewnie będę stosowała tzw. werandowanie:-) I wogóle przecież ja też muszę jakoś ten wózek wtachać po schodach do windy:-) Lepiej jak się dobrze zagoję niż żeby mi miało coś popękać przy podnoszeniu wózka:-D

reklama
Tez myslalam o 3 tyg wlasnie. W sumie jak bym urodzila w terminie czyli 20 lutego to potem juz tylko czekac na wiosne i moze sie troche ociepli....:baffled::-)
ja niestety werandowac nie moge bo niemam gdzie...

Anne ja jak tylko zle sie czuje to wanna mnie ratuje - nawet mi sie rymlo;-):-D:-D.

Wlasnie na zakupowym przeczytalam o wyjsciach na spacerki. Kiedy tzn. po jakim czasie zamierzacie wyjsc ze swoimi Maluchami na 1 spacerek???:-)

Fajnie Ci sie rymło:-D jeszcze nie polazłam do tej wanny,cięzko się od Was kochane oderwać:tak::-)
A na 1szy spacerek to niby w zimie po miesiącu sie wychodzi,a wcześniej gdzieś przez tydzień werandowanie przy otwartym oknie w wóżeczku,ubrane jak na spacerek:tak:,ale zależy od pogody,pamiętam jak starszą córeczkę urodziłam w lutym(22go 1999r)było tak ciepło wkrótce-wiosennie,ze wyszłam z nią szybko na pewno po 3tyg gdzieś-położna ,która mnie odwiedzała mnie zachęciła do tego,a jak syna w maju 1997,to taki upał był,ze po tygodniu byłam na krotkim spacerze,pbo położna mówiła,że na zewnątrz jest i tak cieplej niż w domku:tak:Tak wiec zobaczymy,ale myślę,że pewnie wcześniej jak po miesiącu teraz się nie da,a jak by było minus 5 to nawet po miesiącu nie,ale chyba już tak w lutym nie będzie?

Anne to twoja cora mlodsza o rok (kalend.) od mojego syna :-)(27 sierpien 98)
Jakos malo inteligentna jestem bo nie pomyslalam, ze werandowac mozna przy otwartym oknie:zawstydzona/y::-D:-D tylko jakos balkon mi do glowy przyszedl...

Kochane zabijecie mnie, ale cóż:cool2:

Zeszłam na dół na obiadek i zobaczyłam bułeczki i dziś na kolację wymyśliłam zapiekaneczki tylko jeszcze myślę z czym:confused::happy2:

Natomiast jutro rano będę robiła sernik na zimno i czekoladowe ciasteczka, bo mój Mężuś ma w poniedziałek urodzinki, a za niczym innym tak nie przepada jak za ciastami i ciasteczkami:-) a jak z czekoladą to już w ogóle:-D

To ja już pójde do tej wanny sie wyluzować,a po drodze wezmę sobie ciasteczka i gazetę:tak:,Mama Sówka robi nam smaka:tak:,sernik na zimno z galaretką? mmniam.:-DTo narazie pa pa

MamoSowko ja na zapiekanki robie farsz z pieczarek, cebuli, kukurydzy i kabanosow (kroje w kosteczke) i smaze. kiedy wystygnie mieszam z keczupem i tartym serem, nakladam na bagietki i do piekarnika:-)

reklama
Mama Sówka robi nam smaka:tak:,sernik na zimno z galaretką? mmniam.:-D

Tak z galaretką:-)

MamoSowko ja na zapiekanki robie farsz z pieczarek, cebuli, kukurydzy i kabanosow (kroje w kosteczke) i smaze. kiedy wystygnie mieszam z keczupem i tartym serem, nakladam na bagietki i do piekarnika:-)

Hmmmm dobry plan tylko nie wiem czy wszystko mam w domku:-p a zamiast ketchupu dałabym majonez, bo ketchupu nie lubię:baffled:

UWAGA!!!!!!UWAGA!!!!!
Mamy kolejną rozpakowaną Lutóweczkę:-D agaB jest już po CC i teraz odpoczywa:-) dziewczyny mają 2970g i 2500g, ale nie wiem, która ile, bo narazie nie mamy dokładnych informacji:confused: małe leżą narazie w inkubatorkach, ale pewnie niebawem już będzie ok i nie będą musiały w nich być:tak: jak będę miała więcej informacji to napiszę:-)

Do góry