reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Tygrynko Kochana to nie koniec swiata albo jakas tragedia. Poprostu nosisz pod sercem prawdziwego księcia, który wymaga od Mamusi super wygód i przywilejów. :-) Dlatego teraz caly czas łózeczko. Wychodz z wyrka tylko na siku i wieczorem na szybki prysznic i zobaczysz ze bedzie lepiej:tak: A Ty do tej pory wiecznie gdzies spacerujesz i zalatwiasz. A! No i mnie sie wydaje, ze te przytulanki z mezem tez przydaloby sie sobie darować :sorry: Przynajmniej teraz na te dwa tygodnie.

NO TO TAK ; JA MAM SOCZEK MALINOWY TRUSKAWKOWY
AISEN MA PIZZE I PITY
CZEGO NAM JESZCZE TRZEBA ZEBY PARTY ROZKRECIC???

Trzeba jeszcze Nutelii :-p Ja znowu wcinam rogaliczki z Nutellą i popijam coca-colą :-pPrawdziwa uczta w wyrku :cool2: Dobrze, ze mnie moj mezus nie widzi :-p:-D

Cześć dziewczyny. Wpadam do Was z pytaniem. Dokładnie w 20 tygodniu miałam usg na którym moja pani doktor stwierdziła,że maluch bardzo się wierci i może tylko powiedzieć że prawdopodobnie będę miała synka. Coś tam niby dynda między nóżkami, ale na 100 % określić płci nie może. Jak jest u Was? Lekarze mają jakieś wątpliwości czy są raczej pewni? Dodam,że sprzęt jest raczej nowoczesny, choć nie jest to 3d.

Moj lekarz juz w 15 tygodniu byl pewien a w 20 to tylko potwierdzil. Napewno wiele zalezy od sprzetu i umiejetnosci lekarza. Ale zdecydowana wiekszosc od ulozenia dziecka :tak: Nasz synus tak prezentowal swojego siurka, ze nie bylo mowy o pomylce :-D:-D Nawet lekarz nie musialby mi mowic, bo tak bylo widac :-p:cool2:

reklama
Wróciłam, melduję się :-)

Igorek jest zdrowy i śliczny :-) Jutro odbiorę płytkę to wkleję zdjęcia. Powiem Wam że warto było zapłacić, teraz jestem spokojna. Dziękuje za trzymanie kciuków.

Patrycja ja też się wybieram do fryzjera dzisiaj, mam takie siano na głowie że szok!! I obiecuję sobie że nie będzie mi szkoda ściąć ale pewnie skończy się na obcięciu max 5cm.:-D
u mnie też ubyło około 5 cm, ale przynajmniej jakoś wyglądam jutro wstawie zdjęcie;-)
Mam do was ważne pytanie i bardzo chcę aby każda co czuje ruchy się wypowiedziała bo się niepokoję....

odczuwam ruchy nieregularnie i z regóły tylko w jednym rejonie brzucha tak dziwnie żadko w innych rejonach....tak jakby pukało mnie tylko w jednym miejscu....martwię się tym....jak wy macie??????
ja na początku jak czułam dzidziolka to pod pępkiem tak nisko i przez tydzieńw jednym i tym samym, ale wkońcu poznał otoczenie i się rozszalał wszędzie:-p
A ja właśnie się nie pochwaliłam, ze od 2 dni czuje jak malutka mnie kopie. Takie delikatne w jednym miejscu :-)
Ale to sympatyczne!!!

A w ogóle moje 6 śpioszków było moim pierwszym zakupem dla mojej kruszynki. I jestem daleko w tyle za Wami ale jak się rozkręcę to Was dogonię. Już szukam w internecie wózków.

Moja mama jest bardzo przesadna , więc jej nic nie mówiłam o ubrankach ale mąż się wygadał. Uśmiechnęła się i poleciała do szafy i wyciągnęła - śpiworek, mięciutki puchaty śpioszek na zimę i bluzę z kapturkiem :) Mnie tu odciąga od zakupów a sama już je dawno zrobiła :)
U mnie to samo!!!!:confused2: Ja mam nie kupować nic:confused2: a nasze mamy już po szafach ciuszki upychają!!!:-)
ej pusto bo niektórzy za maż wychodzą jutro ;)
Gratulacje!!! czekamy na zdjecia:tak::-)
Cześć dziewczyny. Wpadam do Was z pytaniem. Dokładnie w 20 tygodniu miałam usg na którym moja pani doktor stwierdziła,że maluch bardzo się wierci i może tylko powiedzieć że prawdopodobnie będę miała synka. Coś tam niby dynda między nóżkami, ale na 100 % określić płci nie może. Jak jest u Was? Lekarze mają jakieś wątpliwości czy są raczej pewni? Dodam,że sprzęt jest raczej nowoczesny, choć nie jest to 3d.
miałam to samo:tak: poszłam 5 dni później prywatnie i wtedy facio stwierdził że dzidziuś ma peniska że ho ho:-D
A coś Ty taka waleczna?:-) Niektóre z nas oszczędzisz prawda???:-) Skromnie mam nadzieję, że znajdę się na liście ułaskawionych;-):-)

Tygrynko słoneczko nasze:sorry:jestem z Tobą:sorry: będzie dobrze:sorry: musi być nie ma innej opcji:sorry:
jestem dziewczyny;-)obijałam się dziś, a jutro idę na ćwiczenia pasuje dupsko ruszyć do szkoły i od 8 do 16.10:confused2: no nic trudno się mówi:confused2: A ja zajadam się kuleczkami mięsnymi z sosem grzybowym, wiem że dziś piątek, ale my to tak nie za bardzo za tymi postami, no chyba że wielki piątek jest;-)

Loree , miałam 3 USG . Pierwsze żeby stwierdzic że jest serduszko w 8 tyg . Drugie w 14 wtedy nic nie było widać , a 3 w 18 ale tylko żeby zobaczyć czy serduszko prawidłowo bije bo ktg było zepsute :p Małe zbytnio skakało zeby cokolwiek zobaczyc miedzy nóziami .

Ja już po kąpieli zbieram się do spania. Oczywiście nie omieszkam opowiedzieć o swojej dzisiejszej wizycie...

Z małym wszystko super! Waży już 502g, termin jak zawsze się różni od terminu z okresu, ale to chyba normalne hehe. Płeć oczywiście została potwierdzona, będzie Adaś!
Jedynie co lekarza zaniepokoiło, to fakt, że mam już rozwarcie niewielkie! Dostałam luteinę i masę witamin, skierowanie na wszystkie badania wraz krzywą cukrową. Powiedział, że mam się nie niepokoić, że wszystko będzie dobrze i nic małemu nie grozi.
Kolejna wizyta 30.10 :)

P.S. Jutro do mnie przyjeżdża dobry kolega z czasów liceum, odwiedzi mnie w pracy bo będzie przejeżdżał w pobliżu... A mój mąż szaleje! Fakt, z kolegą byłam kiedyś blisko - nie byliśmy w sumie parą, lecz bardzo dobrymi przyjaciółmi, ale to było dawno temu... Ale mój mąż chodzi za mną: "po co przyjeżdża" "dlaczego przyjeżdża" "musi przyjechać?" .. hehe, eh ci faceci....

Laski....jutro będę nadrabiać..... mam nadzieję, że podołam :-)
AISEN CIESZE SIE ZE Z ADASIEM WSZYSTKO OK - ALE Z NIEGO DUZY CHLOP ... A ROZWARCIEM SIE NIE MARTW SKORO LEKARZ TAK MOWIL WIESZ TAK SOBIE MYSLE I OBYM SIE MYLILA - ZE JUZ NAM CORAZ BLIZEJ I BLIZEJ DO ROZWIAZANIA I NAPEWNO CORAZ CZESCIEJ BEDZIEMY SLYSZALY O ROZNYCH PRZYPADLOZSCIACH JAKIE NAS DOPADAJA (TFU TFU ) OBY JAK NAJZADZIEJ A NAJLEPIEJ WCALE . A CO DO MEZA TO MILE ZE TAKI ZAZDROSNY , MOJ JAK MA JAKIES PRZEJAWY ZAZDROSCI TO MU MOWIE - A CO TY MYSLISZ CO JA MOGE ZDZIALAC Z TAKIM BRZUCHEM - TO SIE SMIEJE I JUZ NIC NIE MOWI

Najeli super, ze z Adasiem wszystko w porzadku. A Ty teraz bardziej sie oszczedzaj, bo przeciez wiecznie pracujesz i gdzies latasz Kochana. A tak to mialabys wiecej czasu dla nas :cool2::-pBedzie dobrze!

Anisen ja to Ci sie dziwie, ze ten Twoj malzonek jest jeszcze zywy. Trafil na mega wyrozumiala żonkę. Moj ma limit godzin i jak nie ma go pol godziny dluzej to od razu dzwoni i tlumaczy sie z pol dnia, bo jak nie to robie focha, ze ma nas gdzies, a ze kas nie jest najwazniejsza. JEszcze czasami dodam łzy i jest git :-D a co! rodzina jest najwazniejsza :tak: pomijam juz fakt, ze ja sie nie spowiadam :-p;-)

Loree , miałam 3 USG . Pierwsze żeby stwierdzic że jest serduszko w 8 tyg . Drugie w 14 wtedy nic nie było widać , a 3 w 18 ale tylko żeby zobaczyć czy serduszko prawidłowo bije bo ktg było zepsute :p Małe zbytnio skakało zeby cokolwiek zobaczyc miedzy nóziami .

Dzięki. U mnie teraz tak skakało.
Zobaczymy za 2 tygodnie.

NIE OPUSZCZĘ CIĘ AŻ DO ŚMIERCI A NIE NIE DOPUSZCZĘ ;-)

I nie opuszczę Cię aż zaśmierdzisz :-D

A ja sie zapomniałam czyms pochwalić !!!
Dziiiisiaj pieeeerwszy raaazzz widziałaaam gołym okiem jaaaaak mój pasoooożyt mnie kooopie !!! Tak smiesznie mi skóra na brzuchu podskakiwała :-D A cholera mała jak trzymam ręke na brzuszku , to nie kopnie , jak zabieram to od razu harce :p

Ja też dzisiaj doczekałam się tej przyjemności. Położyłam się na wyrku, żeby ciut odpocząć po ciężkim dniu a mój brzuchol hop!

JA MAM JESZCZE 5 DNI DO USG A JUZ MNIE NOSI

Ja mam USG w środę rano i mam nadzieję się dowiedzieć co tam noszę.

reklama
AISEN CIESZE SIE ZE Z ADASIEM WSZYSTKO OK - ALE Z NIEGO DUZY CHLOP ... A ROZWARCIEM SIE NIE MARTW SKORO LEKARZ TAK MOWIL WIESZ TAK SOBIE MYSLE I OBYM SIE MYLILA - ZE JUZ NAM CORAZ BLIZEJ I BLIZEJ DO ROZWIAZANIA I NAPEWNO CORAZ CZESCIEJ BEDZIEMY SLYSZALY O ROZNYCH PRZYPADLOZSCIACH JAKIE NAS DOPADAJA (TFU TFU ) OBY JAK NAJZADZIEJ A NAJLEPIEJ WCALE . A CO DO MEZA TO MILE ZE TAKI ZAZDROSNY , MOJ JAK MA JAKIES PRZEJAWY ZAZDROSCI TO MU MOWIE - A CO TY MYSLISZ CO JA MOGE ZDZIALAC Z TAKIM BRZUCHEM - TO SIE SMIEJE I JUZ NIC NIE MOWI

NAILI TO BYLO DO CIEBIE - PRZEPRASZAM

Do góry