reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
Celira a gdzie bedziesz rodzic ?:-D bo widze ze ty tez w łodzi :-D
Ja mam 100 myśli na minutę jeśli o to chodzi:-D Na pewno nie chcę MP ani Madurowicza. Lekarza mam z Rydygiera więc pewnie tam. Myslałam jeszcze o Koperniku, bo podoba mi się to jak tam przebiega poród siłami natury, ale słyszałam, że jak coś jest nie tak to oni nie za bardzo wiedzą co robić. Rodzice chcieli mi zapłacić za Salve, ale jak dla mnie to jednak za duzo pieniędzy. Chociaż po ostatnich zawirowaniach z tymi wszystkimi szpitalami to tam bym miała chociaż święty spokój.Ale chyba jednak zdecyduję się na Rydygiera, tylko muszę się dowiedzieć, czy są już porody rodzinne, bo jakiś czas nie było. Chyba tam przedzwonię i ewentulanie się przejadę.
A Ty gdzie planujesz? Rozmawiałaś już z kimś ze szpitala?

....To się wypisałam... W poniedziałek idę do lekarza. Odstawiam leki i muszę się go zapytać jak jest dzidzia położona, bo mi sie wydaje że poprzecznie:-( Co by mnie niezbyt cieszyło.
Spróbuję podczytać co tam jeszcze u was, ale na pewno nie nadrobię wszystkich zaległości:sorry2:
może tylko Ci się tak wydaje,że poprzecznie:tak:,pewnie po ruchach tak sądzisz,ja też tak myślałam,a dzidzia już była odwrócona główka w dół:tak:,tak więc nie ma co myśleć,tylko lepiej sprawdzić:-),ja mam położenie podłużne główkowe-czyli ok.,myślę,ze juz tak zostanie do końca:-D

Chyba troszkę Was zostawię i pójde sobie coś pooglądać,a może troszkę do wanny się wyleżeć w piance-wiem,że to niezdrowo w ciąży,ale ostatnio jakoś nie moge się powstrzymac od tego leniuchowania w wannie,odpręża mnie ot bardzo.Zwłaszcza,że dziś bolą mnie krzyże,to może woda mnie rozluźni? nie zaszkodzi wanna?

Anne ja jak tylko zle sie czuje to wanna mnie ratuje - nawet mi sie rymlo;-):-D:-D

Ja po wizycie wczorajszej w sumie zadowolona jestem:tak:Mala glowka w dol sobie lezy i juz jest bardzo nisko :szok::szok:wiec mam sie oszczedzac, bo lepiej zeby jeszcze ze 2 tyg sobie w brzuszku pobyla:tak:
A mnie wzielo ny slodkie strasznie:szok::-) z czego sie dziwie bo ogolnie ochoty takiej wczesniej nie mialam.

ja rodze w madurowiczu bo mam blisko i mam tam swojego gina :-) wiec tam to sie stanie :tak: :-D a jeszcze z polozna nie rozmawialam :szok:
A chcesz sobie załatwić własną położną? Bo ja na początku miałam taki plan, żeby wziąć od koleżanki nr telefonu do położnej i umówić się z nią na indywidualną opiekę w trakcie porodu. Ale nie wiem czy tak zrobię, bo w sumie wolę czekać w domu jak najdłużej się da i jechać jak już skurcze będa dosyć częste. A wtedy to mi już ta położna będzie zbędna, bo w sumie każda przyjmie mi ten poród tak samo (tak myślę):sorry2: Generalnie mam teraz same dylematy. Chcę się jeszcze dowiedzieć jak jest z indywidualną salą do porodu w Rydygierze. Bo tam jest jedna ogólna na 3 łózka i jedna pojedyncza. A ja nie za bardzo chcę na tej ogólnej, bo jak ktoś obok mnie będzie wrzeszczał to mnie od razu będzie bardzoj bolało i się wkurzę:baffled:

ja nie chce wlasnej poloznej :-D tyko musze sie umowic z nia po porodzie zeby do mnie przyszla :szok: a slyszalam ze malo jest sal na 1 rodzaca :szok: wiec lipa :-( ja to jakos jak inne bedzie bolec to bede zadowolona ze nie jestem sama :-D wiem samolubne no ale ... :zawstydzona/y:

ja nie chce wlasnej poloznej :-D tyko musze sie umowic z nia po porodzie zeby do mnie przyszla :szok: a slyszalam ze malo jest sal na 1 rodzaca :szok: wiec lipa :-( ja to jakos jak inne bedzie bolec to bede zadowolona ze nie jestem sama :-D wiem samolubne no ale ... :zawstydzona/y:
A to mi się wydawało że właśnie w Madurowiczu wszystkie sale są pojedyncze co uważałam za duży plus. Ale może mi sie tylko wydawało:sorry2:
A po porodzie to do mnie przychodzi położna z przychodni a nie ze szpitala. Zresztą bardzo fajna, bo ją poznałam. Tylko chyba będzie niestety z tej pracy rezygnować niedługo:-(

reklama
Do góry